ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τότεναμ

Τότεναμ: Ένα all in γεμάτο στη λογική και την παράνοια!

Έρχονται στιγμές που για να πας παρακάτω πρέπει να τα παίξεις όλα για όλα. Η Τότεναμ απέλυσε τον Ποτσετίνο, προσέλαβε τον Μουρίνιο και πλέον δεν έχει το δικαίωμα να κοιτάξει πίσω.

Τότεναμ: Ένα all in γεμάτο στη λογική και την παράνοια!

Η πορεία της Τότεναμ φέτος είναι απογοητευτική. Τα «Σπιρούνια» βρίσκονται στην 14η θέση της Πρέμιερ Λιγκ και η εικόνα τους στο γήπεδο δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην ποιότητα του ρόστερ τους. Αν και η απόλυση του Ποτσετίνο έμοιαζε αναπόφευκτη το κλαμπ έδειχνε να στηρίζει τον προπονητή που βοήθησε όσο κανείς να αλλάξει στάτους. Όλα αυτά μέχρι χθες το βράδυ όπου η Τότεναμ πάτησε το κουμπί και πυροδότησε τη βόμβα που τάραξε τα νερά του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Ποτσετίνο αποτελεί παρελθόν. Νέος προπονητής της ο Ζοζέ Μουρίνιο. Μια από τις πιο αμφιλεγόμενες και έντονες προσωπικότητας στο χώρο του ποδοσφαίρου επιστρέφει στην αγαπημένη του Αγγλία. Ταιριάζουν Τότεναμ και Μουρίνιο; Ιδέα δεν έχουμε. Το μόνο που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι και οι δύο διψάνε για απαντήσεις κι αυτό από μόνο του είναι μια πολύ καλή αρχή.

Σωστό τέλος σε λάθος timing

Το τέλος του Ποτσετίνο από την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου είναι απόλυτα λογικό. Τόσο η ομάδα όσο και ο ίδιος έμοιαζαν να έχουν χάσει το κίνητρό τους. Η Τότεναμ έβγαζε την εικόνα ενός συνόλου που δεν έχει ιδέα ποιο είναι το πλάνο του μέσα στο γήπεδο. Με όποια ομάδα κι αν έπαιζε σου έδινε την αίσθηση ότι ακόμα κι αν προηγηθεί με δύο γκολ μπορεί ανά πάσα στιγμή να χάσει το παιχνίδι. Και για να ξέρουμε τι λέμε μπορεί το όνομα Τότεναμ να μην προκαλεί ίλιγγο, το ρόστερ της όμως είναι το έκτο πιο ακριβό στον κόσμο. Ναι σωστά διαβάσατε. Μόνο πέντε ομάδες είναι πιο ακριβές από την Τότεναμ. Κι αυτές είναι η Σίτι, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ και η Παρί.

Θα μου πείτε τα λεφτά δεν παίζουν μπάλα. Θα συμφωνήσω. Άλλο όμως αυτό και άλλο το να σε κερδίζει ο κάθε πικραμένος. Η Τότεναμ είναι έξι βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στο Πρωτάθλημα, αποκλείστηκε από ομάδα τρίτης κατηγορίας στο Κύπελλο και έφαγε εφτά μέσα στην έδρα της από την –προβληματική φέτος- Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τι άλλο να κάνει για να απολυθεί ένας προπονητής μιας ομάδας που ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με σκοπό να μπει σφήνα ανάμεσα σε Σίτι και Λίβερπουλ;

Η αλήθεια είναι ότι το διαζύγιο Τότεναμ-Ποτσετίνο έπρεπε να έρθει την περασμένη χρονιά. Τότε που και ο ίδιος ο Αργεντίνος φαινόταν αποφασισμένος για ένα νέο βήμα στην καριέρα του. Λίγο όμως η συμμετοχή της ομάδας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της και λίγο οι μεταγραφές που έγιναν μετά από δύο χρόνια ανέτρεψαν το κλίμα.

Όλοι πιστέψαμε ότι η ομάδα του Ποτσετίνο θα ανανεωθεί ψυχολογικά και θα μπει με φόρα και με πίστη στη νέα σεζόν. Όχι σαν φαβορί για το Πρωτάθλημα αλλά σαν ένα υπολογίσιμο αουτσάιντερ. Καμία σχέση. Στα πέντε χρόνια που έμεινε στο Λονδίνο ο Ποτσετίνο ανέβασε επίπεδο την Τότεναμ. Την εδραίωσε σαν μια ομάδα τετράδας αλλά το πρότζεκτ αυτό έπιασε ταβάνι. Ήταν ώρα για το επόμενο βήμα.

Ο Μουρίνιο της δίνει άλλη αίγλη

Και τι βήμα! Η Τότεναμ αντικατέστησε τον Ποτσετίνο με ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία. Γιατί όσα πλήγματα κι αν έχει υποστεί η εικόνα του τα τελευταία χρόνια ο Ζοζέ Μουρίνιο παραμένει ένα τεράστιο μέγεθος. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο Μουρίνιο έχει περισσότερους τίτλους απ’ ότι η Τότεναμ σε όλη της την ιστορία! 33 για τον Πορτογάλο έναντι 24 για τα «Σπιρούνια». Κι αν υπάρχει ένα ζητούμενο στον οργανισμό Τότεναμ αυτή τη στιγμή δεν είναι άλλο από την κατάκτηση κάποιου τίτλου.

Γιατί καλός ο Ποτσετίνο και μαγκιά του η αναβάθμιση του στάτους της ομάδας αλλά από τρόπαια το απόλυτο μηδέν! Κακά τα ψέματα όσο κι αν προοδεύει μια ομάδα, αν δεν μετουσιώνει αυτή την πρόοδο σε κατάκτηση τροπαίων αργά ή γρήγορα δεν θα την θυμάται κανείς. Η Τότεναμ έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Έφτασε στο σημείο να αγωνίζονται για αυτή παίκτες όπως ο Μπέιλ, ο Μόντριτς, ο Χάρι Κέιν, ο Έρικσεν, ο Σον και πολλά άλλα πρωτοκλασάτα ονόματα. Παρόλα αυτά το τελευταίο τρόπαιό της είναι ένα Λιγκ Καπ το 2008.

Η πρόσληψη του Μουρίνιο αυτόματα δίνει άλλη αίγλη στην ομάδα. Αρκεί να κοιτάξει κανείς τις προηγούμενες ομάδες που έχει δουλέψει ο Πορτογάλος προπονητής και θα καταλάβει. Δεν είναι τυχαίο ότι το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι σχεδόν το διπλάσιο από αυτό που είχε ο Ποτσετίνο. Ο Μουρίνιο δεν αισθάνεται σε καμία περίπτωση «τελειωμένος» όπως πολλοί πιστεύουν. Θεωρεί ακόμα τον εαυτό του προπονητή από το πάνω ράφι και δεν χάνει ευκαιρία να το δηλώσει. Ήρθε η στιγμή να το αποδείξει και στο γήπεδο.

Η τελευταία του δουλειά στη Γιουνάιτεντ δεν πήγε και τόσο καλά όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από το 2013 και μετά οι «Κόκκινοι Διάβολοι» βιώνουν μια άκρως προβληματική περίοδο. Επιπλέον το ρόστερ που είχε στα χέρια του ο Μουρίνιο στο Μάντσεστερ είχε –και ακόμα έχει- πολύ μεγάλες ελλείψεις. Στην Τότεναμ ο «Μου» έχει ότι χρειάζεται για τη μεγάλη επιστροφή. Θα καταφέρει να κλείσει στόματα;

Να μην βάλει ο Μουρίνιο τον εαυτό πάνω από την ομάδα

Είναι φανερό ότι όλη αυτή η αμφισβήτηση που έχει δεχτεί ο Μουρίνιο τον έχει ενοχλήσει. Σε καμία περίπτωση ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είναι άνθρωπος που αφήνει οτιδήποτε να πέσει κάτω. Η έπαρση και η αλαζονεία που τον χαρακτηρίζουν του απαγορεύουν να αφήσει αναπάντητες τις κριτικές. Ο Μουρίνιο έχει εμμονή με το να είναι ο καλύτερος. Πάντα είχε.

Όταν βρισκόταν στην κορυφή η εμμονή αυτή μεταφραζόταν σε εριστικές δηλώσεις και σε προκλητικές κινήσεις που υποδήλωναν ότι αυτός είναι το αφεντικό. Τι πιο χαρακτηριστικό από το παρατσούκλι «Special One» που ο ίδιος έδωσε στον εαυτό του; Όταν όμως  βρέθηκε σε πτωτική πορεία η εμμονή αυτή έβγαλε από μέσα του έναν εαυτό που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βοηθήσει μια ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Τσακωμοί με δημοσιογράφους, δημόσιο κράξιμο σε παίκτες του, βιαστικές αποφάσεις και πολύ κακοί χειρισμοί.

Πέρυσι όταν η Γιουνάιτεντ πήγαινε από ήττα σε ήττα και η κριτική από τον Τύπο ήταν έντονη και καυστική ο ίδιος αντί να απαντά ποδοσφαιρικά προτιμούσε δηλώσεις του τύπου: «έχω τρεις Πρέμιερ Λιγκ, περισσότερες από ότι οι προπονητές των υπόλοιπων 19 ομάδων μαζί. Θα μου δείχνετε σεβασμό».

Αν ο Μουρίνιο βάλει την προσωπική του φιλοδοξία πάνω από την ομάδα είναι δεδομένο ότι θα αποτύχει στην Τότεναμ. Αν όμως τα «Σπιρούνια» καταφέρουν και βγάλουν στην επιφάνεια τον καλό εαυτό του Πορτογάλου τότε μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν. Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Ο «Μου» κάνει comeback στην Πρέμιερ Λιγκ κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να πέσουν ξανά όλα τα φώτα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ