ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Θα παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ η Άστον Βίλλα;

Η Άστον Βίλλα βρίσκεται στην 18η θέση και στην ζώνη του υποβιβασμού. Ποίοι είναι οι 5 παράγοντες που μπορούν να την βοηθήσουν για να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ;

Θα παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ η Άστον Βίλλα;

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου και η Άστον Βίλλα είναι στην 18η θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Πρακτικά βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού μαζί με την Νόριτς και Μπόρνμουθ.

Η Βίλλα έχει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Όμως δέχεται πολλά γκολ, χάνει εύκολα κάποια ματς και πολλές φορές δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους πιο δυνατούς αντιπάλους. Όμως η νεοφώτιστη ομάδα μπορεί να ελπίζει ότι θα σωθεί η κατηγορία λόγω 5 παραγόντων. Ας τους αναλύσουμε έναν έναν.

1) Jack Grealish

Η Άστον Βίλλα έχει ποιότητα στο ρόστερ της και ένας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει είναι ο Τζακ Γκρίλις. Ο Άγγλος μεσό-επιθετικός έχει βρει την φόρμα του  τελευταία και οδηγεί με τα γκολ και τις εμφανίσεις του την ομάδα από τα West Midlands σε νίκες. Ο Γκρίλις είναι αυτός που καθοδηγεί την ομάδα, που με τα γκολ του τις δίνει πολύτιμους βαθμούς. Αλλά και αποτελεί φίλαθλος της Άστον Βίλλα.

Πολλοί τον συγκρίνουν και θεωρούν ότι ο Γκρίλις είναι ο καλύτερος χαφ των χωριατών από την εποχή του Paul Gascoigne. Η Άστον Βίλλα είχε πολύ καιρό να δει έναν ποδοσφαιριστή της που να ηγείται, να ξέρει να κρατάει μπάλα και να σκοράρει.

Μέχρι τώρα ο Γκρίλις μετράει 16 γκολ στην σεζόν και θα μπορούσαν να είναι ακόμη περισσότερα. Τώρα και με την απόκτηση ενός σκόρερ ολκής όπως είναι ο Σαματά ο Γκρίλις θα μοιράζει λογικά και πολλές ασίστ.

Από τότε που έγινε αρχηγός στην ομάδα του Μπέρμπιγχαμ όλα πηγαίνουν καλύτερα για τον Άγγλο μεσό-επιθετικό. Η κλήση στην Εθνική Αγγλίας είναι κάτι αξιοσημείωτο, όπως και το ότι κάνει ότι μπορεί για να σώσει την Άστον Βίλλα από τον υποβιβασμό.

2) Villa Park

Ο δεύτερος λόγος που δίνει αισιοδοξία στους χωριάτες ότι μπορεί να σωθεί η κατηγορία είναι η εξαιρετική ατμόσφαιρα στο Βιλλα Πάρκ. Φέτος μετράει μόνο 4 νίκες από τα 10 ματς εντός έδρας. Αυτό βέβαια δεν λέει κάτι για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Η ένταση, ο παλμός της κερκίδας, τα συνθήματα, οι ζητωκραυγές δίνουν ξεχωριστό τόνο στο παιχνίδι.

Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι πέρσι η ομάδα του Μπέρμπιγχαμ έκανε 10 νίκες συνεχόμενες και πήρε το εισιτήριο για την Πρέμιερ Λιγκ. Οι φίλαθλοι και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν παίζουν πολύ σημαντικό στους αγώνες.

Από τα δύσκολα ματς η Βίλλα θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Τότεναμ, την Άρσεναλ,, την Τσέλσι και την Μάντσεστερ Γιουναίτεντ. Όλες θα παλέψουν για το πολυπόθητο τρίποντο μέσα στο Βίλλα Παρκ.

3) Pepe Reina

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές μεταγραφές της περιόδου Ιανουαρίου ήταν αυτή του βετεράνοι πια τερματοφύλακα Πέπε Ρέινα στην Άστον Βίλλα. Ο γεμάτος εμπειρίες Ισπανός τερματοφύλακας βρισκόταν στο ρόστερ της Εθνικής του ομάδας όταν σήκωσαν το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Γιούρο. Αυτό σημαίνει ότι έχει προσκομίσει πάρα πολλές εμπειρίες τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και διασυλλογικό επίπεδο.

Ο Πέπε Ρέινα έχει κρατήσει 134 φορές ανέπαφη την εστία του στην Πρέμιερ Λιγκ σε 286 εμφανίσεις με την Λίβερπουλ. Μπορεί να είναι 37 χρονών αλλά με βάση την εμπειρία και τις αδιαμφισβήτητες δεξιότητες του μπορεί να καλύψει το κενό του Τομ Χίτον που είναι εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Ρέινα έχει 3 χρυσά γάντια και ελπίζει να αποδείξει πως ακόμα είναι ανταγωνιστικός στο τοπ ευρωπαϊκό επίπεδο. Έκανε ντεμπούτο στο 1-1 κόντρα στην Μπράιτον όπου απέδειξε τα εξαιρετικά του ρεφλέξ για να σταματήσει διάφορα επικίνδυνα σουτ.

Σίγουρα ο Πέπε Ρέινα πέρα από εμπειρία έχει πολλά να προσφέρει στην Άστον Βίλλα με βάση τις δεξιότητες του.

4) Ally Samatta

Μία μεταγραφή που έκανε αίσθηση τελευταία είναι αυτή του Αλλί Σαματά στην Άστον Βίλλα. Στόχος είναι ο Τανζανός επιθετικός να βοηθήσει στο σκοράρισμα και να καλύψει το κενό του Γουέσλει. Ο τελευταίος θα μείνει εκτός για 9 μήνες.

https://twitter.com/AVFCOfficial/status/1219353416041926657

Ο 27 χρόνος Σαματά θα είναι πρώτος Τανζανός που αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ. Αποκτήθηκε από την Γκένγκ περίπου για 10 εκατομμύρια στερλίνες. Σε 27 εμφανίσεις φέτος έχει βάλει 10 γκολ τα τρία από αυτά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι θεωρούν ότι είναι εξαιρετική μεταγραφική κίνηση και θα βοηθήσει στο πρόβλημα στο σκοράρισμα που έχει η ομάδα από το Μπέρμπιγχαμ.

5) Οι φίλαθλοι

Οι φίλαθλοι παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε ομάδα πόσο μάλλον στην Άστον Βίλλα. Αυτή η κατηγορία είναι παρόμοια με εκείνη του Villa Park πιο πάνω. Όμως εδώ θα αναφερθούμε και ότι οι φανς των χωριατών σε κάθε ματς κάνουν sold out τα εισιτήρια που τους δίνονται για τα εκτός έδρας.

Οι Χωριάτες έχουν φανατικούς φιλάθλους. Είτε στα εύκολα είτε στα δύσκολα ο κόσμος στήριξε την Άστον Βίλλα. Η ομάδα των West Middlands δεν είναι κιόλας κάποια τυχαία. Έχει σπουδαία ιστορία και μετράει 7 τίτλους στο Αγγλικό πρωτάθλημα.  Ο προπονητής Σμιθ αλλά και ο Γκρίλις είναι χωριάτες…από κούνια και μεγάλωσαν σε αυτό το περιβάλλον. Άρα περιμένουμε να παλέψουν μέχρι το τέλος για να παραμείνει η Άστον Βίλλα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ