ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Αρκετά πια με τον Ουσμάν Ντεμπελέ!

Ο Ντεμπελέ χτύπησε ξανά και θα χάσει όλη τη χρονιά. Απίστευτη ατυχία, πλήρης έλλειψη επαγγελματισμού ή και τα δύο; Ότι κι αν ισχύει ο Γάλλος… κούρασε!

Αρκετά πια με τον Ουσμάν Ντεμπελέ!

Ο Ντεμπελέ είναι ένας παίκτης με τεράστιες δυνατότητες. Το ταλέντο ξεχειλίζει από τον 22χρονο εξτρέμ. Αυτό το ταλέντο ανάγκασε τη Μπαρτσελόνα να ξοδέψει 120 εκατομμύρια για χατίρι του το καλοκαίρι του 2017. Σε λίγους μήνες ο Ντεμπελέ θα συμπληρώσει τρία χρόνια παρουσίας στους «Μπλαουγκράνα» μέσα στα οποία έχει πραγματοποιήσει μόλις 75 εμφανίσεις για την ομάδα! Ο ένας τραυματισμός διαδέχεται τον άλλον και ο Γάλλος αδυνατεί να παραμείνει υγιής. Είναι απλά θέμα τύχης ή μήπως και κάτι άλλο;

Τεράστιο ταλέντο αλλά…

Ο Ντεμπελέ έκανε πολύ θόρυβο πολύ γρήγορα. Συστήθηκε στο ευρύ κοινό με τη φανέλα της Ρεν. Στα 16 ήταν βασικός στη γαλλική ομάδα πραγματοποιώντας εμφανίσεις που τράβηξαν τα βλέμματα των μεγάλων ομάδων. Η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του. Ο Ντεμπελέ χρειάστηκε μόλις μια χρονιά στη Γερμανία για να δείξει ότι είναι προορισμένος για τεράστια πράγματα. Αυτά που είδαμε από τον Γάλλο στο Βεστφάλεν ήταν… μαγικά.

Ο ορισμός του «αυτός κάνει τη μπάλα κομπολόι»! Τεχνική από το υψηλότερο επίπεδο, τρομακτική ταχύτητα και σπέσιαλ ικανότητα στην πάσα. Μπορούσε με την ίδια άνεση να παίξει όλες τις θέσεις πίσω από το φορ και κάθε φορά που η μπάλα περνούσε από τα πόδια του η αντίπαλη άμυνα βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στη μια του και μοναδική χρονιά στη Ντόρτμουντ το κοντέρ έγραψε 10 γκολ και 21 ασίστ σε 49 εμφανίσεις!

Όλη η Ευρώπη είχε πάθει πλάκα με τον πιτσιρικά. Υπήρξαν αρκετοί -μαζί κι εγώ- που υποστήριζαν ότι το ταβάνι του είναι ψηλότερο από του Κιλιάν Εμπαπέ. Του άλλου μικρού Γάλλου που τρομοκρατούσε τα ευρωπαϊκά γήπεδα εκείνη την εποχή.  Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που το πρόσφερε το εισιτήριο για το επόμενο λέβελ. Οι «Μπλαουγκράνα» είδαν σε αυτόν τον αντικαταστάτη του Νεϊμάρ και έσκασαν για πάρτι του 120 εκατομμύρια! Κι από τότε τα πάντα πήγαν στραβά. Ο Ντεμπελέ δεν έχει δείξει στη Μπαρτσελόνα ούτε το μισό των δυνατοτήτων του.

Βέβαια όταν στα μισά ματς δεν ήταν καν διαθέσιμος μάλλον αυτό μπαίνει σε δεύτερη μοίρα! Ο Γάλλος τραυματίζεται συνέχεια. Από τη στιγμή που ήρθε στη Μπαρτσελόνα έχει αγωνιστεί σε 75 παιχνίδια, έχει χάσει 65 και αναμένεται να χάσει αλλά 15 μέχρι να επανέλθει. Με απλά λόγια έχει χάσει ή θα χάσει περισσότερα ματς από ότι έχει αγωνιστεί. Κι εδώ γεννάται το εξής ερώτημα. Είναι ο Ουσμάν Ντεμπελέ τόσο άτυχος ή μέρος της ευθύνης βαραίνει και τον ίδιο;

Δεν παίρνει στα σοβαρά ούτε τον ίδιο του τον εαυτό

Δεν θα το κρύψω. Υπήρξα τεράστιος φαν και υποστηρικτής του Ντεμπελέ. Βλέποντας τον να αγωνίζεται με τη φανέλα της Ντόρτμουντ «ερωτεύτηκα» το παιχνίδι του. Ήμουν από αυτούς που τον υπερασπίζονταν κάθε φορά που τα σύννεφα αμφισβήτησης εμφανίζονταν από τη στιγμή που έφτασε στη Βαρκελώνη. Πίστευα ότι -ειδικά φέτος- θα καθιερωθεί στη Μπαρτσελόνα και θα δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει. Έκανα λάθος. Ο Ντεμπελέ δείχνει να μην παίρνει σοβαρά όχι απλά το ποδόσφαιρο, αλλά ούτε τον ίδιο του τον εαυτό.

Η Μπαρτσελόνα όλα αυτά τα χρόνια τον πιστεύει και τον στηρίζει κόντρα στην κριτική που δέχεται. Κάποιες φορές ακόμα και κόντρα στη… λογική! Οι «Μπλαουγκράνα» ξέρουν ότι έχουν στα χέρια τους ένα σπάνιο ταλέντο που αν κάποια στιγμή μπει σε καλούπι επαγγελματία ποδοσφαιριστή μπορεί να εκτοξευτεί.

Ο ίδιος ο Ντεμπελέ όμως δεν δείχνει να νοιάζεται και πολύ. Και θα μου πείτε μπορείς να κατηγορήσεις ένα ποδοσφαιριστή επειδή τραυματίζεται; Όχι βέβαια. Μπορείς όμως να καταλάβεις τη νοοτροπία που έχει. Πόσο σκληρά και προσεκτικά δουλεύει για να επανέλθει από έναν τραυματισμό χωρίς υποτροπές. Με πόση σοβαρότητα αντιμετωπίζει μια αναποδιά.

Ο Ντεμπελέ όταν δεν είναι τραυματίας απασχολεί τα μέσα με πράγματα όπως η αργοπορία του στην προπόνηση, τα ξενύχτια του επειδή «λιώνει» στα video games και το σπίτι του από το οποίο ο ιδιοκτήτης παλεύει να τον διώξει επειδή μοιάζει με χωματερή! Και στον αγωνιστικό χώρο βέβαια -όποτε παίζει- η εικόνα του δεν παραπέμπει σε έναν συγκεντρωμένο ποδοσφαιριστή.

Χαρακτηριστικότερη στιγμή το τελείωμά του στο περσινό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λίβερπουλ. Με το σκορ στο 3-0 ο Ντεμπελέ βρίσκεται ολομόναχος στην περιοχή. Έχει όσο χρόνο θέλει και το τέρμα στο έλεος του. Αν σκοράρει εκεί τελειώνει το θέμα πρόκριση. Αντ’ αυτού κάνει… πάσα στον Άλισον και δίνει στη Λίβερπουλ δικαίωμα να ελπίζει. Τα αποτελέσματα γνωστά.

Εν κατακλείδι η γενικότερη εικόνα του Ντεμπελέ δίνει δικαίωμα στο να πιστεύει κανείς ότι οι συχνοί τραυματισμοί του δεν είναι μόνο ατυχία αλλά και θέμα νοοτροπίας στο τρόπο που ζει, δουλεύει και προπονείται σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής του ανώτερου επιπέδου.

Μπορεί αλλά δεν πείθει ότι θα το… γυρίσει

Μπορεί όλα να έχουν πάει στραβά κι ανάποδα για τον Ντεμπελέ στη Μπαρτσελόνα αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να «τελειώσει» έναν τόσο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή στα 22 του. Αν ο Γάλλος καταφέρει κάποια στιγμή να μείνει μακριά από τραυματισμούς και να αντιληφθεί που παίζει και τι δυνατότητες έχει ενδεχομένως να δούμε τον παίκτη που όλοι περιμέναμε να δούμε το καλοκαίρι του 17.

Δεν ξέρω βέβαια το κατά πόσο εύκολο είναι αυτό τουλάχιστον σε ένα περιβάλλον όπως αυτό της Μπαρτσελόνα. Όσο κι αν έχουν στηρίξει την επένδυσή τους στον Ντεμπελέ, οι «Μπλαουγκράνα» δεν παύουν να είναι ένα κλαμπ όπου ο ανταγωνισμός και η πίεση βρίσκονται στα ύψη. Όσο βρίσκεται στη Βαρκελώνη όλοι θα ασχολούνται μαζί του και για έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα όπως ο Ντεμπελέ αυτό ενδεχομένως να μην είναι ιδιαίτερα βοηθητικό. Ίσως ο 22χρονος Γάλλος να χρειάζεται μια αλλαγή. Όχι μόνο αγωνιστική, αλλά και πνευματική. Στη Μπαρτσελόνα όλα του έχουν πάει στραβά. Ανεξαρτήτως από το τι έφταιξε μια αλλαγή μπορεί να βοηθήσει.

Με τα τωρινά δεδομένα πάντως δεν υπάρχει αισιοδοξία ότι ο τροχός θα γυρίσει. Μετά τη νέα εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε ο Ντεμπελέ θα μείνει εκτός για έξι μήνες. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι έτοιμος ξανά τον Αύγουστο. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι δεν θα χτυπήσει ξανά, ένας παίκτης που λείπει έξι μήνες θέλει χρόνο για να επανέλθει. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι φέτος πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε πέντε παιχνίδια και ότι θα χάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο.

Κερασάκι στην τούρτα της… απαισιοδοξίας ο χαρακτήρας του Ντεμπελέ, ο οποίος με όσα έχει δείξει μέχρι τώρα σε κάνει να πιστεύεις ότι θα χάσει και… την επόμενη χρονιά. Μακάρι να μας διαψεύσει όλους και αυτή τη φορά να επιστρέψει δυνατός. Είναι πραγματικά κρίμα ένα τόσο σπουδαίο ταλέντο να χαθεί και ο κόσμος να μην έχει την τύχη να απολαμβάνει τα μαγικά που μπορεί να κάνει με τη στρογγυλή θεά. Μη γελιέστε. Αν ο Γάλλος κάποια στιγμή πάρει μπροστά δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ