ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Τότι… τρελάθηκε και σκέφτεται να γυρίσει στα γήπεδα!
Η Γιουνάιτεντ κάνει… δώρο στον Τεν Χαγκ τον «νέο Μπέλιγχαμ»!
Ο «φονιάς» Λεβαντόφσκι πίσω μόνο από Μέσι-Κριστιάνο! (pic)
Δύο «μεγαθήρια» στο κατόπι του… φευγάτου Αλόνσο! (pic)
Απόχη τέλος: Ο Νεϊμάρ ξαναπάτησε γήπεδο! (vid)
O Αντσελότι… γλέντησε με τον πιο Αντσελότι τρόπο Άγγλο δημοσιογράφο!
«Σπουδαίος παίκτης ο Σάκα… Είναι ήδη καλύτερος από το 99% των υπόλοιπων!» (pic)
Τα νέα παπούτσια του Μέσι ήρθαν και κάνουν… χαμό! (pics)
Άρσεναλ: Μία εικόνα «καίει» τον Στέρλινγκ! (pic)
Ο Νέβιλ «έκραξε» τα αστέρια της Άρσεναλ μετά την Μπόρνμουθ
Ίντερ Μαϊάμι: Πριν και μετά τον Μέσι – Οι 5 ιστορικές αλλαγές που… έφερε ο GOAT!
Το χαμόγελο του Μέσι δείχνει πόσο μεγαλώσαμε! (pic)
Αποκάλυψη Αντσελότι: «Εκεί θέλει να παίζει ο Μπαπέ! Ένα πράγμα του ζητάω…»
Χάκαραν τον λογαριασμό της Γιουβέντους και… χαμός – «Δικός μας ο Γκιουλέρ» (pic)
Γιουνάιτεντ: Έτσι θα «μεγαλώσει» ξανά – Προσπαθεί να… κλέψει παίκτη από τη Ρεάλ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Premier League

Η…ντουλάπα της Γούλβς είναι made in Barcelona

Ο Ανταμά Τραορέ που έβγαλε μάτια με τις εμφανίσεις του με την Γούλβς πρόσφατα προέρχεται από τις ακαδημίες της Μασία.

Η…ντουλάπα της Γούλβς είναι made in Barcelona

Η Πρέμιερ Λιγκ κακά τα ψέματα μονοπωλεί το ενδιαφέρον των φίλων του ποδοσφαίρου παγκοσμίως αυτές τις μέρες. Το Αγγλικό πρωτάθλημα έχει δημιουργήσει ένα πολύ εμπορικό πρόγραμμα τις εορταστικές μέρες. Κάθε μέρα σχεδόν είχε αγώνα πέρα από σήμερα και τα Χριστούγεννα. Όλα τα ματς ήταν προσεγμένα, τα γκολ έμπαιναν βροχή και είχαν πολύ ενδιαφέρον. Από τα πιο αξιοσημείωτα ήταν η τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Λέστερ αλλά και η νίκη της Γούλβς ενάντια στην Μάντσεστερ Σίτι.

Σε εκείνο το ματς οι Λύκοι του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο έκαναν μια μοναδική ανατροπή με μαέστρο τόσο τον Χιμένεζ όσο και τον Ανταμά Τραορέ. Ενώ ο αμυντικός χαφ Ντόχερτι σκόραρε το νικητήριο γκολ.

Ο Ανταμά Τραορέ φέτος έχει κάνει εξαιρετική και αξιοσημείωτη χρονιά με την Γούλβς. Όλοι μιλούν τόσο για τα αγωνιστικά του κατορθώματα όσο και για την σωματική του διάπλαση.

Η Γούλβς του Νούνο Εσπιρίτο Σάντος

Η Γούλβς προ-πέρσι ανέβηκε από την Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ Λιγκ. Πέρσι στην πρώτη χρόνια της στα μεγάλα σαλόνια μετά από πολλά χρόνια έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Ο Πορτογάλος προπονητής των Λύκων έφτιαξε μια ομάδα κυρίως από Πορτογάλους, Ισπανόφωνους και Ισπανούς ποδοσφαιριστές που για να βρεις Άγγλους πρέπει να ψάξεις πάρα πολύ. Δημιούργησε μια ομάδα από καλούς, αθλητικούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που κρατάνε χαμηλά την μπάλα και παίζουν ατομικά.

Σαν οντότητες αναδείχθηκαν πολλοί ποδοσφαιριστές από την πρώτη χρονιά. Αλλά και σαν ομάδα γνώρισαν άμεσα την επιτυχία με το ευρωπαϊκό εισιτήριο που οδηγεί στο Γιουρόπα Λίγκ.

Ο Χιμένεζ, ο Νέβες, ο Ραούλ Πατρίσιο είναι οι κύριες ατραξιόν και οι πιο γνωστοί ποδοσφαιριστές στο Γουλβερχάμπτον. Όμως φέτος έκανε το μπαμ ένας ακόμη ποδοσφαιριστής Ισπανόφωνος. Αυτός ήταν ο Ανταμά Τραορέ.

Ο τρόπος παιχνιδιού του

Αγωνίζεται ως εξτρέμ αλλά μπορεί να παίξει και ως χαφ και μπακ αν χρειαστεί. Ο Τραορέ με την επιβλητική κορμοστασιά του και την αξιοσημείωτη ταχύτητα του δεν περνά ποτέ απαρατήρητος σε ένα ματς. Πολλές φορές τον έχουμε δει να δημιουργεί φάσεις  για γκολ από τα δεξιά και να δίνει πάσες πάρε-βάλε στους συμπαίκτες του.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του είναι ότι κάνει συχνά φάουλ και δέχεται κάρτες. Οι ντρίμπλες, τα μακρινά σουτ του αλλά και οι πάσες-κλειδιά είναι τα ατού του.

Φέτος 16 φορές ξεκίνησε βασικός ενώ 3 φορές ήρθε να βοηθήσει από τον πάγκο στην Πρέμιερ Λιγκ. Σκόραρε 4 φορές, έχει δώσει 4 ασίστ και 4 φορές ανακηρύχθηκε ως  Man of the match.

Από που κατάγεται και που γεννήθηκε;

Ο Ανταμά Τραορέ Ντιαρρά γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1996 στην Χοσπιταλέτ ντε Γιομπρεγκατ της Ισπανίας. Η Χοσπιταλέτ βρίσκεται στην Καταλονία, όμως δεν κατάγεται ο Τραορέ ούτε από την Ισπανία ούτε είναι Καταλανός. Οι γονείς του είναι από την 8η μεγαλύτερη ώρα της Αφρικής, το Μάλι. Η χώρα τοποθετείται στην Δυτική Αφρική και περίπου η μισή καλύπτεται από την έρημο Σαχάρα.

Οι γονείς του Τραορέ ήταν μετανάστες στην Ισπανία και ο Ανταμά το δεύτερο από τα τρία παιδιά τους. Η οικογένεια άφησε το Μάλι και εγκαταστάθηκε στην Βαρκελώνη γιατί θεώρησαν ότι εκεί θα υπάρχουν περισσότερες προοπτικές για καλύτερη ζωή.

Τα πρώτα βήματα στο ποδόσφαιρο

Ο Ανταμά Τραορέ μεγάλωσε σε μια οικογένεια που αγαπούσε το ποδόσφαιρο αλλά και σαν μια πόλη-ατραξιόν του ποδοσφαίρου, την Βαρκελώνη. Σύντομα με τον αδερφό του Μοχ ξεκίνησαν να παίζουν από τις γειτονιές στα τμήματα υποδομής της Χοσπιταλέτ. Εκεί ανακάλυψαν ότι ήταν ένα πολύ μεγάλο ταλέντο.

Όλοι εντυπωσιάζονταν με τις δεξιότητες του αλλά και με τις ικανότητες του. Το 2004 η Μπαρτσελόνα κάλεσε τον Ανταμά για να κάνει ένα δοκιμαστικό για τις ακαδημίες της, την Μασία. Ο Τραορέ πέρασε με επιτυχία τις δοκιμασίες και σε ηλικία 8 ετών το 2004 ξεκίνησε την εκπαίδευση του στις περίφημες ακαδημίες της Καταλονίας.

Εκεί αντιμετώπισε σκληρό ανταγωνισμό αλλά έκανε και πολλές θυσίες. Παραμέρισε πολλές φιλίες αλλά και πράγματα που θα μπορούσε να κάνει σαν παιδάκι 8 ετών. Βέβαια έπαιζε στην πιο φημισμένη ακαδημία του κόσμου που όλοι θα ήθελαν να είναι εκεί.

Λόγω της μεγάλης ταχύτητας του είχε πάρει το παρατσούκλι Γιουσέιν Μπόλτ. 

Ο Ανταμά έδειχνε μεγάλη  πρόοδο στις ακαδημίες χρόνο με το χρόνο. Μπορεί να ήταν μικροκαμωμένος, αλλά η ταχύτητα του, η δυναμική του και ο τρόπος παιχνιδιού του τον έκαναν να ξεχωρίζει. Λόγω της μεγάλης ταχύτητας του είχε πάρει το παρατσούκλι Γιουσέιν Μπόλτ. Όταν ήταν μικρός έπαιζε την μια μέρα ως δεξί μπακ και την άλλη ως εξτρέμ, ενώ συχνά πυκνά έμπαινε σε ομάδες μεγαλύτερων ηλικιακά παικτών.

Το 2013 ο Ανταμά Τραορέ έγινε επαγγελματίας και αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα Β’. Είχε πάνω από 40 εμφανίσεις και ήταν μέλος της ομάδας που σήκωσε το UEFA Youth League 2014.

Την ίδια χρονιά ο Ανταμά έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο και με την φανέλα της Μπαρτσελόνα αντικαθιστώντας τον Νειμάρ σε έναν αγώνα. Έκανε πραγματικά εντυπωσιακές εμφανίσεις σε όλες τις ομάδες της Μπαρτσελόνα και όλες οι ομάδες στον κόσμο ήθελαν την υπογραφή του.

Το ταξίδι στην Πρεμιέρ Λιγκ ξεκινάει…

Στις 14 Αυγούστου 2015 ο Ανταμά Τραορέ αποκτήθηκε από την Άστον Βίλλα. Μέσα στην χρονιά μπήκε ως αλλαγή 10 φορές, έπαιξε συνολικά 184 λεπτά και έδωσε μόνο μία ασίστ. Την επόμενη χρονιά τον αγόρασε η Μίντλεσμπρο γιατί ήθελε έναν ποδοσφαιριστή στην θέση του. Εκεί μέσα σε δύο χρονιές έκανε αξιοσημείωτα πράγματα. Δέχθηκε πολλούς επαίνους και βραβεία όπως του πιο αγαπημένου ποδοσφαιριστή των φιλάθλων, του καλύτερου νέου ηλικιακά ποδοσφαιριστή κτλ.

Στην δεύτερη χρονιά του  που αγωνίστηκε κυρίως με την Μίντλεσμπρο στην Τσάμπιονσιπ ο Ανταμά Τραορέ είχε ξεκινήσει 28 ματς βασικός και 8 ματς από τον πάγκο. Σκόραρε 5 γκολ ενώ έδωσε 10 ασίστ. Οι εμφανίσεις αυτές δεν πέρασαν απαρατήρητες και τράβηξαν το ενδιαφέρον του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο της Γούλβς.

Τα χρόνια στους Γούλβς

Στις 8 Αυγούστου 2018 ο Τραορέ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο ύψους 18 εκατομμυρίων στερλινών.  Με την ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο ο Τραορέ επέστρεψε στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ. Την πρώτη χρονιά ξεκίνησε βασικός μόνο σε 8 ματς μετρώντας 1 γκολ και 1 ασίστ. Ενώ φέτος έχει κάνει ένα θεαματικό ξεπέταγμα στις 16 εμφανίσεις που έκανε ως βασικός των Λύκων.

Ο Ανταμά Τραορέ έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές ηλικιακά κατηγορίες της Εθνικής Ισπανίας. Το 2014 δήλωσε μαζί με τον αδερφό του ότι θα αγωνιστούν με την Εθνική ομάδα του Μάλι όπως κάτι τέτοιο δήλωσε και τον Νοέμβριο του 2019. Αλλά λίγες μέρες αργότερα τον κάλεσε η Εθνική Ισπανίας για τα ματς των προκριματικών του Γιούρο 2020 με την Ρουμανία και την Μάλτα. Θα αντικαταστούσε τον τραυματία Ροντρίγκο της Βαλένθια αλλά και ο ίδιος δεν αγωνίστηκε γιατί επικαλέστηκε τραυματισμό. Για την ιστορία την θέση του πήρε ο Πάμπλο Σαράμπια.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ