ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Τα…mind games του Ροναλντίνιο πριν το Κλάσικο

Ο Ινιέστα μας περιγράφει πως ο Ροναλντίνιο ενέπνευσε τους συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα να νικήσουν με 3-0 μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου την Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα…mind games του Ροναλντίνιο πριν το Κλάσικο

Οι περισσότεροι θεωρούμε πως ο Ροναλντίνιο είναι ένας ποδοσφαιριστής που πάντα έχει ένα πλατύ χαμόγελο και έκανε…μαγικά τα χρόνια που έπαιζε μπάλα. Όμως διαψευδόμαστε όλοι εν μέρει. Μπορεί να ήταν εκπληκτικός ποδοσφαιριστής με μεγάλο ταλέντο και ικανότητες, αλλά ήταν και ηγέτης που έδινε κίνητρο στους συμπαίκτες του όπως ο Ρόι Κιν και ο Τόνι Άνταμς.

Μπορεί να ήταν εκπληκτικός ποδοσφαιριστής με μεγάλο ταλέντο και ικανότητες, αλλά ήταν και ηγέτης που έδινε κίνητρο στους συμπαίκτες του όπως ο Ρόι Κιν και ο Τόνι Άνταμς.

Την ιστορία την αντλήσαμε από το νέο βιβλίο που έγραψε ο Αντρές Ινιέστα για την καριέρα του. Ο χαφ της Μπαρτσελόνα αποκαλύπτει ότι ο Ρόνι είχε χρησιμοποιήσει μια πολύ ρισκαδόρικη μέθοδο για να εμπνεύσει τους μπλαουγκράνα να νικήσουν στο Κλάσικο τον Νοέμβριο του 2005.

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου θυμάται ότι κάποιες μέρες πριν το ματς τον είχε πάρει τηλέφωνο στις 3 00 το πρωί ο Βραζιλιάνος επιθετικός. Ο Ροναλνίνιο ήταν στο αποκορύφωμα της καριέρας του εκείνη την εποχή και πολύ έλεγαν πως ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής παγκοσμίως.

Ο Ροναλντίνιο είχε πει στο Ινιέστα ότι σε λίγο καιρό θα πήγαινε στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ινιέστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Βραζιλιάνος του είπε στο τηλέφωνο : ‘ Αντρές, Ξέρω ότι είναι 3 ώρα το πρωί. Αλλά πρέπει να σου πω κάτι. Τον Ιούνιο θα φύγω από την Μπάρτσα. Ο αδερφός μου έχει κάνει μια συμφωνία με την Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι πάρα πολλά χρήματα και δεν μπορώ να αρνηθώ. Είσαι νέος και με καταλαβαίνεις φαντάζομαι. Αλλά σε παρακαλώ μην το πεις σε κανένα στα αποδυτήρια. Μην με προδώσεις. Σε εμπιστεύομαι πιο πολύ από τον κάθε ένα. Καλό βράδυ Αντρές.’

Ο Ινιέστα συμπληρώνει ότι ο Ροναλντίνιο δεν του άφησε περιθώριο να πει κάτι και έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο. Την επόμενη μέρα ήταν στο προπονητικό κέντρο και η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια ήταν περίεργη και άβολη. Όλοι ήταν σιωπηλοί και όλοι χαιρετούσαν τον Ροναλντίνιο όπως ποτέ άλλοτε.

Όταν έφτασε η μέρα του Κλάσικο δηλαδή η 19η του Νοεμβρίου 2005 ο Ροναλντίνιο μίλησε στους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια του Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Όμως διαπίστωσα αυτές τις μέρες ότι είμαστε σαν οικογένεια σε αυτήν την ομάδα.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αναλυτικά δήλωσε ότι: ‘ Παιδιά, σήμερα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, αυτοί είναι πολύ δυνατοί και θα είναι δύσκολο να τους ανταγωνιστούμε. Όμως διαπίστωσα αυτές τις μέρες ότι είμαστε σαν οικογένεια σε αυτήν την ομάδα. Πήρα τηλέφωνο τον κάθε έναν από εσάς μέσα στην νύχτα και σας είπα ότι θα φύγω τον Ιούνιο. Αλλά κανείς από εσάς δεν μίλησε. Μετά από αυτό διαπίστωσα ότι στεναχωρηθήκατε αλλά δεν με κατηγορήσατε και δεν δημιουργήθηκε αναστάτωση στην ομάδα. Ξέρετε κάτι θα μείνω για πολύ καιρό εδώ ( στην Μπαρτσελόνα). Τώρα πάμε στο γήπεδο να δώσουμε ένα μάθημα στους ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης.’

Ο Ροναλντίνιο όχι μόνο δημιούργησε ένα οικογενειακό κλίμα στους μπλαουγκράνα αλλά κατάφερε να κάνει την Μπαρτσελόνα να νικήσει με 3-0 την Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο Μπερναμπέου.

Ο Ροναλντίνιο για την ιστορία σκόραρε δύο γκολ σε εκείνο το ματς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ