ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αυστηρός όσο δεν πάει ο Φλικ: «Φέτος δεν υπάρχουν δικαιολογίες» (vid)
Φαβορί η Μάντσεστερ Σίτι για να πάρει την ταλεντάρα της Μπάγερν Μονάχου
«Τελείωσε» από νωρίς τη Γουέστ Χαμ ο Πάλμερ! (vid)
Ο Σαλιμπά δεν φοβάται τον Χάαλαντ – «Είναι κορυφαίος, αλλά… με εμάς δεν σκοράρει»
Μας ξέρανε ο Τεν Χαγκ – Ποντάρει πολλά στον… ξεχασμένο της Γιουνάιτεντ (pic)
Τινάζει την μπάνκα η Ρεάλ – «Μεταγραφή ρεκόρ με 150 εκατ. ευρώ»
Σταρ της Λίβερπουλ παραδέχθηκε πως… είναι οπαδός της Μίλαν και δεν ντράπηκε (pic)
Οι δηλώσεις του Ρόντρι που «μίκρυναν» την Άρσεναλ – Δυναμιτίζει το κλίμα (vid)
Γκουντογκάν για Μπαρτσελόνα: «Δεν μετανιώνω για τίποτα! Με άλλη ομάδα… έχω σύνδεση»
Μαρέσκα: «Ξέρω δύο ομάδες της Premier League που είναι καλύτερες από την Τσέλσι»
Το «θωρηκτό» που θα φέρει τον τίτλο στην Γιουβένους – Η πρώτη μεταγραφή του Γενάρη!
Η Μπάγερν Μονάχου βάζει… μπλόκο στα όνειρα της «Βασίλισσας»
Ρεάλ Μαδρίτης – Εσπανιόλ: Με ενδεκάδα χωρίς δικαιολογίες για νίκη και μπαλάρα
O «θαυματοποιός» Φλικ πάει να… αναστήσει το καμένο χαρτί της Μπαρτσελόνα
Ο Νεϊμάρ ονόμασε το μεγαλύτερο ταλέντο της Βραζιλίας και δεν είπε τον Έντρικ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ντόρτμουντ

Ψεκάζει, σκουπίζει και γενικά τα κάνει… όλα ο Σάντσο!

Πολυεργαλείο για... όλες τις δουλείες έχει αποδειχθεί ο Τζέιντον Σάντσο ο οποίος κάνει πραγματικά τα πάντα επιθετικά για τους Βεστφαλούς

Ψεκάζει, σκουπίζει και γενικά τα κάνει… όλα ο Σάντσο!

Ένα ταλέντο με πιθανότητες εξέλιξης σε παίκτη παγκοσμίου κλάσης αποδεικνύει πως είναι ο Τζέιντον Σάντσο, ο οποίος είναι ένας από τους στυλοβάτες της επιθετικής γραμμής της νεανικής Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί, ο οποίοι αν είχαν μερικές πιο αξιόπιστες λύσεις στα μετόπισθεν από τον επιρρεπή στα λάθη Άκαντζι, θα διεκδικούσαν με άνεση τον τίτλο του πρωταθλητή, καθώς η επίθεση τους πραγματικά…φυσάει!

Ο Άγγλος εξτρέμ είναι το μεγάλο όπλο του Λουσιέν Φαβρ, καθώς είναι εξίσου ικανός στο σκοράρισμα αλλά και στη δημιουργία φάσεων. Όταν «πατάει καλά» στον αγωνιστικό χώρο, η επίθεση της Ντόρτμουντ πραγματικά είναι ασταμάτητη, με τους αντίπαλους αμυντικούς να πρέπει να κλείσουν τόσο τον διάδρομο του ίδιου του παίκτη, αλλά και τις γραμμές των πασών για τους συμπαίκτες του.

Κάθε χρόνο… καλύτερα και η επίδοση που μοιράζεται με τον Μέσι

Με 13 γκολ και 13 ασίστ (!) o Σάντσο είναι ο πρώτος σκόρερ αλλά και δημιουργός για την ομάδα του και βρίσκεται σχεδόν μόνος του σε μια ειδική κατηγορία παικτών από τα μεγάλα πρωταθλήματα. Από Πρέμιερ Λιγκ, Σαμπιονά, Πριμέρα και Καμπιονάτο, μόνο ο Λιονέλ Μέσι έχει παρόμοια νούμερα σε γκολ και ασίστ (14 γκολ, 12 ασίστ), δείχνοντας για ακόμη μια φορά το μέλλον είναι λαμπρό για τον 19χρονο. Πολύ πιο πίσω βρίσκονται οι Άνχελ Ντι Μαρία (8 γκολ, 12 ασίστ) και Κέβιν ΝτεΜπρόινε (7 γκολ, 16 ασίστ), οι οποίοι είναι ήδη καταξιωμένοι παίκτες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Το (ακόμη πιο) εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως οι αριθμοί του αυτή τη στιγμή, μετά από μόλις 20 παιχνίδια πρωταθλήματος είναι σχεδόν ίδιοι με αυτούς που είχε την περασμένη σεζόν στο φινάλε της (12 γκολ, 14 ασίστ). Ωστόσο, εκτός από τους «καθαρούς αριθμούς» που φαίνονται πιο εύκολα, ο Σάντσο έχει ανεβάσει την αποδοτικότητα του τόσο σε πάσες όσο και σε σουτ κατακόρυφα! Το ποσοστό των σουτ του στον στόχο έχει φτάσει στο 58%, νούμερο το οποίο πέρσι βρισκόταν στο 51%, ενώ έχει γίνει και πιο «κλινικός» σκοράροντας περίπου ένα τέρμα κάθε 3 σουτ (34%).

Από άποψη δημιουργίας, το ποσοστό ολοκληρωμένων μεταβιβάσεών του είναι ένα «κλικ» πιο πάνω από πέρσι (82,7% από 80,7%)

Το «ταβάνι» του αποτελεί ένα μεγάλο μυστικό, το οποίο πολλοί θέλουν να μάθουν. Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως οι «σειρήνες» της Αγγλίας και της Ισπανίας θα επιστρέψουν ακόμη πιο δυνατές, μετά την επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στη Γερμανία τον Δεκέμβρη. Η ίσως μια ταχύτητα πιο κάτω από τις Πρέμιερ και Πριμέρα, Μπουντεσλίγκα, μοιάζει «παιδική χαρά» για τον νεαρό επιθετικό, ο οποίος δεν έχει κλείσει 20 χρόνια ζωής!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ