ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Νάπολι

Θα τα καταφέρει ο Γκατούζο στην Νάπολι;

Ο Γκατούζο ήταν ένας εξαιρετικός χαφ αλλά ένας αμφιλεγόμενος προπονητής. Θεωρείται ότι θα τα κααταφέρει στην Νάπολι;

Θα τα καταφέρει ο Γκατούζο στην Νάπολι;

Χθες βράδυ παρά την τεσσάρα της Νάπολι στην Μπριζ και την πρόκριση στην φάση των 16 αποφασίστηκε η απομάκρυνση του Κάρλος Αντζελότι από τον πάγκο των Ναπολιτάνων. Σήμερα παρουσιάστηκε και προπόνησε την ομάδα ο Τζενάρο Γκατούζο ως νέος προπονητής των Παρτενοπέι.

Όταν ήταν ποδοσφαιριστής ο Γκατούζο έπαιξε υπό τις οδηγίες του Αντζελότι στην Μίλαν και έφτασε σε 3 τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ. Από τους 3 κερδήθηκαν οι 2. Ο Γκατούζο επιπλέον κατέκτησε 2 φορές την Σέριε Α και έπαιξε 73 φορές με την φανέλα των Νερατζούρι. Η πιο δυνατή στιγμή ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Ο Γκαατούζο κουβαλούσε την φήμη ως ένα χαφ που κάνει την βρώμικη δουλειά. Ήταν επιθετικός και δεν φοβόταν να χτυπήσει αν υπήρχε αιτία. Αυτή είναι μια συμπεριφορά που επιθυμεί ο Ντε Λαουρέντις από τον Γκατούζο να την έχει και ως προπονητής. Στόχος των Ναπολιτάνων είναι να ανέβουν όσο πιο ψηλά μπορούν.

Αλλά μπορεί ο Γκατούζο να πετύχει στην Νάπολι? Όταν ένας προπονητής θυσιάζει πράγματα και κάνει τα πάντα για την ομάδα του, τότε δείχνει την αγάπη του για τον σύλλογο και πολύ συχνά πετυχαίνει. Βέβαια η προπονητική ιστορία του χαφ της Μίλαν δεν με εμπνέει επιτυχίες και δεν δείχνει ότι η Νάπολι θα οδηγηθεί μακροπρόθεσμα ψηλά. Βέβαια αυτή είναι η χαρά του ποδοσφαίρου, δεν παίζουν μπάλα ούτε τα βιογραφικά αλλά ούτε και τα στατιστικά.

Ο Τζενάρο Γκατούζο ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως player-manager στην Ελβετική Σιόν το 2013. Ήταν ο πέμπτος προπονητής της ομάδας στην σεζόν και ανέλαβε τα ηνία τον Φεβρουάριο. Ο Ιταλός χαφ έκατσε μέχρι τον Μάιο παίρνοντας 11 πόντους από τις 10 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.

Μόλις ένα μήνα είχε γυρίσει στην Ιταλία και ξαναέκατσε σε πάγκο ομάδας. Συγκεκριμένα εκείνη ήταν η Παλέρμο. Αλλά πάλι δεν κατόρθωσε να ξεδιπλώσει το προπονητικό του ταλέντο και τυπικά δεν πέτυχε όσο θα ήθελε. Ο Γκατούζο απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Παλέρμο τον Σεπτέμβριο έχοντας μόλις 8 ματς ως κόουτς στην Ιταλική ομάδα.

Ο πρόεδρος της Παλέρμο Μαουρίτσιο Ζαμπερίνι είχε πει ότι ‘ Έχουμε ίσως δαγκώσει περισσότερο από αυτά που μπορούμε να μασήσουμε’. Μόλις 2 νίκες είχε η Παλέρμο εκείνη την περίοδο και η αλλαγή στον πάγκο ήταν επιτακτική.

Τον επόμενο Ιούνιο ο Γκατούζο πήρε δίπλωμα UEFA pro-license και ανέλαβε τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Η οικονομική κατάσταση της ομάδας επηρέασε την απόδοση του Γκατούζο, ο οποίος δεν έπρεπε και δεν ήταν σωστό να το δημοσιοποιήσει.

Μετά από μια νίκη με τον Ατρόμητο με 1-0 ο Ιταλός προπονητής του ΟΦΗ ξέσπασε σε μια συνέντευξη τύπου λέγοντας ότι: ‘ Θέλω ποδοσφαιριστές που να παίζουν με μπάλες και καρδιά. Είναι τόσο εύκολο για εμένα να φύγω! Δεν πάω σπίτι και δεν κλαίω γιατί δεν έχουμε χρήματα. Πολλές ομάδες στην Ευρώπη δεν έχουν χρήματα. Δεν χρησιμοποιώ την δικαιολογία ότι οι ποδοσφαιριστές δεν παίζουν γιατί δεν πληρώνονται. Αυτό δεν είναι αλήθεια.’

Ο Γκατούζο αποχώρησε τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου από την Κρητική ομάδα έχοντας 5 νίκες σε 17 αγωνιστικές. Αμέσως όμως ανέλαβε την θέση του Άλεξ Νέιλ στην Χάμιλτον στην Σκωτία.

Σε μια συνέντευξη του είχε δηλώσει ότι ‘ Ξέρω πάρα πολλά για την Χάμιλτον’. Με αυτό τον τρόπο ο χαφ της Μίλαν μας έδειξε τα διαπιστευτήρια του και ότι θα μπορούσε να επιβιώσει στην Σκωτσέζικη ομάδα. Ο Γκατούζο ανέφερε ότι ‘ Νομίζω ότι το στυλ μου ταιριάζει απόλυτα με το ποδόσφαιρο που παίζεται στην Μεγάλη Βρετανία. Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και οι ποδοσφαιριστές που πρεσάρουν πολύ χωρίς να αφήνουν ανάσα στην μπάλα.’

Βέβαια ούτε εκεί ευδοκίμησε η προσπάθεια του με τον υπηρεσιακό Martin Canning να αναλαμβάνει τον ρόλο. Η επόμενη δουλειά του Γκατούζο ήταν τον Άυγουστο του 2015 με την Πίζα που αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας. Τους ανέβασε μέσω play-offs την πρώτη χρονιά. Βέβαια έφυγε το επόμενο μήνα πριν την καλοκαιρινή προετοιμασία για σοβαρούς λόγους και για απαράδεκτα προβλήματα που κατά την γνώμη του υπήρχαν.

Βέβαια γύρισε σε λιγότερο από ένα μήνα πίσω και η διακοπή της προετοιμασίας για την νέα σεζόν έκανε κακό στην Πίζα που έπαιζε σε μια κατηγορία στην οποία δυσκολευόταν απίστευτα και δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους. Η Πίζα τερμάτισε τελευταία και υποβιβάστηκε. Βέβαια είχε και την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Δέχθηκαν μόλις 36 γκολ, 3 λιγότερα από τους πρωταθλητές. Αλλά σκόραραν μόνο 23 φορές σε 42 παιχνίδια.

Ο Γκατούζο προσπάθησε στην Πίζα πολύ απλά να σώσει τα ασυμμάζευτα και έδειξε παρά τον υποβιβασμό ότι είναι ένας προπονητής που μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Η επόμενη μετακίνηση έγινε το καλοκαίρι του 2017 στην Μίλαν Κ19. Τέσσερις μήνες αργότερα αντικατέστησε τον Βιντσέντζο Μοντέλα ως προπονητής της πρώτης ομάδας.

Κάθισε 18 μήνες αλλά μόνο μία πλήρη σεζόν είχε με την ομάδα. Ο Γκατούζο αποχώρησε γιατί η 5η θέση των Ροσονέρι στο Ιταλικό πρωτάθλημα σήμαινε ότι δεν θα έπαιρναν εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια ήταν η ψηλότερη θέση της Μίλαν από τη σεζόν 2012-13.

Και για να είμαστε δίκαιοι ο Γκατούζο δεν απέτυχε εκεί που οι άλλοι πέτυχαν. Η Μίλαν είναι 10η αυτή τη στιγμή με τον Στέφανο Πιόλι στον πάγκο της. Τρεις θέσεις πιο μπροστά βρίσκεται η Νάπολι. Η ομάδα του Ιταλικού νότου είχε δηλώσει στην αρχή του πρωταθλήματος ότι φέτος θέλει τίτλο κάτι που φυσικά είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Η Ίντερ με την Γιουβέντους κάνουν κούρσα πρωταθλητισμού, με την Λάτσιο να ακολουθεί από κοντά με μόλις τρεις πόντους διαφορά.

Βέβαια ο Γκατούζο ως άμεσο στόχο έχει να βάλει την ομάδα της Νότιας Ιταλίας στην τετράδα για να εξασφαλίσει το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ για την επόμενη χρονιά.

Οι Παρτενοπέι βρίσκονται μόλις 7 πόντους πίσω από την τετράδα και όλα είναι πιθανά. Ο Γκατούζο χρειάζεται να ενώσει την ομάδα και φυσικά να βρει τον τρόπο για να παίρνει αποτελέσματα. Η Νάπολι βέβαια είναι μια ομάδα που αγαπάει ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες σαν του Ιταλού χαφ και προπονητή. Αν φτιάξει από την αρχή καλά θεμέλια τότε αν δουλεύει σαν τρελός μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ