ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα: Ήρθε η ώρα της επιστροφής για τον ήρωα της Φλαμένγκο;

Ο Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα είναι γεννημένος σκόρερ. Και οι γεννημένοι σκόρερ βρίσκουν τον τρόπο πάντα να μαγέψουν το ποδοσφαιρικό κοινό.

Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα: Ήρθε η ώρα της επιστροφής για τον ήρωα της Φλαμένγκο;

Ο Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα δεν είναι μία ακόμα περίπτωση Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή. Το πέρασμά του από την Ευρώπη ήταν σύντομο και απογοητευτικό. Επέστρεψε στη Βραζιλία με σκυμμένο κεφάλι αλλά ορθοπόδησε. Υπενθύμισε σε όλους και κυρίως στον εαυτό του ποιος πραγματικά είναι και πλέον διεκδικεί με το παραπάνω την επιστροφή του στα γήπεδα της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο Γκαμπιγκόλ, όπως τον αποκαλούν τα διεθνή Μέσα, έδωσε το Copa Libertadores στη Φλαμένγκο με δύο προσωπικά του γκολ απέναντι στη Ρίβερ και το Sportsking.gr αναρωτιέται μήπως ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Η πρώτη γνωριμία με την Ευρώπη…

…δεν στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία. Τη σεζόν 2016-17 πήρε μόλις εννέα ευκαιρίες στο πρωτάθλημα και ακόμα μία στο Κύπελλο Ιταλίας βρίσκοντας δίχτυα μόλις μία φορά.

Μάλιστα, στα 130′ λεπτά συμμετοχής του πρόλαβε να δεχτεί και τρεις κίτρινες κάρτες, γεγονός που είχε προκαλέσει αίσθηση στον ιταλικό Τύπο, μερίδα του οποίου ισχυριζόταν πως ο 20χρονος τότε Μπαρμπόσα δεν ήταν ακόμα έτοιμος για το Καμπιονάτο. Το ξεκίνημά του στην Ίντερ δεν ήταν το ιδανικό και γρήγορα βρέθηκε στη λίστα των δανεικών.

Έτσι, λοιπόν, σε σχετικά άμεσο χρονικό διάστημα αποφασίστηκε η παραχώρησή του με τη μορφή δανεισμού. Πρώτος σταθμός του η Πορτογαλία για λογαριασμό της Μπενφίκα μόλις για το δεύτερο μισό της σεζόν 2017-18. Επιλέχθηκε μόλις πέντε φορές στην ενδεκάδα σκοράροντας ένα τέρμα, κάτι που φυσικά δεν εντυπωσίασε τους ιθύνοντες των «αετών».

Το καλοκαίρι του ’18 τον βρήκε στο Μιλάνο να μην υπολογίζεται στα πλάνα της ομάδας και τον ίδιο να αναζητά στέγη ως δανεικός στην πατρίδα του. Η «μαμά» Σάντος έκανε την πρόταση στην Ίντερ και ο Μπαρμπόσα επέστρεψε στη Βραζιλία όπου μετά τη Σάντος θα ακολουθούσε η Φλαμένγκο.

Η επιστροφή στα πάτρια εδάφη…

…ενδεχομένως του έκανε καλό μετά την “απογοήτευση” της Ευρώπης. Άλλωστε πολλοί παίκτες που στην αρχή δεν κατορθώνουν να προσαρμοστούν στα ευρωπαϊκά δεδομένα, συνεχίζουν για καιρό την καθοδική τους πορεία.

Η επιστροφή του Μπαρμπόσα, ωστόσο, σε ένα πρωτάθλημα που ξέρει καλά σίγουρα τον βοήθησε να βρει ξανά τα πατήματά του και να κάνει αυτό που ξέρει καλά: να σκοράρει.

Στη Σάντος, οι συστάσεις ήταν περιττές και έτσι ο Μπαρμπόσα επιλέχθηκε σε 42 αγώνες μετρώντας 19 γκολ. Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της Σάντος δε συγκίνησαν, ωστόσο, τους ανθρώπους της Ίντερ, που επέλεξαν να παρατείνουν τον δανεισμό του, αυτή τη φορά στη Φλαμένγκο. Η επιστροφή του Μπαρμπόσα στη Βραζιλία τον βοήθησε να ξεκινήσει από την αρχή την οικοδόμηση του ονόματός του.

Ο 23χρονος πλέον Μπαρμπόσα, όμως, είχε βρει ξανά το όπλο του και δεν τον ανησυχούσε τίποτα. Πάτησε χορτάρι σε 38 παιχνίδια, σκοράροντας 31 γκολ και μοιράζοντας 10 ασίστ.

Ιδίως μετά τον τελικό της Φλαμένγκο με τη Ρίβερ Πλέιτ συγκέντρωσε ξανά τα βλέμματα φωνάζοντας ουσιαστικά “παρών” σε όσους βιάστηκαν να τον θεωρήσουν ως ακόμα ένα χαρισματικό ταλέντο που δεν ταιριάζει στην Ευρώπη.

Το ερώτημα όμως παραμένει…

Αξίζει να γυρίσει στην Ευρώπη;

Είναι αρκετά ξεκάθαρο πως ναι, θα πρέπει να δοκιμάσει ξανά το ευρωπαϊκό project.

Η παραγωγικότητά του σε γκολ τον καθιστά άμεσα χρήσιμο σε οποιαδήποτε ομάδα.

Το στυλ παιχνιδιού του δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους φορ που κάνουν λαμπρή καριέρα στη Γηραιά Ήπειρο.

Το ζήτημα τίθεται στο ποια ομάδα θα πρέπει να είναι η “εκλεκτή”. Ανήκει στην Ιντερ αλλά θεωρείται κάπως αδύνατο να επιστρέψει στο Μιλάνο τη δεδομένη στιγμή που ο Κοντε έχει χτίσει ήδη την ομάδα που θέλει και μάλιστα αυτή έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ο Λουκάκου είναι σε φοβερά βράδια και ο Κόντε δύσκολα θα πειστεί να περιορίσει το χρόνο του Βέλγου για να δώσει συμμετοχές στον Γκαμπιγκόλ.

Έτσι, λοιπόν, οδεύει κατά πάσα πιθανότητα σε έναν εκ νέου δανεισμό. Φυσικά κανένα πρωτάθλημα της Ευρώπης δεν αντιστοιχεί με αυτό της Βραζιλίας αλλά όπως προαναφέραμε ούτως ή άλλως και ο ίδιος θα πρέπει να μυηθεί λίγο στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού.

Σίγουρα, λοιπόν, δεδομένου ότι το ιταλικό πρωτάθλημα έχει μόνο μια πόρτα για εκείνον (της Ιντερ) και αυτή ίσως είναι κλειστή προς το παρόν, θα ήταν αρκετά ιδανική λύση η επιλογή της Ισπανίας ή και της Αγγλίας που αν μη τι άλλο θα δοκιμάσει στο έπακρο το ευρωπαϊκό παιχνίδι και κυρίως τις ευρωπαϊκές άμυνες.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ