ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
Γκολ τίτλου για την Ίντερ, με τον Ατσέρμπι να «καρφώνει» τη Μίλαν! (vid)
Αστεράτη Μπολόνια, ξέρανε τη Ρόμα μες στο «Ολίμπικο»!
Αποκαλύφθηκε ο διάλογος των διαιτητών για τη μεγάλη φάση της Μπαρτσελόνα!
Άντζελο Σίνα, ο αφανής ήρωας του Ολυμπιακού με τις απίστευτες αποκρούσεις του! (vid)
Μόντριτς για επιστροφή στην Premier League: «Ποτέ δε ξέρεις»!
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ! (vids)
Ο Αρτέτα έδωσε μία μοναδική απάντηση όταν ρωτήθηκε ποιους παίκτες θα αγόραζε με 1 δις λίρες! (vid)
Φουλ για το τρόπαιο ο Ολυμπιακός με ΤΡΙΑ γκολ σε επτά λεπτά! Όνειρο το 3-0 με ψαλιδάκι! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Ο Πάολο Ντιμπάλα εκθέτει συνεχώς Γιουβέντους και Σάρι!

Ο Ντιμπάλα έχει βρεθεί να παλεύει για μια θέση στην εντεκάδα και κανείς δεν έχει καταλάβει πως. Ο Αργεντίνος αξίζει καλύτερης συμπεριφοράς και...το δείχνει!

Ο Πάολο Ντιμπάλα εκθέτει συνεχώς Γιουβέντους και Σάρι!

Μέχρι το καλοκαίρι του 18 ο Πάολο Ντιμπάλα ήταν ο καλύτερος παίκτης και ο ηγέτης της Γιούβε. Ο Αργεντίνος έκανε πράγματα και θαύματα με την φανέλα τον «Μπιανκονέρι» και είχε εδραιωθεί ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Η άφιξη του Κριστιάνο έφερε τα πάνω κάτω στην καριέρα του. Τον μπέρδεψε. Τον έβγαλε εκτός ρυθμού. Σταμάτησε να είναι το νούμερο ένα και αποπροσανατολίστηκε. Η πρόσληψη του Μαουρίτσιο Σάρι ήταν το κερασάκι στην τούρτα! Με τον Ιταλό στον πάγκο ο Ντιμπάλα έχασε μέχρι και τη θέση του στη βασική εντεκάδα! Όμως κάθε φορά που πατάει στο γήπεδο μας κάνει και απορούμε. Πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο; Σάρι και Γιουβέντους πρέπει να σκεφτούν λίγο καλύτερα την περίπτωση Ντιμπάλα πριν να είναι πολύ αργά.

O… ξεχωριστός Ντιμπάλα και η ανεξήγητη στάση της Γιουβέντους

Ο Ντιμπάλα εκτός από ιδιαίτερα ποιοτικός είναι και ένας πολύ ξεχωριστός παίκτης. Η θέση που αγωνίζεται και τα χαρακτηριστικά του είναι κάτι που δεν συναντάει κανείς εύκολα. Κάτι ανάμεσα σε δεκάρι και σέντερ φορ με έφεση τόσο στη δημιουργία, όσο και στο σκοράρισμα. Η ικανότητά του να κινείται ανάμεσα στις γραμμές κέντρου και επίθεσης είναι μοναδική. Ελάχιστοι είναι οι παίκτες που μπορούν να το κάνουν καλύτερα από αυτόν.

Η Γιουβέντους τον αγόρασε από την Παλέρμο το καλοκαίρι του 15 έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ. Από την πρώτη του κιόλας χρονιά ο Ντιμπάλα έκανε αυτά τα χρήματα να μοιάζουν ελάχιστα μπροστά στην αξία του. Δεν άργησε καθόλου να εδραιωθεί και να δείξει ότι το ταβάνι του είναι στον… θεό. Η Γιουβέντους βρήκε πιο γρήγορα κι απ΄ότι η ίδια θα περίμενε τον επόμενο ηγέτη της. Ο Αργεντίνος δέσποζε με το παιχνίδι του μέσα στο γήπεδο, ενώ κάθε χρονιά παρουσιάζονταν όλο και καλύτερος. Αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της νέας γενιάς και η θέση του ήταν-και είναι- ξεκάθαρα ανάμεσα στην ελίτ.

Και ξαφνικά το καλοκαίρι του 18 φτάνει στη Γιουβέντους ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Και τα πάντα αλλάζουν. Ο Πορτογάλος όπως είναι λογικό γίνεται αυτόματα το νέο νούμερο ένα της Γιούβε. Το σύστημα αλλάζει και προσαρμόζεται πάνω του. Ο Ντιμπάλα από απαραίτητος γίνεται «πονοκέφαλος» για το πώς θα χωρέσει στην εντεκάδα. Το παιχνίδι του «κουτουλάει» με αυτό του Κριστιάνο και φυσικά εξουδετερώνεται. Ο Αργεντίνος κάνει μακράν τη χειρότερη του σεζόν στη Γιουβέντους έχοντας μόλις 10 γκολ και 2 ασίστ σε 42 συμμετοχές. Φέτος με τον Σάρι παρόλο που έχει ανεβάσει την απόδοσή του και έχει βρει τρόπο να συνυπάρχει με τον Κριστιάνο –ο οποίος τον γουστάρει φουλ- δεν λογίζεται ως βασικός και αναντικατάστατος.

Κι εδώ γεννάτε η εξής απορία. Η Γιουβέντους τι κάνει; Έχει έναν τόσο ξεχωριστό παίκτη σε εξαιρετική ηλικία που βρίσκονταν συνεχώς σε ανοδική πορεία και του κόβει τη φόρα; Γιατί; Το καλοκαίρι που μας πέρασε μάλιστα έψαχνε τρόπο να τον ξεφορτωθεί! Απίστευτο. Ο Ντιμπάλα έφτασε μια ανάσα από την Πρέμιερ Λιγκ όμως για καλή τύχη της Γιούβε έμεινε στο Τορίνο. Για πόσο όμως ακόμα;

Δίνει συνεχώς απαντήσεις

Καταλαβαίνω τη λογική “θέλω να κερδίσω εδώ και τώρα και για αυτό δίνω 100 εκατομμύρια για τον 33χρονο Κριστιάνο”. Ο Πορτογάλος είναι γεννημένος νικητής. Είναι αυτός που θα σου φέρει τις κούπες στα χέρια. Έχει το know how. Είναι όμως κάπως ανώριμο και πρόχειρο η βιασύνη για νίκη να είναι… τυφλή. Βεβαίως να πάρεις τον Κριστιάνο εφόσον σου δίνεται η ευκαιρία.

Όχι όμως ο Κριστιάνο να υποθηκεύει το μέλλον του καλύτερού σου παίκτη. Να βρεις έναν τρόπο να συνδυάσεις τις δύο παρουσίες. Να κερδίζει ο ένας από τον άλλο. Πόσο μάλλον που οι ίδιοι οι παίκτες δείχνουν –πλέον- να απολαμβάνουν την συνύπαρξη τους στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ντιμπάλα φέτος παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη Γιουβέντους είναι καταπληκτικός. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είναι ο καλύτερος παίκτης της «Μεγάλης Κυρίας» μέχρι στιγμής. Με δικά του γκολ έχει κρίνει τα ντέρμπι κόντρα σε Ίντερ, Μίλαν και Ατλέτικο. Είτε ξεκινάει είτε μπαίνει σαν αλλαγή θα επηρεάσει πάντα θετικά το παιχνίδι της ομάδας του. Βέβαια για να ξέρουμε τι λέμε σύμφωνα με το transfermarkt.com ο Ντιμπάλα είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία όχι μόνο στη Γιουβέντους αλλά σε ολόκληρη την Ιταλία! Η αξία αυτή ανέρχεται στα 85 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που  το καλοκαίρι του 18 βρισκόταν στα 110 εκατομμύρια.

Απορεί λοιπόν κανείς πως ο Σάρι δεν ξεκινάει την εντεκάδα από αυτόν –ντάξει ναι μετά τον Κριστιάνο-. Και να καταλάβω ότι η θέση που παίζει ο Αργεντίνος μπερδεύει ένα κλασσικό 4-3-3 όπως αυτό που προτιμά ο Ιταλός. Τελευταία όμως το σύστημα έχει αλλάξει σε 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο. Κι ενώ στην κορυφή αυτού του ρόμβου ο Ντιμπάλα ταιριάζει ταμάμ, πολλές φορές ο Σάρι προτιμά τον  Μπερναρντέσκι. Όχι ο Ιταλός είναι κακός παίκτης, αλλά βρίσκεται τουλάχιστον ένα επίπεδο κάτω από τον Ντιμπάλα.

Να βρει λύση άμεσα

Η Γιουβέντους λοιπόν πρέπει να βρει άμεσα μια λύση. Θα μου πείτε ο προπονητής μπορεί να επιλέγει όποιον θέλει. Και το κλαμπ όμως οφείλει να προστατεύσει το κορυφαίο περιουσιακό του στοιχείο. Ειδικά από τη στιγμή που δεν τίθεται θέμα απόδοσης.

Γιατί ο Ντιμπάλα δεν θα διατηρήσει αιώνια την στάση που είχε το καλοκαίρι. Αν η ομάδα συνεχίσει να μην τον αντιμετωπίζει ως έναν από τους απόλυτους πρωταγωνιστές της θα φύγει. Και ξέρουμε όλοι ότι δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να βρει ομάδα. Οι περισσότεροι από τους μεγάλους της Ευρώπης να ξόδευαν εκατοντάδες εκατομμύρια για πάρτι του. Σε μια τέτοια περίπτωση η Γιουβέντους μόνο να χάσει έχει. Όταν θες να λογίζεσαι ως ένα μεγάλο κλαμπ που πρωταγωνιστεί, παίκτες σαν τον Ντιμπάλα δε νοείται να τους χάνεις. Η Γιουβέντους σίγουρα αποτελεί ένα παράδειγμα ομάδας που τα θέλει…όλα.

Ο Ντιμπάλα δεν είναι κάποιος που την εμποδίζει στο να πετύχει τους στόχους της. Ίσα ίσα. Έχει βοηθήσει όσο λίγοι τα τελευταία χρόνια στους να τους εκπληρώσει. Κύριο μέλημα των «Μπιανκονέρι» πρέπει να είναι πως α συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση για πολλά πολλά χρόνια ακόμη.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ