ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ατλέτικο Μαδρίτης

Υποκλίθηκε στον “Βασιλιά” Μέσι η Ατλέτικο (vid)

Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα πήγαιναν ολοταχώς για "λευκή" ισοπαλία, όμως κανένας δεν ρώτησε τον Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ με μια του ενέργεια να χαρίζει σούπερ "τρίποντο" στους Καταλανούς.

Υποκλίθηκε στον “Βασιλιά” Μέσι η Ατλέτικο (vid)

Ένα παιχνίδι που έμοιαζε καθηλωμένο στην ισοπαλία βρέθηκε εν τέλει στην αγκαλιά του Λιονέλ Μέσι. Η Μπαρτσελόνα χάρις τα… μαγικά του Αργεντινού σταρ κατάφερε να αποδράσει με σπουδαία νίκη από το Γουάντα Μετροπολιτάνο. Το τέρμα του 32χρονου στο 86′ έμελλε να αλλάξει όλες τις ισορροπίες και να χαρίσει στους Καταλανούς προσωρινή θέση στη κορυφή της Λα Λίγκα.

Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα τέθηκαν αντιμέτωποι στο Γουάντα Μετροπολιτάνο στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι αναζητούσαν εξαρχής την μεγάλη νίκη επί των αντιπάλων τους στην επιστροφή του Αντουάν Γκριεζμάν στην Μαδρίτη, για πρώτη φορά ως αντίπαλος από τη μέρα που αποχώρησε από τον σύλλογο.

Ντιέγκο Σιμεόνε και Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξαν όλα τα διαθέσιμα όπλα τους στοχεύοντας στη νίκη, ο καθένας για διαφορετικό σκοπό. Οι φιλοξενούμενοι από το πρώτο λεπτό προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα, με την Ατλέτικο ωστόσο να παρασύρει τους “Μπλαουγκράνα” στο δικό τους τέμπο. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους “Κοτσονέρος” με το γύρισμα του Εμρόσο να βρίσκει το πόδι του Φίρπο με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι. Αυτή η στιγμή ήταν ικανή για να ανοίξει τον ρυθμό και να δημιουργηθούν εκατέρωθεν στιγμές.

Στο 20′ και πάλι η Ατλέτικο έφθασε κοντά στο 1-0 όμως το όμορφο σουτ του Εμρόσο βρήκε σε ετοιμότητα τον Τερ Στέγκεν. Το επόμενο 15λεπτο ανήκει στους φιλοξενούμενους με τον Λουίς Σουάρες να σπρώχνει την ομάδα του στην επίθεση. Ο Ουρουγουανός μάλιστα είχε τη στιγμή του στο 32′ όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε μόλις άουτ. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι δύο ομάδες απώλεσαν από μία καλή στιγμή. Στο 40′ ο Μοράτα είδε τον Τερ Στέγκεν να πραγματοποιεί εκπληκτική απόκρουση σε σουτ έμοιαζε να καταλήγει στην εστία. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Πικέ να σημαδέψει το δοκάρι της Ατλέτικο με όμορφη κεφαλιά. Με αυτές τις στιγμές οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια μένοντας στο 0-0.

Στο τέλος μίλησε ο Μέσι

Στην επανάληψη ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός με τις δύο ομάδες να προσθέτουν ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι τους. Η μπάλα βρέθηκε περισσότερο στα πόδια των παικτών της Μπαρτσελόνα, ωστόσο η Ατλέτικο έδειξε πιο ουσιαστική προκαλώντας αρκετούς τριγμούς στην άμυνα των Καταλανών. Με τους Μοράτα και Κόκε κατά κύριο λόγο οι Μαδριλένοι προσπάθησαν να προκαλέσουν προβλήματα στην αμυντική διάταξη της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Το αντίδοτο για τους “Μπλαουγκράνα” ερχόταν με τις επελάσεις της τριπλέτας στην επίθεση. Μέσι, Γκριεζμάν και Σουάρες δεν ήταν λίγες οι φορές που προσπάθησαν να χτυπήσουν στη κόντρα, ωστόσο οι προσπάθειές τους έμειναν ημιτελείς, με την άμυνα των “Ροχιμπλάνκος” να ανταποκρίνεται σε όλες τις δυσκολίες. Στο 71΄ οι γηπεδούχοι φώναξαν ορθώς για δεύτερη κίτρινη σε μαρκάρισμα του Ζεράρ Πικέ, ωστόσο δεν εισακούστηκαν με τον διαιτητή να δίνει μονάχα την παράβαση.

Η ένταση κορυφώθηκε στο τελευταίο μέρος του αγώνα, με το 0-0 να μένει αμετάβλητο μέχρι το 86ο λεπτό. Εκεί ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε να αλλάξει όλα τα δεδομένα. Ο Αργεντινός με μια μαγική επέλαση έπαιξε εξαιρετικά το ένα-δύο με τον Λουίς Σουάρες και εν συνεχεία… απασφάλισε. Το τέρμα του έβαλε σε θέση οδηγού τους Καταλανούς, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν μέχρι τέλους το προβάδισμα. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε με το τελευταίο σφύριγμα πανηγύρισαν σπουδαίας σημασίας νίκη.

Με αυτό το “τρίποντο” η παρέα του Λιονέλ Μέσι ξεπέρασε ένα σημαντικό εμπόδιο στην πορεία προς τον τίλο ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ