Ισπανία

Πρόεδρος La Liga : Tεράστιο πισωγύρισμα για εμάς η χθεσινή ημέρα

Απογοητευμένος ο Πρόεδρος του ισπανικού πρωταθλήματος

Η 21η αγωνιστική της La Liga ήταν πολύ επεισοδιακή, αφού έλαβαν χώρα δύο πολύ άσχημα εξωαγωνιστικά γεγονότα. Αφενός, η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Ινιάκι Γουίλιαμς από μερίδα οπαδών της Εσπανιόλ, αφετέρου τα επεισόδια έξω από το Μεστάγια μεταξύ οπαδών της Βαλένθια και της Μπαρτσελόνα. Ο πρόεδρος της La Liga δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος. Με τουίτ στον προσωπικό του λογαριασμό, χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ως πισωγύρισμα για το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε

“Κάναμε ένα σημαντικό βήμα προς τα πίσω, σε μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από χρόνια. Τα σοβαρά επεισόδια πριν από τον αγώνα Βαλένθια – Μπαρτσελόνα και τα ρατσιστικά συνθήματα κατά του Ινιάκι Γουίλιαμς αποτελούν τεράστιο πλήγμα για όλο το ισπανικό ποδόσφαιρο . Η La Liga αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη. Θα συζητήσουμε με όλες τις ομάδες, ώστε να βρούμε το τι πάει λάθος” LaLiga president Javier Tebas

Βέβαια, ένα τουίτ είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος από αυτή τη θέση. Κι αν οι συμπλοκές μεταξύ οπαδών δεν αποτελεί τόσο συνηθισμένο φαινόμενο στην Ισπανία, οι ρατσιστικές επιθέσεις συμβαίνουν με πολύ μεγάλη συχνότητα. Λύση όμως δεν έχει βρεθεί. Οι ιθύνοντες οφείλουν να λάβουν πιο αυστηρά μέτρα, προκειμένου να βάλουν τέλος σε τόσο θλιβερά γεγονότα, όπως αυτό που βίωσε χθες ο Ινιάκι Γουίλιαμς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ