ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Ο Κλοπ δείχνει το δρόμο προς την αλλαγή στους Άγγλους

Με αφορμή τον επαναληπτικό του 4ου γύρου του FA Cup, o Γιούργκεν Κλοπ έπραξε αυτό που θέλουν αλλά δεν τολμούν να κάνουν οι συνάδελφοί του.

Ο Κλοπ δείχνει το δρόμο προς την αλλαγή στους Άγγλους

O τολμών νικά αναφέρει ένα αρχαίο ρητό και συνοψίζει άριστα την επιλογή του τεχνικού της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, να παρατάξει τη δεύτερη ομάδα του στον επαναληπτικό του τέταρτου γύρου του FA Cup απέναντι στη Σριούσμπερι. Ειδικότερα, ο πρώην κόoυτς της Ντόρτμουντ υποστήριξε την επιλογή του πατώντας πάνω στο χειμερινό διάλειμμα που καθιερώθηκε από φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ. Για τους μη μυημένους, η αγγλική ομοσπονδία αποφάσισε μετά από αμέτρητες εκδηλώσεις παραπόνων τα τελευταία χρόνια να χαλαρώσει λίγο το αγωνιστικό πρόγραμμα. Έτσι, η 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί σε διάστημα 2 εβδομάδων (8 Φεβρουαρίου -17 Φεβρουαρίου).

Κατά συνέπεια, ο μάνατζερ των “κόκκινων” θεώρησε αντιφατική την απόφαση διεξαγωγής επαναληπτικού αγώνα για το κύπελλο εν μέσω χειμερινού διαλείμματος. Η απόφαση του, όμως, να ξεκουράσει την πρώτη ομάδα ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών. Έτσι, επικρίθηκε από πολλούς για επίδειξη ασέβειας προς τον αρχαιότερο θεσμό του ποδοσφαίρου. Κάποιοι άλλοι θεώρησαν άστοχη την απόφαση του να ρισκάρει έναν αποκλεισμό δεδομένου ότι το πρωτάθλημα έχει σχεδόν κριθεί.

Με αυτήν του τη κίνηση, όμως, ο Γερμανός προπονητής πέτυχε με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Αρχικά, κατάφερε να προκριθεί η ομάδα του χωρίς να επιβαρυνθούν οι βασικοί του παίκτες ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Παράλληλα, ο ίδιος ανταμείφθηκε για μία ακόμη φορά για την πίστη που έδειξε στους παίκτες του και εκείνοι τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο. Συγκεκριμένα, ο Κλοπ αξιολόγησε την κατάσταση και δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα, καθώς εκτίμησε ορθά ότι οι ρεζέρβες του μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια μία ομάδα τρίτης κατηγορίας, όπως η Σριούσμπερι.

Ακόμα σημαντικότερο από αυτό, όμως, ήταν ο συμβολισμός της κίνησής του. Ο Γιούργκεν Κλοπ με πράξεις απέδειξε στην αγγλική ομοσπονδία ότι κανείς δε μπορεί να μεταχειρίζεται τους ποδοσφαιριστές σαν προϊόντα. Μπροστά στο βωμό του κέρδους και της τηλεθέασης η FA δε μπόρεσε να διατηρήσει την υπόσχεσή της για χαλάρωση του προγράμματος δείχνοντας αδιαφορία για τον αντίκτυπο ενός ακόμη παιχνιδιού στα πόδια των ποδοσφαιριστών.

Ως αντίποινα, η FA αποφάσισε να μη δώσει τη δυνατότητα σε κάποιο τηλεοπτικό σταθμό να καλύψει την αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, το BBC μετέδωσε τον επαναληπτικό ανάμεσα στη Νιουκάστλ και την Όξφορντ. Επίσης, το BT Sport δεν μπόρεσε να αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αγώνα, μεταδίδοντας τη ρεβάνς της Τότεναμ με τη Σαουθάμπτον. Παρ΄όλα αυτά, μόνοι χαμένοι από την υπόθεση αυτή βγήκαν οι Άγγλοι άρχοντες του ποδοσφαίρου. Μόνο και μόνο όλος ο ντόρος που δημιουργήθηκε από την απόφαση του Κλοπ και οι χειρισμοί τους έπληξαν τη φήμη της διοργάνωσης. Ίσως αυτό πλήγμα να αλλάξει τον τρόπο που χειρίζονται παρόμοιες υποθέσεις οι άνθρωποι της ομοσπονδίας.

Έτσι, ο τεχνικός της Λίβερπουλ έγινε ο πρώτος προπονητής που άφησε τα λόγια και προχώρησε σε πράξεις με σκοπό να αλλάξει το σκηνικό στον τρόπο λήψης αποφάσεων από την FA. Το αναφέρουμε αυτό, διότι και ο Γκουαρντιόλα και ο Μουρίνιο και ο Ποκετίνο και όχι μόνο είχαν στο παρελθόν ασκήσει δριμεία κριτική στους Άγγλους για τον επίπονο αγωνιστικό πρόγραμμα που καταρτίζουν. Κανείς τους, όμως, δεν προσπάθησε έμπρακτα να ασκήσει πιέσεις ρισκάροντας ένα πιθανό αποκλεισμό από τη διοργάνωση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη θέση τους.

Φυσικά, το συγκεκριμένο κείμενο δεν έχει σκοπό να ασκήσει κριτική στους προπονητές που έπραξαν το εύλογο. Προστάτεψαν τη θέση τους στο πάγκο δηλαδή. Αντίθετα, το άρθρο αυτό έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη λόγο σε αυτούς που κατατάσσουν τον Κλοπ σε ένα από τους προπονητές με το μεγαλύτερο αντίκτυπο στο ποδόσφαιρο. Ο Γερμανός τεχνικός όπως κάθε μεγάλος του είδους δε φοβάται να πάει κόντρα στα καθιερωμένα. Αντίθετα επιχειρεί από τη θέση του να αλλάξει τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου.

Για του λόγου το αληθές, πάντως, υπάρχει ένα σημείο στο οποίο ο κόουτς της Λίβερπουλ θα μπορούσε να φερθεί διαφορετικά. Συγκεκριμένα, η απουσία του από τον πάγκο στον επαναληπτικό με τη Σριούσμπερι δε μπορεί να θεωρείται δικαιολογημένη. Οι παίκτες είναι κατανοητό να χρειάζονται ξεκούραση αλλά για τον προπονητή δεν ισχύει το ίδιο. Αντιθέτως, η παρουσία του στον πάγκο θα έβγαζε έναν ακόμη καλύτερο εαυτό στα “κόκκινα” πιτσιρίκια. Εξάλλου, όλοι όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο γνωρίζουν ότι όταν τα βλέμματα του προπονητή είναι πάνω σου πάντα δίνεις το κάτι παραπάνω. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο προπονητής είναι ο Γιούργκεν Κλοπ.

Σε κάθε περίπτωση η στάση που κράτησε ο Κλοπ στο όλο ζήτημα μόνο κερδισμένο τον έβγαλε. Δε θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς άλλωστε, σε μία χρονιά που ό,τι ακουμπάει μετατρέπεται σε χρυσό.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ