ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ευρώπη

Μάιρον Μποαντού: Ένας καλά κρυμμένος θησαυρός!

Εσύ ξέρεις ποιος είναι ο Μάιρον Μποαντού; Αν όχι ήρθε ο καιρός να τον μάθεις. Γιατί ο 18χρονος Ολλανδός είναι φτιαγμένος για πολύ μεγάλα πράγματα.

Μάιρον Μποαντού: Ένας καλά κρυμμένος θησαυρός!

Μάιρον Μποαντού. Ένα όνομα που προς το παρόν μπορεί να είναι άγνωστο για τους περισσότερους. Σύντομα αυτό αναμένεται να αλλάξει. Ο μικρός οργιάζει φέτος με τη φανέλα της Άλκμαρ σε Πρωτάθλημα και Ευρώπη ενώ πρόσφατα χρίστηκε και διεθνής με την εθνική Ολλανδίας. Πριν λοιπόν σε «αναγκάσει» ο ίδιος να τον μάθεις σου συστήνουμε έναν παίκτη που θα μας απασχολήσει πολύ στο -όχι και τόσο μακρινό- μέλλον.

Οργιάζει και… τρομάζει

Ο μόνος λόγος που ο Μποαντού δεν είναι ακόμα ευρέως γνωστός είναι ότι παίζει στην Ολλανδία. Και μάλιστα όχι στον Άγιαξ ή την Αϊντχόβεν αλλά στην άσημη Άλκμαρ.

Βέβαια η φετινή πορεία της ομάδας είναι πορεία πρωταθλητισμού αλλά και πάλι παραμένει ένα ανίσχυρο brand name που δεν συγκεντρώνει πολλά φώτα πάνω του. Η Άλκμαρ λοιπόν ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος με τον Άγιαξ, ενώ πέρασε στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Πρόκειται για μια ομάδα με πολύ σφιχτή αμυντική λειτουργία –μόλις 8 γκολ παθητικό στο Πρωτάθλημα- η οποία βασίζεται στο πλούσιο ταλέντο της επιθετικής της τριάδας.

Στην κορυφή της τριάδας αυτής βρίσκεται ο 18χρονος Μπουαντού. Ο μικρός κάνει μέχρι στιγμής απίστευτα πράγματα και όσο περνάει ο καιρός δείχνει όλο και καλύτερος. Σε 27 εμφανίσεις έχει σκοράρει 17 γκολ και έχει μοιράσει 11 ασίστ! Και είναι ακόμα Δεκέμβρης! Από τα τέλη Οκτώβρη και μετά δείχνει σεληνιασμένος. Στα τελευταία δέκα παιχνίδια σε Ολλανδία και Ευρώπη έχει 10 γκολ και 3 ασίστ!

Το που μπορεί να βρεθούν τα νούμερά του στο τέλος της σεζόν πραγματικά… τρομάζει. Αν παραμείνει υγιής είναι εξαιρετικά πιθανό να τελειώσει τη χρονιά με +30 γκολ και +20 ασίστ. Στην ηλικία των 18 είναι ήδη παίκτης διαφοράς σε πλαίσια ολλανδικού Πρωταθλήματος και έχει γίνει ξεκάθαρο ότι το επίπεδό του είναι πολύ υψηλότερο. Και επειδή οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια αρκεί κανείς να τον δει μέσα στο γήπεδο για να το διαπιστώσει.

Πολυδιάστατος και παρόν στα μεγάλα ματς

Ο Μποαντού είναι ένας παίκτης που τα κάνει όλα! Ένα πολύ σύγχρονο φορ που κινείται συνεχώς με ή χωρίς τη μπάλα. Τελειώνει με τη ίδια ευχέρεια τόσο με το αριστερό όσο και με το δεξί. Μπορεί να παίξει μέσα στο κουτί αλλά και να τραβηχτεί αρκετά έξω από αυτό.

Με τον τρόπο αυτόν έχει τη δυνατότητα να συμβάλει καθοριστικά στο χτίσιμο του παιχνιδιού και στην δημιουργία. Ο Ολλανδός φορ είναι μια πυρηνική βόμβα ενέργειας που τρέχει ακατάπαυστα μέσα στο γήπεδο και μπορείς να το δεις σε οποιοδήποτε σημείο από το κέντρο και μπροστά. Πρεσάρει επίμονα και ασφυκτικά τα αντίπαλα στόπερ. Είναι αυτό που λέμε… κακός μπελάς. Η άμυνα της αντίπαλης ομάδας νιώθει την παρουσία του επί ενενήντα λεπτά.

Μέσα σε όλα τα άλλα ο Μποαντού δηλώνει πάντα παρόν στα μεγάλα ματς. Έχει σκοράρει τόσο στα δύο εμφατικά διπλά κόντρα σε Φέγενορντ (0-3) και Αϊντχόβεν (0-4) ενώ την αγωνιστική που μας πέρασε σκόραρε και κόντρα στον Άγιαξ. Το γκολ στο παιχνίδι με τον «Αίαντα» ήταν το πιο σημαντικό της καριέρας του μέχρι στιγμής. Πριν από το παιχνίδι αυτό η Άλκμαρ βρισκόταν στη δεύτερη θέση τρεις βαθμούς πίσω από τον Άγιαξ. Με τη νίκη της εναντίον του τον «έπιασε» στην πρώτη θέση και πάει φουλ για… κούπα!

Τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες έκανε το γκολ που σημείωσε ο Μποαντού. Ένα γκολ που ήρθε στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης! Εδώ να προσθέσουμε ότι ο μικρός σκόραρε και στο ντεμπούτο με την εθνική Ολλανδίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα να βρίσκεται στην αποστολή των «Οράνιε» για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το ερχόμενο καλοκαίρι.

Remember the name

Σημειώστε λοιπόν αυτό το όνομα στην άκρη του μυαλού σας. Ο Μποαντού είναι ήδη εδώ. Άμεσα όμως θα φροντίσει να το μάθουν κι όσοι δεν το ξέρουν. Η Μίλαν και η Άρσεναλ έχουν ήδη ενδιαφερθεί να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Στο τέλος της σεζόν οι μνηστήρες θα είναι σίγουρα περισσότεροι. Ο μικρός είναι μια επένδυση που αξίζει το ρίσκο.

Ενδεχομένως σε ένα πρωτάθλημα ανώτερου επιπέδου να μην έχει ανάλογα στατιστικά αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Στα 18 του δεν έχει καν δει το ταβάνι του. Το ταλέντο και τα χαρακτηριστικά του είναι τέτοια που δεν σε αφήνουν να σκεφτείς ότι δεν θα τα καταφέρει. Βέβαια τα πάντα κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Από αυτά άλλωστε έχει σχηματιστεί και η μέχρι στιγμής άποψη για τον Μποαντού.

Το αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο επόμενο λέβελ είναι μια κουβέντα που βρίσκεται τόσο κοντά όσο και μακριά. Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του έχουν μπροστά τους ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον δεύτερο μισό της σεζόν.

Αν ο Μποαντού καταφέρει να δώσει στην Άλκμαρ το πρωτάθλημα κόντρα στον μεγάλο Άγιαξ οι μετοχές του θα ανέβουν ακόμη περισσότερο. Πόσο μάλλον αν βρεθεί και στα τελικά του Γιούρο. Ο Μάιρον Μποαντού δεν έχει καν ξεκινήσει!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ