ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Άρσεναλ blog: “Τσακωμένη” με την λογική η επιλογή Αρτέτα!

Ο Μικέλ Αρτέτα είναι ο πιο άπειρος προπονητής στην πιο προβληματική ομάδα...

Άρσεναλ blog: “Τσακωμένη” με την λογική η επιλογή Αρτέτα!

Η νέα εποχή της Άρσεναλ ξεκινάει και ο επόμενος “κουμανταδόρος” της ομάδας είναι ο Μικέλ Αρτέτα. Η επιθυμία της διοίκησης έγινε πράξη και ο Ισπανός είπε το πολυπόθητο “ναι”. Τώρα γιατί η Άρσεναλ έβαλε όλες της τις δυνάμεις της για να κλείσει τον Αρτέτα; Αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε αργότερα. Το γεγονός πάντως, είναι ότι ο πρώην βοηθός προπονητή του Πεπ Γκουαρντιόλα υπέγραψε στην Άρσεναλ για τα επόμενα 3μιση(!!!) χρόνια.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η κριτική που πρόκειται να ασκηθεί στην συνέχεια αυτού εδώ του κειμένου, δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του Αρτέτα σαν κόουτς. Έτσι κι αλλιώς αυτό είναι ένα κομμάτι που δεν μπορεί να απαντηθεί από κανέναν στην παρούσα φάση. Το “κράξιμο”, θα πέσει στην διοίκηση και στην λογική πίσω από αυτή την απόφαση. Αν υπάρχει λογική…

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Μετά την απομάκρυνση του Αρσέν Βενγκέρ, η Άρσεναλ αποφάσισε να πάει στην επόμενη μέρα με τον Ουνάι Έμερι. Ένας προπονητής πετυχημένος σε ομάδα χωρίς πίεση (Βαλένθια) και με παραστάσεις σε ομάδα με υπερβολική πίεση (Παρί). Η επιλογή δεν βγήκε, αλλά τουλάχιστον έγινε υπό κάποια ορθολογικά κριτήρια.

Τα ανεπαρκή κριτήρια για Αρτέτα

Η κίνηση Αρτέτα, ποια κριτήρια καλύπτει; Αν έχουμε καταλάβει καλά, οι “κανονιέρηδες”, στην περίοδο που τα πηγαίνουν χειρότερα από ποτέ και που ο κόσμος έχει φτάσει στο αμήν… έκλεισαν για προπονητή, έναν άνθρωπο που δεν έχει προπονήσει ΠΟΤΕ! Δηλαδή αν φτάνουν ομάδες σαν την Άρσεναλ και μάλιστα σε δύσκολη στιγμή για αυτές, να κλείνουν προπονητές που δεν έχουν καμία εμπειρία, οι υπόλοιπες ομάδες τι πρέπει να κάνουν;

Σαφώς και ο Αρτέτα έχει υπάρξει για αρκετά χρόνια στο πλάι του Γκουαρντιόλα. Αλλά από πότε, αυτό αποτελεί τόσο βασικό κριτήριο για μια τόσο μεγάλη ευκαιρία; Κι αν είναι, που βρίσκονται σήμερα οι προηγούμενοι βοηθοί του Πεπ; Αυτά τα πράγματα είναι εκτός λογικής και δυστυχώς για τους οπαδού της συγκεκριμένης ομάδας, τείνουν να γίνουν συχνό φαινόμενο.

Η μη διαχειρίσιμη κατάσταση

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Οι φίλαθλοι  δεν έχουν άλλη υπομονή. Ο σύλλογος παραπαίει σε πολλά επίπεδο, την ίδια στιγμή που οι “ανταγωνιστές” ανθίζουν. Και δεν είναι μόνο αυτό… Ήδη κάποιοι πρωτοκλασάτοι παίκτες της ομάδας, δεν είναι σίγουρο ότι θέλουν να παραμείνουν. Πρώτος και καλύτερος ο Ομπαμεγιάνγκ, που ακούει τις σειρήνες να ηχούν στα αυτιά του και δεν δείχνει διατεθειμένος να ανανεώσει.

Όλη αυτή την κατάσταση και με το αγωνιστικό “πρέπει” στα ύψη, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από έναν προπονητή που δεν έχει ξαναδουλέψει ποτέ ως πρώτος. Έναν κόουτς, που ήταν βοηθός στην πιο καλοκουρδισμένη ομάδα του πλανήτη που ακόμα και να έχανε, εκείνος δεν είχε να λογοδοτήσει σε κανέναν. Ακόμα και να δούμε τον Ισπανό να γίνεται Βενγκέρ, η αρχική σκέψη των ανθρώπων της Άρσεναλ είναι τουλάχιστον επιπόλαιη…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ