ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Primera División

Τρεις χαρακτηριστικές στιγμές από τα «Κλάσικο» της πρόσφατης Ιστορίας

Το εξ' αναβολής «Κλάσικο» είναι προ των πυλών και κάνουμε αναδρομή στο παρελθόν για 3 διαφορετικές ιστορίες που έμειναν μετά από τα μεγάλα ντέρμπι

Τρεις χαρακτηριστικές στιγμές από τα «Κλάσικο» της πρόσφατης Ιστορίας

Σίγουρα κάθε «Κλάσικο» είναι και ένα διαφορετικό κεφάλαιο στην ιστορία των δύο πιο επιτυχημένων ομάδων της Ισπανίας. Ωστόσο η φετινή «μάχη» ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, είναι από τις κοντινότερες των τελευταίων ετών, καθώς και οι δύο ομάδες στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος βαδίζουν «χέρι-χέρι» στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κοιτάζοντας στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν των αναμετρήσεων, θυμόμαστε 3 ιστορίες από τα «Κλάσικο» οι οποίες έχουν μείνει πλέον στην Ιστορία.

Το δάχτυλο του Μουρίνιο και το τηλέφωνο το Κασίγιας

Σίγουρα μια από τις πιο λυπηρές στιγμές των δύο ομάδων στην πρόσφατη Ιστορία τους ήρθε μετά τον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας το 2011.

Μετά το 2-2 του πρώτου γύρου στην Μαδρίτη, ο επαναληπτικός στη Βαρκελώνη άφηνε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Οι δύο πλευρές έκαναν σπουδαίο παιχνίδι, με το σκορ να βρίσκεται στο 2-2 λίγο πριν τη λήξη. Στο 88′ ο Λιονέλ Μέσι βρήκε δίχτυα, δίνοντας το ισχνό προβάδισμα στην ομάδα του.

Λίγο πριν τη λήξη τα νεύρα ήταν τεταμένα, με τον Μαρσέλο να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα, μετά από ένα πολύ δυνατό μαρκάρισμα του Βραζιλιάνου.

Αμέσως ξέσπασε ένας θυελλώδης καυγάς των δύο ομάδων, με τους Οζίλ, Πίντο και Βίγια να αποβάλλονται, ενώ ο τότε προπονητής της Ρεάλ, Ζοσέ Μουρίνιο, έβαλε το δάχτυλό του στο μάτι του εκλειπόντος σήμερα, Τίτο Βιλανόβα.

Ο αρχηγός των «μερένχες», Ίκερ Κασίγιας, επικοινώνησε με τον αρχηγό της Μπαρτσελόνα και καλό του φίλο, Τσάβι, για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του αλλά να βρει και μια λύση με τον συμπαίκτη του στην Εθνική Ισπανίας.

Αν και η κίνηση του θρύλου του Ισπανικού ποδοσφαίρου ήταν εξαιρετική, δεν άρεσε στον Μουρίνιο, ο οποίος προτιμούσε να δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Κάτι το οποίο στο μέλλον πλήρωσε και πολύ ακριβά ο αρχηγός της Ρεάλ, με τον Μουρίνιο να τον «τελειώνει» ουσιαστικά από την ομάδα που επί σχεδόν δύο δεκαετίες ο Κασίγιας υπηρέτησε πιστά.

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

Με 18 γκολ σε αναμετρήσεις της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα, το ρεκόρ του Αλφρέντο Ντι Στέφανο έστεκε για πάρα πολλά χρόνια. Ούτε ο τρανός σκόρερ της Ρεάλ, Ραούλ δεν κατάφερε να το σπάσει (σταμάτησε στα 15), με τον Λιονέλ Μέσι ωστόσο να τα καταφέρνει.

Επτά χρόνια μετά το ντεμπούτο του σε Κλάσικο, στο οποίο πέτυχε μάλιστα και χατ-τρικ, ο Αργεντινός κατάφερε να γίνει ο πρώτος σκόρερ των «Κλάσικο». Τον Μάρτιο του 2014 ο «Λιο» με νέο χατ-τρικ, μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», κατέρριψε το ρεκόρ του συμπατριώτη του και έφτασε τα 19 τέρματα, δίνοντας μάλιστα και τη νίκη στην ομάδα του με το χορταστικό 3-4.

Πλέον ο Μέσι έχει φτάσει τα 26 τέρματα στις συναντήσεις των δύο ομάδων, ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί ποτέ.

Το ρεκόρ του Ντι Στέφανο ισοφάρισε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πριν ο Πορτογάλος αποχωρήσει από την Ιβηρική χερσόνησο για την Ιταλία και τη Γιουβέντους.

Όταν ο Ράμος… έσπασε την Κούπα

Από τη σεζόν 2010-11 είναι ακόμη μια ιστορία της κόντρας των δύο ομάδων, αυτή τη φορά από τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Μετά το ντροπιαστικό 5-0 (!) ανήμερα των 111ων γενεθλίων της Μπαρτσελόνα, απέναντι στη Ρεάλ, οι «γκαλάκτικος» έψαχναν εξηλέωση.

Μέχρι εκείνο το σημείο και οι δύο ομάδες μπορούσαν να κάνουν το τρεμπλ, καθώς η διαφορά τους στην βαθμολογία ήταν πολύ μικρή, ενώ οι δύο ομάδες είχαν κληρωθεί μαζί στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έτσι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς «παιζόταν» στο «Μεστάγια» και οι δύο ομάδες με το «τρεμπλ» να είναι πιθανό ήθελαν να κάνουν την αρχή.

Η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας ήταν αυτή που τελικά ευτύχησε να πάρει το τρόπαιο σπίτι της, καθώς χάρη στην κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 13ο λεπτό της παράτασης, επικράτησε με 0-1 και κατέκτησε το 18ο κύπελλο της ιστορίας της.

Ένα τρόπαιο το οποίο δεν πρόλαβε να μπει καν στην…τροπαιοθήκη, καθώς κατά τη διάρκεια της παρέλασης των νικητών στη Μαδρίτη, ο υπαρχηγός Σέρχιο Ράμος έριξε άθελα του το τρόπαιο από το λεωφορείο της ομάδας!

Ένα αντίγραφο του τροπαίου δόθηκε στους νικητές, ούτως ώστε να μπει στις προθήκες των Μαδριλένων, με το κατεστραμμένο τρόπαιο να επισκευάζεται όπως έλεγαν οι φήμες.

Ωστόσο, όχι μόνο δεν επισκευάστηκε ποτέ, αντίθετα βρίσκεται σε κοινή θέα θυμίζοντας μια ιστορία της… ατζαμοσύνης του πλέον αρχηγού της Ρεάλ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ