ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Προειδοποιεί ο Αρτέτα – «Επιστρέφουν αυτοί οι δύο! Πάμε για πρόκριση μέσα στο Μόναχο»
Μαγική ενέργεια από τον Γιαμάλ και έτοιμο γκολ στον Ραφίνια για το 1-0 της Μπαρτσελόνα! (vid)
Γιουνάιτεντ, σε διαλύει η Λίβερπουλ – Οι «reds»… παίρνουν τον στόχο του Τεν Χαγκ!
PODCAST: Neverkusen θέλατε; Φιλάκια από Τσάμπι!
H Νιούκαστλ θέλει να φέρει στο Νησί τον επόμενο σέντερ φορ που θα κάνει χαμό!
Έκαψαν φανέλα του Ντεμπελέ στη Βαρκελώνη! (vid)
Μπέλινγκχαμ σε Σίτι: «Σε λένε φαβορί! Ήσυχα, εμείς είμαστε η Ρεάλ…»
Μπαρτσελόνα VS Παρί, Ντόρτμουντ VS Ατλέτικο: Ιδού οι ενδεκάδες! (pics)
Champions League: Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα έκαναν Κόλαση την ατμόσφαιρα! (pics)
Υπέροχα νέα για τον Αρτέτα: Υπολογίζει κανονικά τον Όντεγκαρντ! (pic)
Δήλωση ψυχολογίας από Τούχελ: «Εμείς το φαβορί, εμείς θα περάσουμε!»
Αλλάζει τελείως η Μπάγερν Μονάχου από το καλοκαίρι: «Σκοτώνει» πρωτοκλασάτο επιθετικό της!
Γκράνιτ Τζάκα: Η εξιλέωση
Παιδάκι στην Αφρική έφτιαξε το πορτρέτο του Κριστιάνο σε κορμό δέντρου (pic)
Premier League: Ο «καυτός» Πάλμερ έπιασε στην κορυφή τον ντεφορμέ Χάαλαντ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Ο Έκτορ Μπεγερίν ξέρει καλά τι πάει να πει comeback!

Πέρυσι στο ματς με την Τσέλσι ο Μπεγερίν υπέστη έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Ένα χρόνο μετά δήλωσε παρόν με μια εμφατική εμφάνιση κόντρα στους «Μπλε».

Ο Έκτορ Μπεγερίν ξέρει καλά τι πάει να πει comeback!

Τη στιγμή που είχε εδραιωθεί σαν ένα από τα καλύτερα μπακ στην Πρέμιερ Λιγκ ο Μπεγερίν βίωσε ότι χειρότερο μπορεί να τύχει σε έναν ποδοσφαιριστή. Έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Δεν είναι απλό να επανέλθεις από κάτι τέτοιο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουμε δει ποδοσφαιριστές να αργούν πολύ να βρουν ξανά τον εαυτό τους ή να μην τον βρίσκουν και ποτέ. Ευτυχώς ο Μπεγερίν φαίνεται να μην είναι μια τέτοια περίπτωση.

Στο χειρότερο timing

Ο περσινός τραυματισμός ήρθε στο χειρότερο timing για τον Μπεγερίν. Βλέπετε ανεξαρτήτως από την μετριότατη πορεία της Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια ο ίδιος ανέβαζε συνεχώς τις μετοχές του. Ένα δεξί μπακ με απίστευτη ταχύτητα και σπάνιες επιθετικές αρετές που στα 23 του είχε καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο στη θέση του. Το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα γινόταν όλο και πιο έντονο και ο Ισπανός ήταν από τα πλέον περιζήτητα μπακ στην Ευρώπη.

Και κάπου εκεί ξαφνικά όλα άλλαξαν. Στο 72ο λεπτό του περσινού αγώνα κόντρα στην Τσέλσι ο Μπεγερίν τραυματίζεται. Εξ αρχής φαίνεται ότι είναι κάτι σοβαρό. Τελικά οι φόβοι επιβεβαιώνονται. Ο Ισπανός μπακ έχει κόψει τον τετρακέφαλό του και θα μείνει εκτός για περισσότερο από 9 μήνες! Μάλιστα σε εκείνο το παιχνίδι μέχρι να χτυπήσει πραγματοποιούσε εξαιρετική εμφάνιση, βοηθώντας καθοριστικά την ομάδα του να φτάσει στη νίκη (2-0). Κάπως έτσι από εκεί που όργωνε τα γήπεδα ο Μπεγερίν βρέθηκε ξαφνικά στο κρεβάτι του χειρουργείου. Κι από εκεί που ήταν έτοιμος για μεταγραφή στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα βρέθηκε να ασχολείται με το πώς θα ξαναπαίξει μπάλα

Το timing ήταν πολύ κακό για τον Μπεγερίν. Θα μου πείτε υπάρχει καλό timing για έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό; Όχι προφανώς. Αλλά σίγουρα όταν ένας ποδοσφαιριστής παθαίνει κάτι τέτοιο πάνω στην καλύτερη φόρμα του τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο άσχημα. Παρόλα αυτά ο Μπεγερίν δεν πτοήθηκε. Πέρασε τη δύσκολη και επίπονη διαδικασία της επαναφοράς και είναι και πάλι εδώ! Όχι τώρα, από τον Οκτώβρη. Κόντρα στην Τσέλσι όμως ήταν το πρώτο ματς μετά τον τραυματισμό που είδαμε τον Μπεγερίν που ξέραμε. Έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να καθορίσει την εξέλιξη ενός ματς.

Απόδοση δικαιοσύνης

Δεν είναι πολλοί οι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά από τη θέση του δεξιού μπακ. Ο Έκτορ Μπεγερίν είναι ένας από αυτούς. Στη φάση που βρίσκεται η Άρσεναλ αυτή την περίοδο έχει μεγάλη ανάγκη από νέους πρωταγωνιστές που θα δώσουν κάτι έξτρα που δεν υπήρχε στην ομάδα. Ο Μπεγερίν νέος δεν είναι, αλλά μπορεί κάλλιστα να γίνει -ξανά- πρωταγωνιστής. Να δώσει στην Άρσεναλ ενέργεια και ποιότητα στη δεξιά της πλευρά. Να την κάνει καλύτερη.

Αυτός και ο Μαρτινέλι ήταν τα δύο μεγαλύτερα κέρδη από το προχθεσινό ματς κόντρα στην Τσέλσι. Όχι γιατί σκόραραν τα γκολ σε ένα ματς που θα κάνουμε καιρό να ξεχάσουμε, αλλά γιατί έδειξαν ότι έχουν να δώσουν πράγματα σε μια ομάδα που τα ψάχνει απεγνωσμένα. Το έργο του Αρτέτα μόνο εύκολο δεν είναι. Πάνω απ’ όλα οι «Κανονιέρηδες» χρειάζεται να χτίσουν χαρακτήρα. Η αντίδραση που έβγαλαν όταν έμειναν με δέκα μέσα στο Στάνφορντ Μπριζ ήταν ένα πολύ ενθαρρυντικό σημάδι. Όταν δέχτηκαν το γκολ του 2-1 στο 84 όλοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε.

Όμως η Άρσεναλ με παίκτη λιγότερο βγήκε μαζικά μπροστά και ισοφάρισε. Κι επειδή το ποδόσφαιρο ξέρει να αποδίδει δικαιοσύνη το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από αυτόν που έπρεπε. Τον Έκτορ Μπεγερίν φυσικά! Το γκολ αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα μια καταπληκτικής εμφάνισης του Ισπανού στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η οποία ήρθε να σφραγίσει την επιστροφή του.

Το πιο δύσκολο κεφάλαιο της καριέρας του -μέχρι στιγμής- έκλεισε. Ο Μπεγερίν είναι ξανά εδώ. Υγιής και έτοιμος για νέες πτήσεις. Αν μείνει μακριά από τραυματισμούς είναι δεδομένο πως έχει μπροστά του μια σπουδαία καριέρα. Μη γελιέστε είναι ακόμα 24!

Μπορεί να απογειωθεί με Αρτέτα

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όσο κακό ήταν το timing του τραυματισμού του, τόσο καλό να είναι αυτό της επιστροφής του! Ο λόγος γι αυτό έχει όνομα και επίθετο. Μικέλ Αρτέτα. Έχουμε ακόμα τις αμφιβολίες μας για τον αν ο Ισπανός τεχνικός είναι ο κατάλληλος για τον πάγκο της Άρσεναλ, ξέρουμε όμως τις… προθέσεις του.

Ο Αρτέτα -σαφώς επηρεασμένος από τη χρόνια συνεργασία του με τον Πεπ- θέλει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό του αρέσει, αυτό ξέρει γι’ αυτό τον έφερε η Άρσεναλ. Στο σημερινό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει περίπτωση να θέλει ένας προπονητής να παίξει επιθετικά και να μην έχουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό τα πλάγια μπακ του. Η θέση του πλάγιου μπακ μπαίνει και αυτή σιγά σιγά στο καλούπι του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Οι σημερινοί μπακ παίζουν σαν εξτρέμ και έχουν τεράστια συμμετοχή στην επιθετική ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ο Μπεγερίν ταιριάζει ταμάμ σε αυτό το παιχνίδι. Για την ακρίβεια εκτός από τον -αδιανόητο- Άρνολντ της Λίβερπουλ και ίσως τον Ρικάρντο Περέιρα της Λέστερ δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο δεξί μπακ στην Αγγλία με περισσότερος επιθετικές αρετές από τον Μπεγερίν. Σίγουρα δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον πιο γρήγορο. Σε ένα θεωρητικό επίπεδο -γιατί όλα στην πράξη φαίνονται- το παιχνίδι του Μπεγερίν θα μπορούσε να απογειωθεί στα χέρια ενός προπονητή με το σκεπτικό του Αρτέτα.

Αν λοιπόν ο Ισπανός τεχνικός καταφέρει και πάρει το μέγιστο από τον Μπεγερίν τότε θα έχει προσθέσει στην μηχανή του έναν παίκτη από το πάνω ράφι, ο οποίος μάλιστα έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Όλα αυτά θα φανούν στο άμεσο μέλλον. Προς το παρόν το μόνο που μετράει είναι ότι ο Μπεγερίν επέστρεψε υγιής και δυνατός. Κι αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ