ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Έβερτον

Τα 5 καλύτερα ντέρμπι του Μέρσισαιντ στο Κύπελλο Αγγλίας

5 ξεχωριστές ιστορίες που θα μας βάλουν στο κλίμα του ντέρμπι του Μέρσισαιντ για το Κύπελλο Αγγλίας.

Τα 5 καλύτερα ντέρμπι του Μέρσισαιντ στο Κύπελλο Αγγλίας

Το ντέρμπι του Μέρσισαιντ πάντα αξίζει να το παρακολουθεί ένας φίλαθλος. Η Λίβερπουλ και η Έβερτον θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Άνφιλντ εν όψει του τρίτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας. Το Λίβερπουλ είναι η πιο επιτυχημένη ποδοσφαιρικά πόλη. Οι ομάδες της έχουν συνολικά κατακτήσει 27 φορές το πρωτάθλημα. Αν και ο τελευταίος τίτλος που ανήκει στην Λίβερπουλ είναι τη σεζόν 1989-1990.

Τα ντέρμπι είναι πάντα ξεχωριστά. Φυσικά η Λίβερπουλ είναι φαβορί αλλά σε ένα τέτοιο παιχνίδι ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Το πάθος, η ένταση, η πίεση, ο παλμός της κερκίδας, οι φίλαθλοι που ζητοκραυγάζουν.  η αγωνία αλλά και ο μεγάλος ανταγωνισμός δημιουργούν ένα πολύ ωραίο ποδοσφαιρικό κλίμα μέσα στο γήπεδο.

Για να ανατρέξουμε στα 5 καλύτερα ντέρμπι του Μέρσισαιντ στο πλαίσιο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Έβερτον-Λίβερπουλ 1-0 ( 11 Μαρτίου 1967)

Το 1967 η αντιπαλότητα των δύο ομάδων είχε ανέβει πάρα πολύ. Όλοι ανυπομονούσαν να βρεθούν στο Γκούντισον Παρκ εν όψει του αγώνα με την Λίβερπουλ. Ενώ οι Κόκκινοι αποφάσισαν να κόψουν εισιτήρια και να δείξουν τον αγώνα σε γιγαντοοθόνες στο Άνφιλντ.

Περισσότεροι από 40.000 φιλάθλους παρακολούθησαν το ματς από το άλλο γήπεδο. Η φρενίτιδα για ένα εισιτήριο γέμισε το Γκούντιον Πάρκ αφού βρέθηκαν περίπου 65.000 φίλαθλοι για το μεγάλο ντέρμπι.

Η Έβερτον είχε νικήσει το Κύπελλο Αγγλίας τον προηγούμενο χρόνο. Ενώ η Λίβερπουλ εκείνη την χρονιά κατέκτησε το πρώτο δικό της πρωτάθλημα Αγγλίας.

Το γκολ που έτυχε τις τύχες του αγώνα ανήκει στον Άλαν Μπολ. Ο χαφ  της Έβερτον έβαλε ένα εξαιρετικό γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Οι φίλαθλοι των ζαχαρωτών είχαν κάθε δικαίωμα μετά από αυτήν την νίκη να καμαρώνουν για την ομάδα τους αλλά και να κάνουν πειράγματα στην συμπολίτισσα Λίβερπουλ.

Έβερτον-Λίβερπουλ 2-1 ( 24 Ιανουαρίου 1981)

Η Έβερτον κατάφερε μέσα σε μεγάλο θόρυβο και χαμό που έκαναν οι φίλαθλοι στο γήπεδο της να νικήσει για ακόμη μια φορά την Λίβερπουλ το 1981.  Το σκορ άνοιξε ο Πέτερ Εστόε στο 17′ για την Έβερτον. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα ο επιθετικός της Έβερτον βγήκε στην πλάτη της άμυνας σούταρε και ο αμυντικός της Λίβερπουλ Φιλ Νίλ απέκρουσε την μπάλα την ώρα που περνούσε την γραμμή του τέρματος. Αν υπήρχε τότε VAR και goal line technology τότε μπορεί και να μην είχε μετρήσει το γκολ.

Στο 60 λεπτό ο Ιμρέ Βαράντι διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Η Έβερτον είχε βγει σε αντεπίθεση και ο Βαράντι από κοντά νίκησε τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ Ρέι Κλεμένσε κάνοντας το 2-0.  Ο Τζίμι Κέις μείωσε για την Λίβερπουλ στο 76′ διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Λίβερπουλ-Έβερτον 3-2 (20 Μαΐου 1989)

Ένα μήνα με το δραματικό περιστατικό στο Χίλσμπορο η Έβερτον αντιμετώπισε την Λίβερπουλ στο πλαίσιο του τελικού Κυπέλλου Αγγλίας. Θυμίζουμε ότι τότε είχαν σκοτωθεί 96 φίλαθλοι και είναι κάτι που δραματικό, το οποίο απασχόλησε όλο το ποδοσφαιρικό κόσμο. Ο Κένι Νταγκλίς ήθελε να κατακτήσει η Λίβερπουλ το Κύπελλο Αγγλίας για να τιμήσει τους φιλάθλους της.

Ο Όλντριτζ άνοιξε το σκορ στο 4 λεπτό και οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα σχεδόν σε όλο τον αγώνα. Η Έβερτον μείωσε στο 90 λεπτό με το γκολ του ΜακΚαλ. Το ματς έληξε 1-1 και οι ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Μέσα σε 9 λεπτά το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά. Ο Ιάν Ρας σκόραρε στο 93 λεπτό. Όμως ο ΜακΚαλ ισοφάρισε ξανά στο 102′. Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ο Ιαν Ρας στο 104′ με δεύτερό προσωπικό του γκολ.

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το κύπελλο και οι φίλαθλοι της Έβερτον δεν θα μπροούσαν να είναι πιο εκνευρισμένοι αφού δύο φορές έφεραν το ματς στα ίσα.

Έβερτον-Λίβερπουλ  4-4 (20 Φεβρουαρίου 1991)

Σε αυτό το ματς τα γκολ μπήκαν βροχή. Ήταν πολύ διασκεδαστικό και είχε πολλές εναλλαγές. Το παιχνίδι αυτό χαρακτηρίστηκε επικό και ‘ match of lifetime’.

Οι Μπλε του Λίβερπουλ φιλοξένησαν την Λίβερπουλ στο πλαίσιο του πέμπτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας. Γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι Ρας, Τζον Μπάρνς και 2 ο Πέτερ Μπίρνστλει. Η Λίβερπουλ προηγήθηκε τέσσερις φορές αλλά δεν κατάφερε να νικήσει σε εκείνο το παιχνίδι. Για τα ζαχαρωτά σκόραραν από δύο γκολ οι Τόνι Κότι και Γκραέμε Σάρπ.

Το ματς ήταν δραματικό, είχε μγάλη αγωνία και γκολ με το τσουβάλι. Επειδή ήρθαν ισόπαλες έπαιξαν επαναληπτικό στο Άνφιλντ όπου φέρανε οι δύο ομάδες του Λίβερπουλ μια λευκή ισοπαλία. Η Έβερτον στο δεύτερο επαναληπτικό νίκησε με 1-0 την Λίβερπουλ στο Γκούντισον Πάρκ και πήρε το εισιτήριο για τα προ-ημιτελικά.

Λίβερπουλ-Έβερτον 2-1 (5 Ιανουαρίου 2018)

Στο πρό-περσινό παιχνίδι ο Βίρτζιλ Βαν Ντάικ έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της Λίβερπουλ. Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε με 75 εκατομμύρια στερλίνες από την Σαουθάμπτον. Πολλοί είχαν εκφράσει την ανησυχία τους ότι δεν άξιζε τόσα χρήματα, όμως ο Βαν Ντάικ απέδειξε και με το παραπάνω ότι ήταν μια καλή μεταγραφή του Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Μίλνερ με πέναλτι είχε ανοίξει το σκορ στο 35′. Ενώ ο Σίνγκουρντσον ισοφάρισε στο 67′. Ο Βαν Ντάικ με κεφαλιά στο 84′ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 που έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης στους Κόκκινους για την επόμενη φάση.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ