ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ουδείς πια δεν κάνει συμφωνία με το διάβολο

Ο Έρλινγκ Χάλαντ απέρριψε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πιστοποιώντας ότι το ευρωπαϊκό στάτους κβο των κόκκινων διαβόλων έχει κατέβει πολλά επίπεδα.

Ουδείς πια δεν κάνει συμφωνία με το διάβολο

Μπάλα είναι και γυρίζει πρέπει να σκέφτονται τα τελευταία χρόνια  οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λόγω της ανατροπής των ισορροπιών στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Αυτά για τα οποία λοιδορούσαν τη μισητή Λίβερπουλ, τώρα τα “λούζονται”. Τα καλύτερα έχουν έρθει για την ομάδα του Κλοπ την ώρα που οι “κόκκινοι διάβολοι” βιώνουν στο πετσί τους τα πέτρινα χρόνια. Η περιφρόνηση και η απόρριψη προς την ομάδα του Μάντσεστερ έχει μπει για τα καλά στην ημερήσια ατζέντα της.

Λέξεις, όπως μετριότητα και αστάθεια την συνοδεύουν σε κάθε σχόλιο των σκληρών Άγγλων που καλούνται να σχολιάσουν την εβδομαδιαία απόδοσή της. Το μεγαλύτερο πλήγμα που έχει δεχτεί, όμως, δεν σχετίζεται με τη λειψυδρία τίτλων. Εξάλλου, μετά τη φυγή του Φέργκιουσον έχει πανηγυρίσει 4 τίτλους. Τον ίδιο ακριβώς αριθμό τροπαίων δηλαδή που έχει κερδίσει και η Λίβερπουλ τη δεκαετία που μόλις ολοκληρώθηκε.

Το “λαβωμένο” brand name

Τη μεγαλύτερη ζημιά για τη Γιουνάιτεντ την έχει υποστεί το όνομά της στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ειδικότερα, έχει πάψει πια να αποτελεί πόλο έλξης για τους ανερχόμενους ποδοσφαιριστές που θέλουν να φτιάξουν το όνομά τους. Δε μπορεί, δηλαδή, πια να θέλξει τους φέρελπις ποδοσφαιριστές και να ανταγωνιστεί τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια του σήμερα, όπως η Μπάγερν, η Ρεάλ, η Λίβερπουλ, η Σίτι και η Μπαρτσελόνα.

Για την ακρίβεια το ευρωπαϊκό της στάτους κβο έχει υποστεί τέτοιο πλήγμα έτσι ώστε να μην μπορεί πια να ανταγωνιστεί ούτε τη Μπόρουσια Ντόρτμουντ. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η ποδοσφαιρική “χυλόπιτα” που εισέπραξε από τον Έρλινγκ Χάλαντ, ο οποίος προτίμησε τους Βεστφαλούς. Ειδικότερα, το νέο ανερχόμενο αστέρι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αναγνώρισε τις ευκαιρίες που δίνει η Ντόρτμουντ σε νέους παρά τη γενναιόδωρη πρόταση των “κόκκινων διαβόλων”.

Όπως παραδέχθηκε, άλλωστε, ο ατζέντης του Νορβηγού, Μίνο Ραϊόλα, η απόφαση του ποδοσφαιριστή δε βασίστηκε σε οικονομικά κριτήρια: “Αν ήθελε να αγωνιστεί στη Μάντσεστερ θα ήμουν αναγκασμένος να τον πάω εκεί. Δεν ήθελε, όμως. Η πρόταση της Γιουνάιτεντ ήταν καλή. Δεν είχε σχέση με τα οικονομικά. Απλώς ο παίκτης διάλεξε την Ντόρτμουντ σε αυτό το στάδιο της καριέρας του. 

Δεν φτιάχνει καριέρες, τις φθείρει

Πράγματι, η απόφαση του πρώην πια άσου της Σάλτσμπουργκ μοιάζει ορθολογική. Επέλεξε να μετακινηθεί σε μία ομάδα που έχει αναδείξει τον Γκέτσε, τον Γκουντογκάν, το Λέβαντόφσκι, τον Ομπαμεγιάνγκ και πιο πρόσφατα τον Πούλισικ, τον Βάιγκλ και τον Τζέιντον Σάντσο. Από την άλλη πλευρά, απέρριψε μία ομάδα που προσφάτως έχει αναδειχθεί σε σύλλογο που καταστρέφει καριέρες ποδοσφαιριστών. Ντι Μαρία, Φαλκάο, Μάτιτς, Πογκμπά, Σάντσεζ, Λουκάκου είναι κάποια ενδεικτικά μεγάλα ονόματα, τα οποία και με δικιά τους φυσικά ευθύνη είδαν την καριέρα τους να παίρνει την κατιούσα κατά την παραμονή τους στο Μάντσεστερ.

Τα παρακάτω λόγια του Μίνο Ραϊόλα συνοψίζουν ίσως με τον καλύτερο τρόπο την τωρινή κατάσταση που επικρατεί στο Μάντσεστερ: “Σήμερα δε θα έφερνα κανένα παίκτη στη Γιουνάιτεντ. Θα κατέστρεφαν ακόμα και τον Πελέ, τον Μαραντόνα και τον Μαλντίνι”.

Mε εξαίρεση τον Μάρκους Ράσφορντ δεν υπάρχει άλλος παίκτης με τεράστια βελτίωση κατά την παρουσία του στο “Ολντ Τράφορντ”. Ίσα ίσα που η στασιμότητα χαρακτηρίζει τις καριέρες πολλών παικτών της Γιουνάιτεντ που μοιάζουν να έχουν ξεχάσει να “μεγαλώσουν” ποδοσφαιρικά τόσα χρόνια στο σύλλογο. Ιδανικά παραδείγματα είναι ο Λίνγκαρντ, ο Μαρσιάλ και ο Λουκ Σο, οι οποίοι παρά τις όποιες εκλάμψεις δεν ανταποκρίθηκαν τελικά στην προοπτική του ταλέντου τους.

Η φετινή σεζόν, βέβαια, έχει χτιστεί με βάση πιο ορθολογικές ποδοσφαιρικές αρχές. Η Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Ντάνιελ Τζέιμες και ο Γκρίνγουντ. Ωστόσο, ακόμα και αυτό μοιάζει να γίνεται εξ΄ανάγκης λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού που έχει παραδώσει ο Γουντγουορντ στον όχι και τόσο απαιτητικό Νορβηγό κόουτς.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, η υπομονή μοιάζει να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας. Σε ένα σύλλογο του οποίου 2 γενιές οπαδών έχουν γαλουχηθεί να πανηγυρίζουν τίτλους, η έλλειψη σταθερότητας σε συνδυασμό με το μη θεαματικό ποδόσφαιρο δημιουργεί δυσφορία που καταλήγει να φθείρει το προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες. Έτσι, παρατηρείται το φαινόμενο “Wenger Out”. Ο Σόλσκιερ, δηλαδή, εβδομάδα παρά εβδομάδα απολύεται και επαναπροσλαμβάνεται από τον κόσμο της ομάδας. Σε ένα τόσο τοξικό περιβάλλον, λοιπόν, η Γιουνάιτεντ καλείται βρει το φως στο τούνελ που θα τη βγάλει από τη μιζέρια της. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει πρώτα να συμβιβαστεί με τη νέα εικόνα που κοιτάζει στο καθρέφτη και να πάψει να νοσταλγεί τις δάφνες του παρελθόντος.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ