ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
Γκολ τίτλου για την Ίντερ, με τον Ατσέρμπι να «καρφώνει» τη Μίλαν! (vid)
Αστεράτη Μπολόνια, ξέρανε τη Ρόμα μες στο «Ολίμπικο»!
Αποκαλύφθηκε ο διάλογος των διαιτητών για τη μεγάλη φάση της Μπαρτσελόνα!
Άντζελο Σίνα, ο αφανής ήρωας του Ολυμπιακού με τις απίστευτες αποκρούσεις του! (vid)
Μόντριτς για επιστροφή στην Premier League: «Ποτέ δε ξέρεις»!
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ! (vids)
Ο Αρτέτα έδωσε μία μοναδική απάντηση όταν ρωτήθηκε ποιους παίκτες θα αγόραζε με 1 δις λίρες! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ίντερ

Ο Κρίστιαν Έρικσεν δημιουργεί νέα δεδομένα στο Καμπιονάτο!

Η Ίντερ ολοκλήρωσε χθες μια σπουδαία μεταγραφή. Ο Έρικσεν είναι ο νέος μαέστρος των «Νερατζούρι». Κι είναι αυτό ακριβώς που τους έλειπε!

Ο Κρίστιαν Έρικσεν δημιουργεί νέα δεδομένα στο Καμπιονάτο!

Υποτιμημένος και γεμάτος όρεξη

Η μεταγραφή αυτή δεν έχει προκαλέσει τόσο ντόρο όσο θα έπρεπε βάση της αγωνιστικής αξίας του Έρικσεν. Ο Δανός είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Κι όταν λέμε παγκόσμιας κλάσης εννοούμε μέσα στο top 3 στη θέση του. Οι δημιουργικές του αρετές βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Από το 2013 και μετά κανείς δεν έχει δώσει περισσότερες ασίστ από αυτόν στην Πρέμιερ Λιγκ!

Ο Έρικσεν δεν έχει λάβει την αναγνώριση που αναλογεί στην ποδοσφαιρική του ποιότητα. Λίγο η αδυναμία της Τότεναμ να κατακτήσει… μισό τίτλο όλα αυτά τα χρόνια, λίγο ο χαμηλού προφίλ χαρακτήρας του, του έχουν στερήσει λάμψη. Απ’ ότι φαίνεται αυτό είναι κάτι που κατάλαβε και ο ίδιος όταν αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τα ”Σπιρούνια”.

Οι «Πετεινοί» προφανώς και προσπάθησαν να τον κρατήσουν, ο ίδιος όμως ήταν ανένδοτος. Ήθελε μια καινούργια πρόκληση. Η επιλογή της Ίντερ αποδεικνύει ότι ο Δανός ψάχνει να αποδείξει πράγματα! Μπορεί η ομάδα του Μιλάνο να είναι σε συνεχή άνοδο και να βρίσκει ξανά το χαμένο της πρεστίζ, ένας παίκτης σαν τον Έρικσεν όμως θα μπορούσε να κάνει μια πιο «σίγουρη» επιλογή.

Για να καταλαβαίνουμε και τι λέμε, βάση του transfermarkt o Έρικσεν είναι αυτή τη στιγμή ο πιο πολύτιμος -90 εκατομμύρια- παίκτης στην Ιταλία! Η Ίντερ είναι μια επιλογή αποδείξεων. Μια ομάδα που μετά από χρόνια διεκδικεί ξανά το πρωτάθλημα και ψάχνει νέα σημεία αναφοράς και νέους ηγέτες. Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του Έρικσεν.

Να κερδίσει τίτλους σε μια ομάδα με βαριά φανέλα στην οποία θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί. Να βγει μπροστά στα δύσκολα και να την πάρει πάνω του όταν αυτή «κολλάει». Αν δεν είναι αυτό πρόκληση τότε τι είναι; Η μεταγραφή αυτή μας αρέσει πολύ γιατί γίνεται με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια. Συν της άλλης βέβαια είναι και ένα εξαιρετικό ντιλ για την Ίντερ που με μόλις 20 εκατομμύρια –σε έξι μήνες έληγε το συμβόλαιό του- παίρνει έναν παίκτη κορυφαίο επιπέδου, σε τέλεια ηλικία (27) που «διψάει» για νέες παραστάσεις και επιτυχίες. Γίνεται καλύτερα;

Avanti maestro!

Ο Έρικσεν έρχεται λοιπόν για να γίνει άμεσα βασικό γρανάζι της ομάδας του Κόντε. Θα είναι ο επιτελικός χαφ στο 3-5-2 και η αλήθεια είναι ότι μοιάζει να κουμπώνει τέλεια σε αυτή τη διάταξη.

Ο Δανός είναι ένα κλασσικό δεκάρι. Μπορεί στη Τότεναμ να έπαιζε συχνά και πλάγια λόγο της συνύπαρξης με τον Ντέλε Άλι, αλλά τα χαρακτηριστικά του δεν ταιριάζουν στη θέση του εξτρέμ. Στην Ίντερ έρχεται για να παίξει αυστηρά στη θέση που του ταιριάζει. Δίπλα του στο κέντρο θα έχει δύο «μηχανάκια» όπως ο Μπρόζοβιτς και ο Μπαρέλα που θα φροντίζουν για τα πάντα και θα αφήνουν σε αυτόν τη δημιουργία. Αυτό όμως που… τρομάζει δεν είναι ποιους θα έχει δίπλα του, αλλά ποιους θα έχει μπροστά του.

Και είναι λογικό να τρομάζει κανείς με τη σκέψη ότι ο Έρικσεν θα σερβίρει γκολ στον Ρομέλου Λουκάκου και τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ. Οι επιθετικοί της Ίντερ διανύουν φανταστική περίοδο,  σκοράροντας ακατάπαυστα. Οι δυο τους βρίσκονται με κλειστά μάτια και έχουν δημιουργήσει ένα δίδυμο στο οποίο ο Κόντε στηρίζει πολλά. Φανταστείτε τι δυνατότητες υπάρχουν αν οι Λουκάκου και Μαρτίνεζ έχουν έναν μαέστρο σαν τον Έρικσεν πίσω τους.

Η προοπτική αυτή είναι κάτι που μέχρι χθες δεν υπήρχε καν στο παιχνίδι της Ίντερ. Ο Έρικσεν ενδέχεται να αποδειχτεί x-factor όχι μόνο για τους «Νερατζούρι» αλλά για όλο το πρωτάθλημα. Η Ίντερ γίνεται πλέον πολύ πιο απρόβλεπτη και φυσικά πολύ πιο ποιοτική. Στην ίδια λογική έγινε και η προσθήκη του Αλέξις Σάντσες το περασμένο καλοκαίρι. Μόνο που αυτή τη φορά το ρίσκο είναι πολύ μικρότερο. Αν ο Κόντε καταφέρει να ενσωματώσει γρήγορα τον Έρικσεν στο παιχνίδι της ομάδας, οι ισορροπίες στο Καμπιονάτο αυτόματα θα αλλάξουν.

Ακόμη μια απόδειξη ότι η Ίντερ έχει γυρίσει σελίδα

Πριν καν δούμε τον Έρικσεν στο γήπεδο μπορούμε να πούμε ότι αυτή η μεταγραφή δείχνει ότι η Ίντερ έχει αλλάξει οριστικά σελίδα. Από τη στιγμή που ένας παίκτης αυτού του επιπέδου και σε αυτή τη φάση της καριέρας του επιλέγει την Ίντερ ως επόμενο σταθμό της καριέρας του, καταλαβαίνει κανείς ότι οι «Νερατζούρι» λογίζονται -ξανά- ως ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό κλαμπ. Έρικσεν

Η πρόσληψη Κόντε, η μεταγραφή Λουκάκου, η επιθυμία ανανέωσης του Λαουτάρο παρά τις σειρήνες από Βαρκελώνη είναι κι αυτά βήματα προς την ίδια κατεύθυνση. Φυσικά η εξέλιξη αυτή μόνο καλό κάνει στο ποδόσφαιρο συνολικά. Σωματεία με το μέγεθος της Ίντερ είναι καταδικασμένα να πρωταγωνιστούν. Όταν βρίσκονται σε φάση παρακμής απλά κάτι δεν κολλάει. Μακάρι σύντομα να δούμε και την έτερη μεγάλη ομάδα του Μιλάνο, τη Μίλαν να επιστρέφει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Επειδή όμως την ιστορία τη γράφει το τώρα, αυτή τη στιγμή η Ίντερ είναι εδώ! Πρέπει να αφήσει πίσω το μίνι ντεφορμάρισμα που διανύει τις τελευταίες εβδομάδες και να επιστρέψει στις νίκες. Η κούρσα για το φετινό Σκουντέτο θέλει γερό στομάχι κι απ’ ότι φαίνεται θα έχουμε μάχη για τρεις, αφού και η Λάτσιο είναι για τα καλά στο παιχνίδι. Μπορεί η μεταγραφή του Έρικσεν να είναι το έναυσμα της αντεπίθεσης. Μπορεί και όχι. Όπως πάντα οι απαντήσεις στα γήπεδα.

Υ.Γ: Η απώλεια του Kobe Bryant δεν μπορεί με τίποτα να ξεκολλήσει από το μυαλό. Όσοι είμαστε 25+ μεγαλώσαμε με τον Black Mamba να μεσουρανεί και θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στο μυαλό και την καρδία μας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ