Μπάγερν Μονάχου

Μπάγερν Μονάχου: Νιούμπελ όπως λέμε…Νόιερ!

Η Σάλκε χάνει τον τερματοφύλακα και αρχηγό της, σε ένα... deja vu από το 2011!

Περίπου 9 χρόνια πέρασαν από τη φυγή του ανερχόμενου τότε Μάνουελ Νόιερ από την Κοιλάδα του Ρουρ στο γερμανικό Νότο. Το καλοκαίρι του 2011 η Μπάγερν Μονάχου αγόραζε έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ τον ανερχόμενο Μάνουελ Νόιερ της Σάλκε, για να αντικαταστήσει τον «παππού», Χανς-Γιόργκ Μπουτ.

(Σχεδόν) κανένας δεν αγνοεί τις… Σειρήνες

Εκείνη την περίοδο ο Νόιερ ήταν στη λίστα των μεγαλύτερων κλαμπ της Ευρώπης, έχοντας κάνει «πράγματα και θαύματα» με τους «βασιλικούς μπλε» στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και σε εθνικό επίπεδο με την εθνική Γερμανίας (Μουντιάλ 2010). Μάλιστα είχε πάρει το περιβραχιόνιο της Σάλκε, καθώς η ηγετικότητα του ήταν χαρακτηριστική και προερχόταν από τα σπλάχνα της ομάδας.

Προχωρώντας γρήγορα στο σήμερα, βλέπουμε πως πάλι η Σάλκε θα χάσει τον τερματοφύλακα και ηγέτη της (αυτή τη φορά τον Αλεξάντερ Νιούμπελ) από τους Βαυαρούς. Και μάλιστα χωρίς να βάλει ευρώ στα ταμεία της!

Τσάμπα και… βερεσέ!

Το συμβόλαιο του 23χρονου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και ο ίδιος δεν ήθελε να το ανανεώσει. Αντίθετα, συμφώνησε με μια εκ των πιο μισητών αντιπάλων της Σάλκε, συνεχίζοντας τον «κύκλο» που άνοιξε ο Μάνουελ Νόιερ. Αυτή η απόφαση φυσικά δεν άρεσε καθόλου στους «μπλε», οι οποίοι ε συνοπτικές διαδικασίες των καθαίρεσαν από αρχηγό, ως τιμωρία για την… απιστία του. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να μην αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα της παρούσας ομάδας του, με τον Μάρκους Σούμπερτ να παίρνει τη θέση του.

Το αν ο Νιούμπελ θα έχει την ίδια επιτυχία με τον Νόιερ στη Μπάγερν παραμένει άγνωστο. Άλλωστε έχει να αντιμετωπίσει για τη θέση κάτω από τα γκολπόστ όχι μόνο έναν εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων της σύγχρονης ιστορίας, αλλά και εκ των πιο… δύστροπων χαρακτήρων.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως ο έλεγχος και το όνομα που έχει η Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία είναι ασυναγώνιστο, με παίκτες-σημαίες άλλων ομάδων να εγκαταλείπουν το πλοίο και να πηγαίνουν στον… εχθρό! Ωστόσο οι εξαιρέσεις είναι λίγες και εκλεκτές και συνεχίζουν να κρατούν τους… ρομαντικούς στις ομάδες τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ