ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

Λεβαντόφσκι: «Για τον Κλοπ θα έτρεχες και μέσα στις φλόγες»

Ο Λεβαντόφσκι αναφέρει ότι ο Κλοπ είναι ένας εξαιρετικός προπονητής οπού ο κάθε ποδοσφαιριστής θα έκανε τα πάντα για αυτόν.

Λεβαντόφσκι: «Για τον Κλοπ θα έτρεχες και μέσα στις φλόγες»

Ο Λεβαντόφσκι ήταν μόλις 22 χρονών όταν η Μπορούσια Ντόρτμουντ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2010,  Ο Πολωνός επιθετικός μέχρι τότε έπαιζε στο πρωτάθλημα της πατρίδας του. Ενώ προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ.

Στην πρώτη του χρονιά στην Γερμανία ο Λεβαντόφσκι σκόραρε 8 φορές σε 33 εμφανίσεις. Στα περισσότερα ματς μπήκε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Αλλά με την απόδοση του απέδειξε ότι είναι ένας δεινός επιθετικός. Το 2010-11 συμμετείχε στην ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ που κατέκτησε την Μπουντεσλίγκα. Αλλά παραδέχθηκε ότι είχε πολλές δυσκολίες προσαρμογής στο νέο του περιβάλλουν.

Ο Λεβαντόφσκι δήλωσε στην Prawda Futbolu ότι: ‘ Όταν αποκτήθηκα από την Μπορούσια Ντόρτμουντ ήμουν νέος και δεν ήταν πολύ εύκολο. Φυσικά ο Γιούργκεν δεν ήταν ο πατέρας μου. Αλλά κάποιες στιγμές είχε υιοθετήσει αυτόν τον ρόλο.  Ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες πίσω από την ανάπτυξη των δεξιοτήτων μου και μου άνοιξε τις πόρτες και τους ποδοσφαιρικούς ορίζοντες.’

Ο Κλοπ θεωρούσε ότι ο Λεβαντόφσκι δυσκολευόταν κάποιες στιγμές. Ιδιαίτερα όταν ο ανταγωνισμός με τον Λούκας Μπάρριος για την κορυφή της επίθεσης ήταν μεγάλος. Ο Πολωνός επιθετικός αποφάσισε να πάρει μεταγραφή για την Μπάγερν Μονάχου τον Ιούλιο του 2014. Περίπου 1 χρόνο μετά, τον Οκτώβριο του 2015 ο Γιούργκεν Κλοπ ανέλαβε την Λίβερπουλ.

‘ Ο Κλοπ είχε το χάρισμα και ήξερε πως να δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα στην ομάδα. Μπορούσε να βρει την ισορροπία και να ξέρει πότε να μιλήσει σοβαρά και πότε να κάνει πλάκα. Είναι ο Κλοπ ένα προπονητής που θα έτρεχες και μέσα στις φλόγες για αυτόν.’

Ο Λεβαντόφσκι συνέχισε λέγοντας ότι: ‘ Ο Κλοπ είχε το χάρισμα και ήξερε πως να δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα στην ομάδα. Μπορούσε να βρει την ισορροπία και να ξέρει πότε να μιλήσει σοβαρά και πότε να κάνει πλάκα. Είναι ο Κλοπ ένα προπονητής που θα έτρεχες και μέσα στις φλόγες για αυτόν.’

Ο Λεβαντόφσκι σκόραρε 102 γκολ και μοίρασε 42 ασίστ σε 186 ματς υπό τις οδηγίες του Κλοπ. Ο Πολωνός επιθετικός πολύ απλά ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο Γερμανός προπονητής ήταν αυτός που του διαμόρφωσε την ποδοσφαιρική του προσωπικότητα και τον βοήθησε να εδραιωθεί σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μαζί με τον Κλοπ ο Λεβαντόφσκι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ κατέκτησε το εγχώριο ντάμπλ την σεζόν 2012, το Γερμανικό Σούπερ Καπ το 2013 και το 2014. Ενώ έφτασε και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2012-13.

Από τότε που ο Λεβαντόφσκι πήρε μεταγραφή στην Μπάγερν Μονάχου, οι Βαυαροί κατακτούν κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Ο Πολωνός στράικερ έχει 3 φορές ανακηρυχθεί πρώτος σκόρερ ενώ είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ στην Μπουντεσλίγκα όλων των εποχών με 221 γκολ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ