ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Όταν ο Φρινγκς «κάηκε» σε ένα βράδυ από την εθνική Γερμανίας

Μια ιδιαίτερη ιστορία για το πως ο Γίοακιμ Λεβ αποφάσισε να «κάψει» τα ξημερώματα μιας νύχτας τον τότε παίκτη της Βέρντερ από τη Εθνική

Όταν ο Φρινγκς «κάηκε» σε ένα βράδυ από την εθνική Γερμανίας

Μίκαελ Μπάλακ, Όλιβερ Καν, Τόμας Μίλερ, Αντρέας Μπρέμε, Τόμας Χέσλερ. Αυτοί είναι μερικοί από τους Γερμανούς παίκτες των τελευταίων δεκαετιών με πολύ ισχυρή προσωπικότητα και ρόλο ηγέτη εντός των τεσσάρων γραμμών για την «Μάνσαφτ».

Σχεδόν όλοι από τους προαναφερθέντες είχαν έρθει κάποτε σε κόντρα με τους προπονητές τους (και όχι μόνο), λόγω του… έντονου χαρακτήρα τους. Ωστόσο κανένας από αυτούς δεν είχε την ίδια ατυχία που θα είχε ο Τόρστεν Φρινγκς, ο οποίος πλήρωσε την… μια κουβέντα παραπάνω που είπε.

Ο πολύπειρος Γερμανός χαφ, αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής τα προηγούμενα χρόνια πλήρωσε μάλλον τον αυθόρμητο και ευθύ χαρακτήρα του κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας του με τον Γιόακιμ Λεβ. Λίγους μήνες μετά την ήττα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου του 2008 από την Ισπανία, η Γερμανία είχε ήδη πέσει στη μάχη των προκριματικών του Μουντιάλ του 2010.

Στις 11 Οκτωβρίου οι φιναλίστ του Euro φιλοξενούσαν την ισχυρή τότε Ρωσία στο Ντόρτμουντ. Την παραμονή του αγώνα ο Γερμανός τεχνικός ζήτησε από τους ηγετικούς παίκτες του να μιλήσουν σχετικά με την τακτική προσέγγιση του αγώνα. Μόνο ο Φρινγκς έμεινε να περιμένει.

Κάπου εδώ να σημειωθεί πως ο Φρινγκς ήταν τόσο στο Μουντιάλ του 2006 όσο και στο Euro του 2008 βασικό στέλεχος της ομάδας η οποία τερμάτισε 3η και 2η αντίστοιχα και είχε ήδη στα πόδια του 77 συμμετοχές.

«Όταν η ώρα πήγε περίπου 9:15 σκέφτηκα πως θα μου μιλήσει κατά τις 11 ο Γιόγκι» ανέφερε μετά από αρκετά χρόνια σχετικά με το συμβάν ο Φρινγκς. Ωστόσο αν και του έστειλε μήνυμα δεν έλαβε κάποια απάντηση.

Περίπου στις 12 παρά χτύπησε το τηλέφωνο του αρχηγού της Βέρντερ, ο οποίος είχε ήδη αποκοιμηθεί.

Και κάπου εκεί τα πράγματα πήραν λάθος τροπή.

«Υποπτεύθηκα πως ο Λεβ ήθελε να μου πει ότι δεν με υπολογίζει για το αυριανό παιχνίδι, ωστόσο το μόνο που με ρώτησε ήταν πως πάνε τα πράγματα». Εκνευρισμένος από το πως τον είχε αγνοήσει μέχρι εκείνη την ώρα, αλλά και φανερά αγουροξυπνημένος ο Φρινγκς δεν μάσησε τα λόγια του.

«Δεν γίνεται να είσαι σοβαρός για να με ρωτάς τέτοια ώρα αυτό το πράγμα, πες μου για ποιον σ@@@α λόγο με ξυπνάς τέτοια ώρα»

Την επόμενη μέρα ο Φρινγκς δεν ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, αντίθετα πέρασε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο οποίος για την ιστορία έληξε 2-1 υπέρ των Γερμανών. Αυτό έμελλε να είναι και το τελευταίο του παιχνίδι σε επίσημη διοργάνωση, καθώς λίγες μέρες μετά στην αναμέτρηση απέναντι στην Ουαλία, ο Τόρστεν έμεινε εκτός αποστολής.

Ο συμπαίκτης του και εξίσου… ευθύς τύπος, Μίκαελ Μπάλακ, έκανε δημόσια σχόλια για «έλλειψη σεβασμού του Λεβ προς τους βετεράνους», ανακαλώντας ωστόσο τα λόγια του λίγες μέρες αργότερα. Σχετικά με το συμβάν ο Γερμανός τεχνικός προσπάθησε να μην δώσει έκταση, ενώ συμπλήρωσε πως «ο Φρινγκς μπορεί να επιστρέψει από το νέο έτος εφόσον είναι σε καλή κατάσταση».

Μάλιστα τόνισε πως θα συναντηθούν άμεσα όλα τα μέλη τις Εθνικής, για να ξεκαθαριστούν κάποιοι «κανόνες και κατευθυντήριες γραμμές» που θα ακολουθεί πλέον η ομάδα.

Λίγους μήνες αργότερα έπαιξε για τελευταία φορά με το εθνόσημο σε ένα εντός έδρας φιλικό παιχνίδι με τη Νορβηγία, αποχωρώντας μάλιστα στο 68ο λεπτό.

«Πιστεύω πως το τέλος μου από την Εθνική δεν έβγαλε κανένα νόημα. Σίγουρα έκανα κάποια λάθη, ωστόσο πιστεύω πως η όλη διαδικασία ήταν απλά λάθος» σχολιάζει σήμερα ο πλέον παλαίμαχος Φρινγκς.

Ένας επίλογος ο οποίος βάσει της συνεισφοράς του έμπειρου μέσου στις επιτυχίες της «ανοικοδομημένης» Γερμανίας, σίγουρα δεν ήταν αυτός που άρμοζε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ