Μπάγερν Μονάχου

Ο Κριστιάνο είναι γέρος, αλλά δεν σε χάλαγε κιόλας

Ο πρόεδρος της Μπάγερν χαρακτήρισε τον Κριστιάνο γέρο και τοποθετούμε κάποια όρια στην αμετροέπεια που δε θα πρέπει να υπερβαίνονται.

Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου χαρακτήρισε τον Κριστιάνο Ρονάλντο “γέρο” και το Sportsking.gr σχολιάζει την αστοχία αλλά και την ασέβεια που επέδειξε στο πρόσωπο του Πορτογάλου.

Ναι, είναι ασέβεια

Δεν σου αρέσει ο Κριστιάνο σαν παίκτης; Δεν θα τον ήθελες στην ομάδα σου; Εντάξει. Συμφωνούμε.

Τα επιτεύγματα όμως του Πορτογάλου είναι τόσο σπουδαία που δεν επιτρέπουν σε κανέναν όχι να τον αμφισβητήσει, αλλά ούτε καν να πει κάτι αρνητικό για εκείνον. Έχει αποδείξει σε κάθε του βήμα στην καριέρα του πως δεν είναι παίκτης της σειράς, αντιθέτως πως σαν κι εκείνον δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες. Και στο κάτω κάτω… Κριστιάνο Ρονάλντο

…έχεις άλλον σαν τον Κριστιάνο;

Τόσο απλό κι όμως τόσο σύνθετο ερώτημα. Αν η Μπάγερν ήταν κάποια ομάδα χωρίς προβλήματα θα ήταν φυσιολογικό να μην έχει την ανάγκη του Κριστιάνο.

Αλλά δεν είναι. Και μάλιστα, στη συγκεκριμένη χρονική περίπτωση, όχι απλά θα είχε ανάγκη τον Κριστιάνο, θα έκανε και τάμα για να τον έχει.

Βρίσκεται μόλις στο +1 από τη Λειψία, δίνει μάχη να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας και βρίσκει γκολ εξ ολοκλήρου από τον Λεβαντοφσκι. Ο Πολωνός μετράει 22 γκολ και χιλιόμετρα πίσω ακολουθούν Γκνάμπρι, Κουτίνιο και Μίλερ με επτά, έξι και πέντε τέρματα αντίστοιχα.

Μήπως να θυμίσουμε πόσα έχει ο Κριστιάνο; 20 από τα 44 της ομάδας του φέτος. Και είναι 35 χρόνων. Ποια ομάδα δηλαδή δε θα ήθελε στο δυναμικό της έναν παίκτη που θα μετράει 20 γκολ στα μισά της σεζον;

Και εντάξει…

… ο Κριστιάνο είναι γέρος, ο Ρόμπεν και ο Ριμπερί τι ήταν;

Έστω ότι η Μπάγερν ήταν μια ομάδα που παραδοσιακά βασίζεται σε νεαρούς παίκτες, δίνει ευκαιρίες σε νέα ταλέντα. Αλλά και πάλι, δεν είναι.

Δεν είναι άλλωστε μακρινό χρονικά το διάστημα που οι Βαυαροί αγωνίζονταν με τους Φρανκ Ριμπερί και Άριεν Ρόμπεν βασικούς στην ενδεκάδα τους.

Παίκτες, δηλαδή, της ίδιας ακριβώς ηλικίας με τον Κριστιάνο σήμερα. Αν κοιτάξει κάνεις στα στατιστικά των δύο αυτών παικτών θα δει τις τρεις τελευταίες σεζόν που αγωνίστηκαν στο Μόναχο τα εξης:

Άριεν Ρόμπεν: 22 γκολ συνολικα

Φρανκ Ριμπερί: 16 γκολ συνολικά

Συμπέρασμα; Μέσα σε τρεις ολόκληρες σεζόν ο μεν Ολλανδός πέρασε μόλις για δύο γκολ τον Κριστιάνο και ο δε Γάλλος υπολείπεται τέσσερα τέρματα του Πορτογάλου.

Και η σύγκριση αφορά τρεις σεζόν των δύο παικτών και μόλις τη μισή του Κριστιάνο. Κριστιάνο Ρόμπεν Ριμπερί

Η αμετροέπεια δεν έχει χώρο στο ποδόσφαιρο

Σαφώς όπως σε όλα τα αθλήματα, έτσι και στο ποδόσφαιρο επιβάλλεται να υπάρχει ένα είδος πικαρίσματος.

Ένα προσεγμένο trash talking αλλά πάντα με σεβασμό. Όταν έχεις απέναντι σου ένα μέγεθος όπως αυτό του Κριστιάνο, πρέπει να επιλέγεις καλύτερα τις λέξεις σου.

Τέτοιοι παίκτες είναι συνυφασμένοι με την κορυφή και συνεπώς με πολλούς haters. Αλλά το να προέρχονται αυτοί από το χώρο του ποδοσφαίρου, από την ίδια, ευρύτερη οικογένεια που ανήκει ο Κριστιάνο είναι αν μη τι άλλο κρίμα. Κρίμα και για τον Κριστιάνο αλλά και για όσους κάνουν αυτές τις δηλώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ