ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα δύο παιδικά λάθη του Σάκα στο φινάλε του Μπάγερν – Άρσεναλ (vid)
Ρόντρι: «Είδα μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, έπρεπε να περάσει η Σίτι»
Μπέλινγχαμ: «Δεν υπάρχει πίεση, ευθύνη και ευλογία να παίζεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
Μπαρτσελόνα: Σοβαρά υποψήφιος εκ των έσω για αντι-Τσάβι!
«Παγώνει» το «Έτιχαντ» ο Ροντρίγκο, ΑΡΡΩΣΤΗ ενέργεια Μπέλινγχαμ! (vid)
Πλουτίζει κι άλλο ο Κριστιάνο, κέρδισε τη μάχη με τη Γιουβέντους!
Μπάγερν VS Άρσεναλ, Σίτι VS Ρεάλ: Οι ενδεκάδες των τιτανομαχιών! (vid)
Μπαρτσελόνα: Στα… τάρταρα τα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό από την Παρί!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Θέλει τον παίκτη που… την κάνει από τη Γιουβέντους!
Τσέλσι: Ο λόγος που ο Τζάκσον πήγε να «κλέψει» το πέναλτι από τον Πάλμερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Serie A

Το Καμπιονάτο θυμίζει ξανά το ένδοξο παρελθόν του!

Το φετινό Καμπιονάτο είναι απρόβλεπτο και συναρπαστικό. Το Ιταλικό Πρωτάθλημα προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και θυμίζει ξανά χρόνια… δοξασμένα!

Το Καμπιονάτο θυμίζει ξανά το ένδοξο παρελθόν του!

Μπορεί τα τελευταία χρόνια -κυρίως εξαιτίας της πτώσης των Μίλαν και Ίντερ- το Καμπιονάτο να έχει χάσει αρκετή από την αίγλη του, δεν έπαψε όμως ποτέ να είναι ένα Πρωτάθλημα με φανατικούς θαυμαστές ανά τον κόσμο. Δεν πάνε και πολλά χρόνια από τότε που το Ιταλικό Πρωτάθλημα μεσουρανούσε. Μεγάλα αστέρια, σπουδαίες ομάδες, θρυλικοί προπονητές και ιστορικές μάχες για τον τίτλο ήταν τα στοιχεία που χαρακτήριζαν το Καμπιονάτο από τις αρχές της δεκαετίας του 90 μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 00. Από το 2010 και μετά όμως τα πράγματα άλλαξαν αρκετά.

Η Ιταλία είναι… άλλο πράγμα!

Εδώ και οχτώ χρόνια η Γιουβέντους παίζει ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο. Ο ανταγωνισμός είχε εξαφανιστεί, το επίπεδο των υπόλοιπων ομάδων είχε πέσει αισθητά και το Καμπιονάτο σιγά σιγά έχανε το ενδιαφέρον του. Φέτος αυτό δείχνει να αλλάζει! Βρισκόμαστε περίπου στα μέσα του Φλεβάρη και η κούρσα του τίτλου έχει πάρει φωτιά για τα καλά. Γιουβέντους και Ίντερ ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ προς μεγάλη έκπληξη των περισσότερων η Λάτσιο ακολουθεί βρισκόμενη μόλις ένα βαθμό πίσω τους.

Καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να πάρει απόσταση άνω των 3 πόντων από τον δεύτερο. «Μπιανκονέρι» και «Νερατζούρι» εναλλάσσονται στην κορυφή όλο το χρόνο, ενώ οι «Λατσιάλι» χωρίς κανείς να καταλάβει πως είναι σταθερά σε απόσταση βολής.

Το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο και σε κάθε στροφή μπορεί να ανατραπούν τα πάντα. Την αγωνιστική που μας πέρασε για παράδειγμα η Γιουβέντους έκανε μια απρόσμενη γκέλα χάνοντας 2-1 και μάλιστα με ανατροπή από τη Βερόνα, ενώ η Ίντερ έχανε 0-2 στο ημίχρονο από τη Μίλαν και τελικά κέρδισε 4-2! Φυσικά η «αναγέννηση» του Ιταλικού Πρωταθλήματος είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για οποιονδήποτε αγαπάει το ποδόσφαιρο. Γιατί καλή η ταχύτητα και το physicality της Πρέμιερ Λιγκ, καλή η τεχνική και η αλεγρία της Πριμέρα, αλλά το Καμπιονάτο είναι… άλλο πράγμα!

Παραμένει φαβορί η Γιούβε

Η φετινή κούρσα -εκτός από την πιο συναρπαστική των τελευταίων ετών- φαίνεται να είναι κούρσα για τρεις. Η Γιουβέντους παραμένει το φαβορί. Στην αρχή της χρονιάς βέβαια η απόσταση της από τους υπόλοιπους ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι τώρα. Έστω όμως και οριακά η ομάδα του Σάρι είναι φαβορί. Όχι γιατί πείθει αγωνιστικά, αλλά επειδή έχει χρόνια εμπειρία πρωταθλητισμού και… Κριστιάνο!

Η Γιουβέντους είναι μια ομάδα που έχει το know how όταν μιλάμε για τίτλους. Η κυριαρχία της στην Ιταλία τα τελευταία χρόνια είναι καθολική. Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος έχει την εμπειρία να διαχειριστεί παιχνίδια και καταστάσεις που «βαραίνουν» τα πόδια. Φυσικά έχει και τις προσωπικότητες που θα το κάνουν αυτό.

Πάνω απ’ όλα όμως έχει τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος έχει πάρει φωτιά από τότε που μπήκε το 20. Μετά από μια πρώτη μεταβατική χρονιά που έβαλε μόνο… 28 γκολ, φέτος είναι ήδη στα 23 έχοντας σκοράρει 14 στα τελευταία 10 παιχνίδια! Ο Ρονάλντο είναι ο… γνωστός Ρονάλντο κι εμείς ακόμα απορούμε πως γίνεται ένας άνθρωπος να είναι επί δέκα χρόνια… 25χρονών!

Πιο σοβαρή από ποτέ η Ίντερ, αουτσάιντερ καμικάζι η Λάτσιο

Η Ίντερ από την άλλη μέσα σε μια σεζόν ανέβηκε πολλά σκαλιά σαν ομάδα. Είδε το ρόστερ της να εκτοξεύεται ποιοτικά ενώ παράλληλα διαθέτει τον -κατά τη γνώμη μας- καλύτερο προπονητή στην Ιταλία. Ο Κόντε έχει μοιράσει τους ρόλους σωστά, έχει αναδείξει πρωταγωνιστές πάνω στους οποίους η ομάδα μπορεί να βασιστεί για αρκετά χρόνια και πάνω απ’ όλα έμαθε στην Ίντερ να κερδίζει.

Οι «Νερατζούρι» έχουν πλέον παίκτες όπως οι Λουκάκου, Λαουτάρο και Έρικσεν που μπορούν να πάρουν ένα ματς με μια προσωπική ενέργεια. Παράλληλα έχουν δέσει αμυντικά και νιώθουν -και καλά κάνουν- ότι μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Η Λάτσιο τέλος είναι μια… άλλη ιστορία. Μια ομάδα που κανείς δεν περίμενε να ακολουθήσει σε αυτή την ξέφρενη κούρσα τίτλου. Ο Σιμόνε Ιντζάγκι έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Παρουσιάζει μια ομάδα που παίζει ωραίο επιθετικό ποδόσφαιρο και κάθε χρόνο τρυπάει το ταβάνι της.

Πέρυσι ήταν το Κύπελλο. Φέτος έχοντας σίγουρη την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ θα παίξει τα ρέστα της για το πρωτάθλημα και όπου τη βγάλει. Η Λάτσιο δεν έχει την ποιότητα και το βάθος των άλλων δύο. Έχει όμως άγνοια κινδύνου, τρέλα και Τσίρο Ιμόμπιλε. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και οι ψηλές πτήσεις δεν φαίνεται να την τρομάζουν.

Στα ντέρμπι θα κριθούν τα πάντα

Έτσι όπως εξελίσσεται η μάχη του τίτλου τα ντέρμπι είναι αυτά που θα κρίνουν τα πάντα. Η Γιουβέντους θεωρητικά ευνοείται από αυτή την εξέλιξη, αφού έχει και τα δύο παιχνίδια στην έδρα της. Στον πρώτο γύρο η ομάδα του Σάρι κέρδισε την Ίντερ στο Μιλάνο, έχασε από τη Λάτσιο στη Ρώμη και τώρα περιμένει και τις δύο στο Τορίνο.

Η Γιουβέντους έχει χάσει την αξιοπιστία που είχε επί Αλέγκρι. Η ομάδα έχει χάσει σε χαρακτήρα. Ο Σάρι ήρθε θεωρητικά για να παίξει πιο θεαματικό ποδόσφαιρο αλλά η Γιούβε και μάτια δεν βγάζει και δεν σου δίνει την ίδια σιγουριά που σου έδινε με τον Αλέγκρι.

Η Ίντερ με τη σειρά της μπορεί να είναι αρκετά σοβαρή φέτος αλλά στα δύο μεγαλύτερα ματς της χρονιάς ηττήθηκε. Έχασε εντός έδρας από τη Γιουβέντους σε ένα ματς που είχε το μομέντουμ με το μέρος της, ενώ έχασε και από τη Ντόρτμουντ σε ένα παιχνίδι που έκρινε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και στο οποίο είχε προηγηθεί με 0-2.

Όσο αφορά τη Λάτσιο μπορεί να έχασε 1-0 από την Ίντερ εκτός, έχει ωστόσο φιλοδωρήσει με δύο τριάρες τη Γιουβέντους! Τόσο στο Πρωτάθλημα, όσο και στον τελικό του Σούπερ Καπ την κέρδισε με 3-1 και θα πάει στο Τορίνο με άλλον αέρα, ενώ θα περιμένει την Ίντερ στη Ρώμη.

Οι επόμενοι μήνες αναμένονται το ίδιο και περισσότερο καυτοί στην Ιταλία. Οι τρεις μονομάχοι δεν έχουν κανένα σκοπό να παραδοθούν κι εμείς παρακολουθούμε τη μάχη τους για τον τίτλο με κομμένη την ανάσα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ