ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τότεναμ

Τότεναμ blog: Ομάδα όπου την πάει ο άνεμος!

Η Τότεναμ είναι μια ομάδα που είχε όλα τα εχέγγυα να φτάσει πολύ ψηλά, δεν εκμεταλλεύτηκε όμως καμία από τις πολλές ευκαιρίες που της παριουσάστηκαν και νομοτελειακά ήρθε η πτώση.

Τότεναμ blog: Ομάδα όπου την πάει ο άνεμος!

H Τότεναμ βιώνει μια πραγματικότητα, η οποία είναι αντιστρόφως ανάλογη της πορείας των τελευταίων ετών. Σε όλο αυτό το διάστημα όμως, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Το κενό στον μεταγραφικό σχεδιασμό, το οποίο είναι χαρακτηριστικό κάθε χρονιάς και ισχύει ανεξάρτητα από το αν αυτή τελείωσε με την ομάδα να κάνει βήματα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Ας αφήσουμε όμως τα παλιά και ας επικεντρωθούμε στο τελευταίο παράδειγμα. Γίνεται, να είσαι η Τότεναμ, να ξέρεις ότι ο πιο κομβικός σου ποδοσφαιριστής θα αποχωρήσει από την ομάδα ότι και να γίνει και να μην προνοείς; Δεν γίνεται! Οκ, ο Έρικσεν ήθελε να φύγει. Δεν μπορείς να κρατήσεις κανέναν με το ζόρι. Που είναι όμως ο αντικαταστάτης του, την στιγμή μάλιστα που έχεις άπλετο χρόνο να σκεφτείς ποιον θες και να τον πάρεις. Κι αν αυτός είναι ο Ντομπελέ, ο κακός σχεδιασμός, κάνει και πάλι την εμφάνισή του.

Ο διαχειριστής Μουρίνιο

Και κάτι ακόμα. Ο Ποτσετίνο έφυγε μετά από πέντε χρόνια, για τους λόγους που όλοι ξέρουμε. Διαλέγεις να φέρεις ένα μεγάλο όνομα, όπως είναι αδιαμφισβήτητα ο Ζοσέ Μουρίνιο. Με τι τον προικίζεις; Με το να φεύγει ο Έρικσεν και μεταγραφή σου να είναι ο παίκτης που ήδη υπάρχει στην ομάδα και δεν παίζει (Λο Σελσο). Ή με το να τον καλείς να γίνει απλά διαχειριστής των χιλίων προβλημάτων σου. Δεν είναι σωστό ούτε για τον ίδιο, αλλά ούτε για εσένα που θα αναγκαστείς να τον προστατεύσεις ή να τον διώξεις μόλις μοιραία χρεωθεί μερίδιο της αποτυχίας. Ομάδα Τότεναμ

Η δεύτερη αφορμή επιβεβαιώνει τον κανόνα

Το πόσο απροστάτευτος είναι ο Μουρίνιο και το πόσο η ομάδα είναι αφημένη στο ρεύμα που την πηγαίνει πότε από εδώ και πότε από εκεί, φάνηκε και με δεύτερη αφορμή μέσα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουρίου. Ο Κέιν χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, αντικαταστάτης δεν υπάρχει και η διοίκηση τι κάνει για αυτό; Παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ο Πορτογάλος είπε ότι είναι ευχαριστημένος με τους χειρισμούς της διοίκησης, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε. Ο τρόπος που λειτουργούν οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, σε αυτό που είπα και παραπάνω. Κάποια στιγμή η ομάδα θα θεωρηθεί ξανά αποτυχημένη και τότε θα πρέπει ξανά να παρθούν αποφάσεις.

Η ουτοπία

Όλες οι ομάδες θα ήθελαν να έχουν ένα τρομερά ανταγωνιστικό σύνολο που να απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές που έχουν αγοραστεί σε μικρή ηλικία, έναντι ενός ευτελούς οικονομικού ανταλλάγματος. Ή ακόμα καλύτερα από παίκτες προερχόμενους από τις ακαδημίες τους. Αυτό πρακτικά όμως δεν μπορεί να γίνει. Δεν το έκανε καλά καλά η Μπαρτσελόνα, όταν είχε όλη την καλή φουρνιά της Μασία και αν μη τι άλλο μπορούσε να το επιχειρήσει. Θα το κάνει η Τότεναμ που δεν έχει παράδοση, ούτε και τεχνογνωσία στο να παράγει παίκτες; Δύσκολο έως ακατόρθωτο. Ομάδα Τότεναμ

Χάθηκαν πολλές ευκαιρίες

Το χειρότερο για την Τότεναμ είναι ότι θα μπορούσε να είναι τοπ με μόνο μικρές αλλαγές. Η ομάδα της δεν έχει μεγάλη απόσταση από τις κορυφαίες. Είτε το δούμε ατομικά, είτε το δούμε από το ποδόσφαιρο που έπαιξε τα προηγούμενα χρόνια, είτε ακόμα κι από τις επιτυχίες (τελικός Τσάμπιονς Λιγκ). Τα «σπιρούνια» ήταν πραγματικά κοντά στο να συμπεριληφθούν στις κορυφαίες. Χρειαζόταν μόνο λίγους, καλούς χειρισμούς για να απογειωθεί. Αυτοί όμως, δεν έγιναν ποτέ. Και το χειρότερο είναι ότι το διάστημα μέσα στο οποίο μπορούσαν να γίνουν, είναι μεγάλο. Δεν της έτυχε μια καλή συγκυρία που την έχασε. Είχε με συνέπεια και για αρκετά χρόνια, ένα πλήρες ρόστερ, με τρομερά ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Το κάτι παραπάνω δεν έγινε ποτέ και μοιραία ήρθε η κατηφόρα. Μια κατηφόρα που ούτε αυτή, δείχνει να μπορεί να γεννήσει τα κατάλληλα αντανακλαστικά στους ανθρώπους της ομάδας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ