ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Ρομάριο: Ένας από του λόγους που αγάπησες την Εθνική Βραζιλίας!

Ο Ρομάριο ήταν ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Βραζιλίας αλλά και πάρα πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα με τις ομάδες που αγωνίστηκε.

Ρομάριο: Ένας από του λόγους που αγάπησες την Εθνική Βραζιλίας!

Ο Ρομάριο ντε Σόουζα γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1966 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Παρόλο που ήταν μέλος μιας μικρό-μεσαίας οικογένειας ο πατέρας του ενθάρρυνε τα όνειρα του για να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Τα παιδικά χρόνια

Όταν ήταν σε παιδική ηλικία ο Ρομάριο ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα της πόλης του, Ολάρια. Εκεί εντυπωσίασε με τις ικανότητες του, τις δεξιότητες του και τα κατορθώματα του. Η ομάδα του πρόσφερε συμβόλαιο αν και ήταν μόλις 13 χρονών. Με σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα ο Βραζιλιάνος ανέβαινε επίπεδα και μάθαινε πολλά πράγματα είτε από εμπειρία είτε από οδηγίες των προπονητών του. Η μεγάλη μεταγραφή στην Βάσκο ντα Γκάμα ήρθε αφού την αντιμετώπισε με την Ολάρια σε ένα ματς και σκόραρε 4 γκολ. Η Βάσκο ντα Γκάμα του πρόσφερε συμβόλαιο και αποτέλεσε ποδοσφαιριστής της ομάδας από το 1985.

Ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρα

Όταν βρισκόταν στα τμήματα υποδομής της Βάσκο ντα Γκάμα ο Ρομάριο ξεχώριζε για τις εντυπωσιακές ικανότητες  του. Κατέκτησε πολλούς τίτλους με την ομάδα και ως επακόλουθο ήταν να τον καλέσει η Εθνική Βραζιλίας.

Ήταν τυχερός που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στην Σεούλ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έζησε μια πολύ όμορφη εμπειρία και ξεχωριστή για τον κάθε αθλητή. Αναδείχτηκε σκόρερ του τουρνουά και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Με την Σελεσάο όμως έμελλε να γράψει μεγάλη ιστορία. Το 1989 σκόραρε το νικητήριο γκολ του αγώνα που έκρινε το Κύπελλο στο Κόπα Αμέρικα με αποτέλεσμα η Βραζιλία να νικήσει την Ουρουγουάη.

Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις με την Εθνική Βραζιλίας ο Ρομάριο αποκτήθηκε από την Ολλανδική ομάδα PSV Eindhoven το 1988.  Μέσα σε 5 χρόνια έπαιξε αξιόλογο ποδόσφαιρο και σκόραρε 125 γκολ. Οδήγησε την ομάδα του σε 3 πρωταθλήματα Ολλανδίας, κύπελλο και πολλούς ακόμη τίτλους. Θυμίζουμε εκείνη την εποχή ο Άγιαξ ήταν πολύ ισχυρός και κυριαρχούσε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό είναι κάτι που μεγαλώνει την αξία του Ρομάριο και των κατορθωμάτων του.

Παγκόσμιο Κύπελλο 1990

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 διοργανώθηκε στην Ιταλία. Ο Ρομάριο είχε επιστρέψει από ανάρρωση αφού είχε σπάσει το πόδι του λίγους μήνες πιο πριν . Δεν μπορούσε να παίξει μεγάλο και κομβικό ρόλο στα γήπεδα της Ιταλίας για την Σελεσάο. Η Εθνική Βραζιλίας έχασε 0-1 στην φάση των 16 από την μετέπειτα φιναλίστ της διοργάνωσης Εθνική Αργεντινής.

Όμως στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 ο Ρομάριο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της Βραζιλίας. Οδήγησε την χώρα του καφέ στην κατάκτηση του τέταρτου  Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία της . Ο ρόλος του στο παιχνίδι της ομάδας ήταν αξιοσημείωτος και σκόραρε 5 γκολ στην τελική φάση του τουρνουά.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε εξαιρετικό κοντρόλ με την μπάλα και μπορούσε να χρησιμοποιήσει εξαιρετικά το σώμα του.  Βέβαια σε αντίθεση με τον άλλο ποδοσφαιρικό αστέρα της Νότιας Αμερικής, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα δεν χρησιμοποιούσε τόσο δύναμη για να σκοράρει αλλά έκανε ένα κανονικό πλασέ για τελείωμα.

Μπαρτσελόνα

Το 1993 η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Ρομάριο από την PSV Eindhoven. Παρά τα μεγάλα ονόματα που αγωνιζόταν εκείνη την εποχή στο Καταλανικό σύλλογο, κατάφερε να εδραιωθεί και να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος μιας ομάδας γνωστή ως και “Dream Team”. Ο Ρομάριο είχε την αίσθηση

του γκολ και ήταν ο ορισμός του δεινού σκόρερ. Σε 34 εμφανίσεις σκόραρε 46 γκολ και βοήθησε την Μπαρτσελόνα να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Μετά από δύο χρόνια οι δρόμοι της Μπάρτσα και του Ρομάριο χώρισαν. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός επέστρεψε στην πατρίδα του και την Φλαμένκο.

Στην βραζιλιάνική ομάδα έμεινε για πέντε χρόνια ενώ ξαναπέρασε και από τα Ισπανικά γήπεδα με την φανέλα της Βαλένθια. Οι επιτυχίες βέβαια με την Εθνική Βραζιλίας συνεχιζόταν αφού κατέκτησαν το Κόπα Αμέρικα του 1997. Την επόμενη χρονιά βέβαια ο Ρομάριο δεν επιλέχτηκε για το ρόστερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998 και ο λόγος ήταν η κακή αγωνιστική του κατάσταση.

Το 2000 ξαναεπέστρεψε στην ομάδα που ξεκίνησε επαγγελματικά την Βάσκο ντα Γκάμα. Κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Βραζιλίας αλλά και το Copa Merscour. Ο Ρομάριο σκόραρε 41 γκολ σε 46 εμφανίσεις με την Βραζιλιανική ομάδα. Αργότερα πήρε μεταγραφή για την Φλουμινένσε ενώ έπαιξε και στο Κατάρ με την Αλ Σάντ.

Το 2005 ξαναεπέστρεψε από την Αλ Σάντ στην Βάσκο ντα Γκάμα. Εκεί έπαιζε μαζί με τον Εντμούντο και είχαν εξαιρετική συνεργασία. Ο Ρομάριο σκόραρε 22 γκολ κατά την διάρκεια της σεζόν και ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας. Η ποδοσφαιρική του καριέρα συνεχίστηκε με την Miami FC ενώ αγωνίστηκε και για κάποια ματς με την φανέλα της Adelaide United FC στην Αυστραλία.

Ο Ρομάριο ξαναεπέστρεψε στην Βάσκο ντα Γκάμα ως ποδοσφαιριστής-προπονητής αυτή τη φορά. Όμως τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά και μετά από διαφωνία με τον σύλλογο αποχώρησε από την θέση του.

Βραβεία και προσωπική ζωή

Ο Ρομάριο κατέκτησε ππολυάριθμα βραβεία κατά την διάρκεια της καριέρας του. Το πιο σημαντικό σε ατομικό επίπεδο ήταν το ” FIFA Player of Year Silver Award’ που του απονεμήθηκε το 1994. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός παντρεύτηκε το 2002 την Isabelle Bittencourt . Μαζί της απέκτησε δύο παιδιά, την Isabellinha και τον Romarinho Faria.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ