Άρσεναλ

Νέα κρούση του πλουσιότερου Αφρικανού για την Άρσεναλ

Αν και ο Νιγηριανός δισεκατομμυριούχος δεν ενδιαφέρεται για άμεση αγορά, έχει στα πλάνα του τον Λονδρέζικο σύλλογο

Τρόπο να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Άρσεναλ σε περίπου 2 χρόνια, φαίνεται να ψάχνει ο πλουσιότερος Αφρικανός επενδυτής στον πλανήτη, Αλίκο Ντανγκότε.

Ο Νιγηριανός δισεκατομμυριούχος, με περιουσία περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια, είναι ο βασιλιάς των βιομηχανιών στη μαύρη ήπειρο και ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στον πλανήτη.

«Από το 2021 η Άρσεναλ»

Οι «κανονιέρηδες» φαίνεται πως βρίσκονται στο «στόχαστρο» του, ωστόσο όπως δηλώνει ο ίδιος σκοπεύει να καταθέσει επίσημη προσφορά μετά το 2021.

«Ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για την αγορά της ομάδας, ωστόσο αυτή τη στιγμή η εταιρία έχει κάνει κάποια επένδυση η οποία θα ολοκληρωθεί το 2021. Μετά από αυτό θα επικεντρώσω την προσοχή μου στην Άρσεναλ» αποκάλυψε πρόσφατα μέσω δηλώσεών του στο «Bloomberg», ενώ και στο παρελθόν είχε κάνει αρκετές φορές γνωστό το ενδιαφέρον του για τους Λονδρέζους.

Τους τελευταίους μήνες η εταιρία του Ντανγκότε. «Dangote Group», κατασκευάζει ένα υπερσύγχρονο διυλιστήριο σε προάστιο του Λάγκος, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου και θα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος επενδυτής κάνει γνωστό το ενδιαφέρον του για την ομάδα της Άρσεναλ, με τον ιδιοκτήτη της, Σταν Κρένκε, να βρίσκεται σε συνεχή κριτική από τους οπαδούς για έλλειψη ενδιαφέροντος προς την ομάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ