ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Λέο Μέσι: Κανείς δεν είναι σαν αυτόν!

Ο Μέσι κατέκτησε την έκτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του και πρόσθεσε ακόμη ένα στοιχείο στο G.O.A.T βιογραφικό του. Αμφιβάλλει κανείς;

Λέο Μέσι: Κανείς δεν είναι σαν αυτόν!

Χθες το βράδυ ο Μέσι έγραψε για ακόμη μια φορά ιστορία. Ο Αργεντίνος μάγος του ποδοσφαίρου προσπέρασε στο νήμα τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και πρόσθεσε ακόμη μια Χρυσή Μπάλα στη συλλογή του. Οι έξι κατακτήσεις τον συνιστούν πολυνίκη του πιο σημαντικού ατομικού βραβείου στο ποδόσφαιρο. Όπως αναμενόταν υπήρξαν αρκετοί που αμφισβήτησαν τη στέψη του Μέσι. Έκαναν λόγο για αδικία, για κλοπή ακόμη και για σκάνδαλο. Όλα αυτά βέβαια ουδεμία σχέση έχουν με το μεγαλείο του Αργεντίνου και φυσικά δεν υπάρχει καθόλου χώρος για τέτοιες μικρότητες σε ένα βραβείο το οποίο διαχρονικά απονέμεται σε ιερά τέρατα του αθλήματος.

Ο Βασιλιάς στο θρόνο του

Τα λόγια για να περιγράψεις το μεγαλείο του βραχύσωμου Αργεντίνου έχουν πια στερέψει. Όταν το ποδόσφαιρο γίνεται τέχνη και τα πάντα είναι δυνατόν να συμβούν ο Μέσι είναι εκεί. Δέκα χρόνια μετά την κατάκτηση της πρώτης του Χρυσής Μπάλας ο Μέσι χθες παρέλαβε την έκτη. Η διάρκεια που βρίσκεται σε αυτό το εξωπραγματικό επίπεδο είναι συγκλονιστική. Τι κι αν έφτασε 32; Ο Μέσι συνεχίζει κάθε χρόνο να κάνει απίστευτα πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Δεν υπάρχει άλλος παίκτης στον κόσμο που να μπορεί να επηρεάσει τόσο το παιχνίδι όσο ο Αργεντίνος. Πιθανότατα δεν υπήρξε ποτέ. Ναι ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Ότι κι αν σκεφτεί κανείς για να το αντικρούσει, όσα ψηλά γράμματα κι αν προσθέσει για να τον μειώσει θα είναι μάταιο.

Κανείς άλλος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν ήταν τόσο καλός για τόσο καιρό. Κι επειδή δυστυχώς έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να φοβόμαστε να γράψουμε τα αυτονόητα η άποψη αυτή δεν είναι μόνο δική μου που στην τελική δεν είμαι και κάποιος. Σελίδες με παγκόσμια απήχηση όπως το Bleacher Report, το ESPN και το Sky Sports αναφέρονται στον Μέσι χαρακτηρίζοντάς τον ξεκάθαρα ως τον κορυφαίο όλων των εποχών. Το ίδιο συμβαίνει και με κορυφαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες του χθες και του τώρα. Εχθροί, φίλοι, ουδέτεροι το αναγνωρίζουν.

Γιατί πολύ απλά έτσι είναι. Ένα ποδοσφαιρικό θαύμα από το Ροζάριο που η σχέση του με τη στρογγυλή θεά είναι σχεδόν άδικη για όλους τους υπόλοιπους. Γιατί ο Μέσι έχει αυτό το κάτι που δεν κατακτιέται ούτε με προπόνηση, ούτε με δουλειά. Ένα πηγαίο και αυθεντικό χάρισμα από αυτά που δεν μπαίνουν σε καλούπια.

Μίλησέ μου για αδικία

Όταν λοιπόν προσπαθούμε να αμαυρώσουμε τα κατορθώματα ενός τέτοιου παίκτη στην ουσία προσβάλουμε το άθλημα και αδικούμε τους εαυτούς μας. Ναι δέχομαι την άποψη για Φαν Νταίκ. Ο Ολλανδός είχε μια καταπληκτική σεζόν και θα μπορούσε να ήταν αυτός ο νικητής.Βρέθηκε άλλωστε μια ανάσα από το βραβείο. Η διαφορά στiς μεταξύ τους ψήφους ήταν η μικρότερη του 21ου αιώνα. Αλλά άδικο που την πήρε ο Μέσι; Δεν την άξιζε; Πως είναι δυνατόν να ισχυριστεί κανείς κάτι τέτοιο;

Αρχικά ο ίδιος ο Φαν Ντάικ παραδέχτηκε ότι το βραβείο έπρεπε δικαιωματικά να καταλήξει στον Μέσι. Παρένθεση. Εκτός από σπουδαίος παίκτης ο Φαν Ντάικ είναι και σπουδαία προσωπικότητα. Ταπεινός, σοβαρός και μετρημένος. Κλείνει η παρένθεση. Από κει και πέρα δυστυχώς ή ευτυχώς οι επιθετικογενείς παίκτες έχουν ένα προβάδισμα σε αυτό το βραβείο. Έτσι ήταν πάντα. Την τελευταία φορά που αμυντικός κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα ήταν το 2006 ο Καναβάρο. Ο αρχηγός της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ιταλίας και πρωταθλητής Ιταλίας με τη Γιουβέντους.

Στημένο επειδή ο Μέσι είναι εμπορικός; Απίστευτη γελοιότητα! Πέρυσι προερχόμενος από μια σεζόν με 45 γκολ, 18 ασίστ και κατάκτησης του νταμπλ με την Μπαρτσελόνα τερμάτισε πέμπτος στην ψηφοφορία! Στο ίδιο βραβείο που ψηφίζουν οι ίδιοι δημοσιογράφοι! Να έχει και η γραφικότητα τα όριά της.

Τι έκανε ο «ευνοημένος» Μέσι την περσινή σεζόν; Κατέκτησε το δέκατο πρωτάθλημα της καριέρας του, ήταν πρώτος σκόρερ στην Ισπανία, πρώτος σκόρερ στο Τσάμπιονς Λικγ και πρώτός σε όλη την Ευρώπη την ίδια στιγμή που ήταν δεύτερος στις ασίστ. Συνολικά είχε 51 γκολ και 22 ασίστ σε 50 συμμετοχές. Τι άλλο να κάνει για να δικαιούται τη Χρυσή Μπάλα;

Μην κάνετε το ποδόσφαιρο μεσημεριανή εκπομπή

Φυσικά όλη αυτή η αμφισβήτηση και η παράνοια ξεκινάει από την «κόντρα» που υπάρχει ανάμεσα στους θαυμαστές του Μέσι και του Κριστιάνο. Είναι λογικό να υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε αυτούς τους δύο τεράστιους ποδοσφαιριστές. Είναι οι δύο καλύτεροι στον κόσμο. Εδώ και μια δεκαετία μοιράζονται τη σκηνή. Όμως η κατάσταση κάπου έχει ξεφύγει.

Δεν μπορείς να γράψεις κάτι για έναν από τους δύο και να μη γίνει Β Παγκόσμιος. Όσο κι αν γουστάρεις τον Μέσι ή τον Κριστιάνο πως γίνεται να αμφισβητείς έναν από αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές; Γιατί όταν καταφέρνει κάτι ένας από αυτούς να πρέπει να το μειώσουν και να το υποβαθμίσουν οι «απέναντι»; Τα σχόλια και οι συμπεριφορές όταν η συζήτηση πάει στο Μέσι ή Κριστιάνο θυμίζουν περισσότερο μεσημεριανή εκπομπή παρά ποδοσφαιρική κουβέντα σχετικά με τους δύο καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Να θυμίσω ότι ο Μέσι και ο Κριστιάνο είναι απλά δύο παίκτες. Δεν είναι ούτε οικογένειά μας, ούτε φίλοι μας, ούτε εχθροί μας. Μπορούμε κάλλιστα να επαινούμε τα σπουδαία κατορθώματα και του ενός και του άλλου. Όπως κάλλιστα μπορούμε να έχουμε την άποψή μας για το ποιος μας αρέσει περισσότερο ή ποιος είναι ο καλύτερος χωρίς να βριζόμαστε λες και μας θίξανε ότι πιο ιερό έχουμε.

Η συγκεκριμένη αντιπαλότητα είναι ιστορική και έχει βοηθήσει το ποδόσφαιρο να ανέβει αρκετά σκαλιά. Το επίπεδο είναι τόσο υψηλό που πραγματικά απορώ πως γίνεται κανείς να στέκεται σε οτιδήποτε άλλο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ