ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Serie A

Θα καταφέρει να σώσει την Σαμπντόρια ο Ρανιέρι;

Θα καταφέρει ο Ρανιέρι να σώσει την ιστορική Σαμπντόρια από τον υποβιβασμό;

Θα καταφέρει να σώσει την Σαμπντόρια ο Ρανιέρι;

Το προηγούμενο καλοκαίρι ο πρόεδρος της Σαμπντόρια Μάσσιμο Φερράρι επέλεξε τον Εουσέμπιο Ντι Φραντζέσκο ως αντικαταστάτη του Τζιμπάολο. Ο Μάρκο Τζιμπάολο είχε ήδη φύγει για να γίνει προπονητής της Μίλαν. Αν και ο Ντι Φραντζέσκο είχε επιτυχίες στο παλμαρέ του με την Ρόμα δεν κατάφερε να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του στην Σαμπντόρια.

Με την Ρόμα είχε φτάσει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ενώ το ρεκόρ των 46 νικών, 18 ισοπαλιών και 23 ηττών δείχνει πως ο Ντι Φραντζέσκο πήγε εξαιρετικά στους Ρωμαίους.

Στην Σαμπντόρια όμως δεν πήγαινε το επιθετικό στυλ παιχνιδιού και να πηγαίνει η μπάλα γρήγορα μπροστά ώστε να δημιουργούνται φάσεις. Ο Ντι Φραντζέσκο δεν μπορούσε να ξεδιπλώσει το προπονητικό του ταλέντο στο μικρό διάστημα που βρισκόταν της Τζενόα.

Έδειχνε πολύ ανοργάνωτη και δεν είχε πλάνο παιχνιδιού. Με το επιθετικό σύστημα του Ντι Φραντζέσκο έμενε συχνά η άμυνα εκτεθειμένη. Τα 16 γκολ στα πρώτα 7 ματς επαληθεύουν το ανασταλτικό πρόβλημα της ομάδας. Μετά την ήττα από την Ελλάς Βερόνα ο πρόεδρος Φερρέρο αποφάσισε να απομακρύνει τον Ντι Φραντζέσκο από την θέση του προπονητή.

Η ομάδα βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ την προηγούμενη χρονιά είχε τερματίσει 9η. Κάτι πραγματικά απογοητευτικό για έναν σύλλογο με τόση μεγάλη ιστορία. Ο Ρανιέρι όπως και στην Ρόμα έτσι και στην Σαμπντόρια αντικατέστησε τον Ντι Φραντζέσκο.

Η Σαμπντόρια αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 17η θέση. Κάποιοι μπορεί να πουν πως ο Ρανιέρι απέτυχε. Κάθε άλλο όμως συνέβη. Με τις υπάρχουσες δυσκολίες αλλά και τον φόβο και την αγωνία για τον υποβιβασμό ο Ιταλός προπονητής έκανε εξαιρετική δουλειά. Τα αποτελέσματα του είναι 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Στα 11 αυτά παιχνίδια έχει πάρει θετικά αποτελέσματα και έχει αποσπάσει πόντους από Ρόμα, Αταλάντα και Ουντινέζε. Η ομάδα βρίσκεται πια μια θέση πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού ( 17η θέση) μόλις 1 βαθμό από την 18η Μπρέσια. Αλλά ισόβαθμη είναι η Σαμπντόρια με την 16η Λέτσε.

Στις 14/12 η Σαμπντόρια έκανε σπουδαίο διπλό αφού νίκησε την συμπολίτισσα Τζενόα μέσα στην έδρα της με 0-1. Ο Ρανιέρι δήλωσε ότι: ‘ Όταν έφτασα, η Σαμπντόρια δεχόταν πολλά γκολ. Ξέρω πως να δυναμώνω τις ομάδες. Τώρα δεν χάνει συχνά και έχει αυτοπεποίθηση.’

Σε 11 ματς η Σαμπντόρια με τον Ρανιέρι στον πάγκο δέχθηκε μόλις 7 γκολ. Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο κατόρθωμα για τον πρώην προπονητή της Εθνικής μας ομάδας. Όλοι του βγάζουν το καπέλο αυτές τις μέρες. Ο Ρανιέρι άλλαξε ριζικά και δομικά τον τρόπο που έπαιζε η ομάδα από την Τζενόα. Έκανε πολύ απλά θεμελιώδεις αλλαγές και οργανώθηκε πιο πολύ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα βελτιώθηκε πάρα πολύ. Τώρα ξέρουν πως να αμυνθούν σε κάθε θέση αλλά και πως να κινηθούν στο γήπεδο με ή χωρίς μπάλα.

Τώρα ξέρουν πως να αμυνθούν σε κάθε θέση αλλά και πως να κινηθούν στο γήπεδο με ή χωρίς μπάλα.

Οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι υπεύθυνοι της ομάδας αισθάνθηκαν την αλλαγή που γινόταν από την αρχή. Ένιωσαν δηλαδή ότι ο Ρανιέρι ήρθε να κάνει δουλειά στην ομάδα και τα αποτελέσματα ερχόταν πολύ νωρίς. Μετά το πέμπτο ματς με τον πρώην προπονητή της Λέστερ στον πάγκο ο μεσό-επιθετικός Γιάγκομπ Γιάντκο επαίνεσε τον προπονητή του για την εξαιρετική δουλειά που κάνει.

Ο Γιάντκο είπε συγκεκριμένα στο Sky Italia ότι: ‘ Με τον Ρανιέρι έχουμε περισσότερη πίστη. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής. Μπορείς και εσύ να δεις την γαλήνη και την συγκέντρωση που υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε συγκεντρωμένοι, ενωμένοι και καταφέραμε να πάρουμε μαζί 3 πολύ χρήσιμα και απαραίτητα αποτελέσματα.

Γιάντκο: ‘Ο Ρανιέρι είναι εξαιρετικός άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής.’

Ο Ρανιέρι έχει τον σεβασμό από όλους τους ποδοσφαιριστές τους. Αρχικά λόγω της εξαιρετικής και της πολύ επαγγελματικής συμπεριφοράς του ως προπονητής ενώ οι τίτλοι του και το παλμαρέ του ζαλίζουν όποιον ποδοσφαιριστή καθίσει να τους διαβάσει. Έχει σπουδαίο βιογραφικό ο Κλαούντιο Ρανιέρι αδιαμφισβήτητα ανεξαρτήτως αν δεν πέτυχε στην Εθνική Ελλάδος.

Πάντα ο Ρανιέρι μπορεί να κάνει τους ποδοσφαιριστές του να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους και να παίξουν στο έπακρο. Τους δίνει κίνητρο με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ενώ λειτουργεί και ως ψυχολόγος όποτε χρειάζεται. Η συμπεριφορά του στα αποδυτήρια από πολλούς έχει χαρακτηριστεί εξαιρετική. Πολλοί ποδοσφαιριστές του έχουν πει ότι έχει ο Ιταλός προπονητής αίσθηση του χιούμορ ενώ ανεξάρτητα την περίσταση μιλάει με ηρεμία.

Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει στόφα νικητή. Κατέκτησε πολλά διαφορετικά πρωταθλήματα με πιο χαρακτηριστικό αυτό με την Λέστερ το 2016 στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στο παλμαρέ του ξεχωρίζει το Κόπα ντελ Ρέι που σήκωσε με την Βαλένθια αλλά και το Κόππα Ιτάλια με την Φιορεντίνα. Αυτές οι ομάδες είναι μεγάλα ονόματα στις χώρες τους αλλά όχι μεγαθήρια. Και η Λέστερ και η Βαλένθια και η Φιορεντίνα είναι παραδοσιακές δυνάμεις αλλά όχι πρωταγωνιστές. Έτσι ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει την δυνατότητα να ονειρεύεται ότι μπορεί να σηκώσει τίτλους ανεξάρτητα αν παίζει σε ομάδα-μεγαθήρια.

Πάντα ο Ρανιέρι μπορεί να κάνει τους ποδοσφαιριστές του να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους και να παίξουν στο έπακρο.

Η Σαμπντόρια τουλάχιστον φέτος δεν φαίνεται ότι θα κερδίσει κάτι, ένα τρόπαιο κτλ ούτε με την θέση της στην βαθμολογία. Βέβαια κάθε χρονιά ανάλογα με το πως τα πηγαίνει η ομάδα μπαίνουν και οι ανάλογοι στόχοι. Για παράδειγμα φέτος στόχος είναι η παραμονή για τους Μπλούτσερτσιατι.

Μια ομάδα πρέπει να έχει πραγματικούς στόχους και να μην ονειροβατεί. Δεν μπορεί να σκέφτεται η Σαμπντόρια τώρα ότι θα πάρει το πρωτάθλημα. Ο λόγος είναι ολοφάνερος. Όμως υπάρχουν τρεις σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τους στόχους αυτοί είναι η ποιότητα της ομάδας, το πως τα πάει στις διοργανώσεις αλλά και η αγωνιστική της κατάσταση.

Η Σαμπντόρια φέτος θα παλέψει κυρίως για την παραμονή. Αν το καταφέρει νωρίς θα προσπαθήσει να πλασαριστεί όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα της Σέριε Α. Θυμίζουμε ότι η Φιορεντίνα είναι στην 15η θέση με 17 βαθμούς. Ενώ λίγο πιο πάνω βρίσκονται πολύ δυνατές ομάδες που κοντράρουν και τους πρωτοπόρους. Όπως η Σασσουόλο, η Ουντινέζε κτλ. Ενώ η Μίλαν είναι 11η με 21 βαθμούς.

Η Σαμπντόρια βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο την κατάλληλη στιγμή σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ιταλικής ομάδας.

Η ομάδα από την Τζενόα δεν έχει αλλάξει δραματικά το περσινό της ρόστερ. Δεν έγιναν πολλές μεταγραφές και δεν έγιναν ενισχύσεις. Αλλά αποχώρησαν δύο σημαντικοί ποδοσφαιριστές-κλειδιά για την Σαμπντόρια. Φυσικά μιλάμε για τους Ζοακίμ Άντερσεν και Ντένις Πράετ. Βέβαια αντικαταστάθηκαν από τον τερματοφύλακα Έμιλ Αουντέρο και τον χαφ Γιάκουμπ Γιάνγκτο

. Αλλά πέρα από το ταλέντο τους δεν μπορούν πλήρως να τους αντικαταστήσουν στην ομάδα και το κενό που έχουν αφήσει είναι φανερό. Ενώ ο Τζέισον Μουρίγιο ήρθε δανεικός από την Βαλένθια όμως απογοήτευσε ως κεντρικός αμυντικός τις περισσότερες φορές.

Θα καταφέρει μετά από όλα αυτά που είπαμε να τους σώσει από τον υποβιβασμό ή θα κάνει τα πράγματα χειρότερα?

Ο Ρανιέρι κάνει εξαιρετική δουλειά και πρέπει να του πούμε ένα μπράβο. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε συνολικά στο τέλος της χρονιάς. Τότε θα γίνει ο απολογισμός και θα δοθούν συγχαρητήρια στον Ιταλό προπονητή σε περίπτωση επιτυχίας του στόχου.

Θα είναι πολύ στενάχωρο αν μια τόσο ιστορική ομάδα όπως η Σαμπντόρια υποβιβαστεί στην δεύτερη κατηγορία Ιταλίας. Μια ομάδα με τόσο μεγάλη ιστορία, prestige και φανατικούς φιλάθλους ανήκει στην Σέριε Α, Βέβαια ο Ρανιέρι είναι η ελπίδα αυτή τη στιγμή των Μπλούτσερτσιατι. Θα καταφέρει μετά από όλα αυτά που είπαμε να τους σώσει από τον υποβιβασμό ή θα κάνει τα πράγματα χειρότερα?

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ