Παρί Σεν Ζερμέν

Το top-5 παικτών με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία!

Η λίστα του "transfermarkt" με τους ποδοσφαιριστές με την μεγαλύτερη αξία.

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου έκλεισε χωρίς να επηρεάσει το Top 5 των ποδοσφαιριστών με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία. Μπορεί να είχαμε κάποιες ηχηρές μεταγραφές όπως αυτή του Χάλαντ στην Ντόρτμουντ και του Μπρούνο Φερνάντες στην Γιουνάιτεντ, παρόλα αυτά, τα πράγματα στην κορυφή έμειναν αναλλοίωτα. Προφανώς οι καθορισμένες αξίες των ποδοσφαιριστών ζαλίζουν, αφού οι τιμές στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχουν ξεφύγει. Βέβαια η ιστορία δείχνει ότι η μετακίνηση ενός ποδοσφαιριστή τέτοιας κατηγορίας, υπερβαίνει κατά πολύ τις συγκεκριμένες τιμές.

Βάσει “transfermarkt” λοιπόν, η πεντάδα είναι λίγο-πολύ αναμενόμενη. Προκύπτουν όμως και κάποιες παρατηρήσεις που είναι σίγουρα άξιες σχολιασμού. Στην κορυφή, βρίσκεται ο Κιλιάν Μπαπέ. Λογικά το μυαλό όλων όσων διάβασαν τον τίτλο, θα πήγε σε εκείνον. Ο Γάλλος είναι μόλις 21 και έχει προλάβει να κάνει σχεδόν τα πάντα. Δικαίως λοιπόν η πρωτιά του ανήκει με ένα ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεύτερος είναι ο Ραχίμ Στέρλινγκ της Σίτι. Με 160 εκατομμύρια είναι αρκετά μακριά από τον Μπαπέ και με την χρονιά που κάνει, θα πρέπει μάλλον να είναι ευχαριστημένος. Τρίτος με 160 εκατομμύρια επίσης, αλλά με πτωτική τάση, είναι ο Νεϊμάρ. Οι πολλοί τραυματισμού και τα παιχνίδια που χάνει κάθε σεζόν, είναι λογικό να τον πηγαίνουν όλο και πιο κάτω. Ο συγκεκριμένος να σημειωθεί έχει περάσει και από την κορυφή της λίστας. Τέταρτος είναι ο Σαντιό Μανέ με 150 εκατομμύρια και την αξία του να έχει ανοδική τάση. Πέμπτος με 150 επίσης, είναι ο συμπαίκτης του στην Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ που παραμένει σταθερός. Να σημειωθεί ότι 150 είναι η αξία και των Κέιν και Ντε Μπρόινε που έχουν επιλεχθεί στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα. αξία

Παρατηρήσεις

Από τα παραπάνω προκύπτουν κάποιες ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις. Αρχικά κανείς από τους παίκτες δεν είναι πάνω από 28 χρονών που είναι η μεγαλύτερη ηλικία και ανήκει στον Νεϊμάρ. Επίσης, δεν υπάρχει κανένας που να προέρχεται από το ισπανικό ή από το ιταλικό πρωτάθλημα. Αξιοσημείωτο ότι έχουμε δύο συμπαίκτες από δύο ομάδες στην πρώτη πεντάδα, ενώ για πρώτη φορά υπάρχουν δύο Αφρικανοί στο top 5. Τέλος, από την πεντάδα απουσιάζουν Μέσι και Κριστιάνο, καθαρά και μόνο λόγω ηλικίας. Ο Μέσι είναι 8ος με αξία 140 εκατομμυρία ευρώ, ενώ ο Πορτογάλος είναι 45ος με 75.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ