ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Δουβίκας – Σκόραρε, μοίρασε… και «χαρίζει» την παραμονή στην Θέλτα (vid)
«Θέλω να παίξω για τον Αλόνσο σε όποια ομάδα και να πάει»
Ακραία πρόβλεψη Γιαμάλ – «Με αυτό το σκορ θα κερδίσουμε τη Ρεάλ»
«Πόλεμος» στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα – Ο Λαπόρτα θέλει Τσάβι, οι υπόλοιποι όχι
Αντσελότι: «Καλή η Σίτι, αλλά η Τσέλσι μας είχε δυσκολέψει περισσότερο…»
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

Μπορούσια ή Παρί θα επικρατήσει στην μάχη της κοιλάδας του Ρούρ;

Αναμένουμε ένα ξεχωριστό ματς στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ πολλοί νεαροί αστέρες θα παλέψουν για το προβάδισμα που θα δώσει τυχόν επικράτηση στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπορούσια ή Παρί θα επικρατήσει στην μάχη της κοιλάδας του Ρούρ;

Η Μπορούσια Νόρτμουντ θα υποδεχθεί την Παρί Σαίντ Ζερμέν του πρώην προπονητή της Τόμας Τούχελ στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θα είναι ο πρώτος αγώνας της ομάδας από την Βεστφαλίας εναντίων του πρώην προπονητής της που αποχήρσε το 2017. Ο Τούχελ πέρασε δύο χρόνια στον πάγκο των Κιτρινόμαυρων και δίχασε τους φιλάθλους όσο κανένας άλλος προπονητής. Χρησιμοποιήσαμε το ρήμα δίχασε καλά διαβάσατε. Αφού η προπονητική του ευφυΐα είχε εντυπωσιάσει πολύ κόσμο. Στο κάδρο όμως πρέπει να βάλουμε και την αμφιλεγόμενη συμπεριφορά του που έκανε πολλούς οπαδούς να θέλουν την απόλυση του  στα χρόνια που ήταν προπονητής της Μπορούσια.

Οι Βεστφαλοί βρίσκονται σε πλήρη φόρμα αφού νίκησαν με 4-0 την Άιντραχτ Φρανγκφούρτης στην προηγούμενη αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Η έλευση του Χάαλαντ στην κοιλάδα του Ρούρ πέρα από πολλά γκολ, νίκες έφερε και αισιοδοξία, θετικό κλίμα και διάθεση στην ομάδα του Λουσιέν Φάβρ. Ένα επιπλέον αβαντάζ για το σημερινό ματς είναι και ότι αγωνίζεται εντός έδρας.

Η Παρί είναι αδιαμφισβήτητα τα τελευταία χρόνια η κυρίαρχος στο Γαλλικό πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται 10 βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Μαρσέιγ στην βαθμολογία. Στο τελευταίο παιχνίδι βέβαια οι πρωταθλητές Γαλλίας ήρθαν ισόπαλοι με 4-4 με την Αμιάν. Η ομάδα του Τούχελ θέλει να επιστρέψει στις νίκες αρχής γενομένης του σημερινού αγώνα κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Μπορούσια Ντόρμουντ

Η ομάδα του Φάβρ θα αγωνιστεί χωρίς τον αρχηγό της Μάρκο Ρόις αλλά και τον αξιόλογο Ζούλιαν Μπράντ που συνεισφέρει τα μέγιστα κυρίως με την δημιουργία φάσεων. Η απουσία του Μπράντ ανοίγει την θέση στο νεό-αποκτηθέντα Εμρέ Τσαν στο κέντρο. Ο Γερμανός θα αγωνιστεί σαν χαφ με παρτενέρ του τον έμπειρο Άξελ Βίτσελ.

Οι Βεστφαλοί λογικά θα αγωνιστούν με σύστημα 3-4-3 και τον Ρόμαν Μπούρκι κάτω από τα δοκάρια. Ο Ματς Χούμελς θα είναι ο μαέστρος στην άμυνα ενώ μαζί του αναμένεται να αγωνιστούν οι Μανουέλ Ακαντζί και Λουκάς Πίστσεκ. Με τον Νταν-Αξέλ Ζαγκαντού να μένει στον πάγκο λόγω έλλειψης εμπειριών από τόσο δύσκολα ευρωπαϊκά παιχνίδια play-offs.

Στην μεσαία γραμμή οι Τσαν και Βίτσελ θα αγωνιστούν σαν χαφ. Ενώ οι Χακίμι και Γκερέιρο θα καλύψουν την δεξιά και αριστερή πλευρά του κέντρου αντίστοιχα. Αν χρειαστεί θα γυρνάνε και στην άμυνα για να βοηθούν.

Λόγω της απουσίας του Ρόις, ο Τοργκάν Αζάρ θα ξεκινήσει ως βασικός σαν αριστερό εξτρέμ. Ενώ ο Τζέιντον Σάντσο θα παίξει ως δεξί εξτρέμ. Οι δύο προαναφερθέντες έχουν ως δουλειά τόσο να απειλήσουν ην άμυνα της Παρί και να σκοράρουν όσο και να τροφοδοτήσουν τον Έρλινγκ Χάαλαντ στην κορυφή της επίθεσης. Ο 19χρόνος διεθνής Νορβηγός βρίσκεται σε απίστευτη φόρμα αφού έχει ήδη πετύχει 8 γκολ στην Μπουντεσλίγκα ενώ αποτελεί μεταγραφή της περιόδου του Ιανουαρίου.

Παρί

Ο Τούχελ λογικά θα επιλέξει να κατεβάσει την ομάδα του με σύστημα 4-4-2. Τα καλά νέα για τους πρωταθλητές Γαλλίας είναι ότι επιστρέφει ο Νειμάρ σε αγωνιστική δράση. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή στο Ντόρτμουντ και αναμένεται να αντικαταστήσει τον Ζουλιάν Ντράξλερ ως αριστερό εξτρέμ. Ενώ ο Ντι Μαρία θα παίξει ως δεξί εξτρέμ.

Κάτω από τα δοκάρια όπως πάντα ασφάλεια θα δίνει ο Κέιλορ Νάβας ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελούν οι Τιάνγκο Σίλβα και Μαρκίνιος. Ο Μενιέρ θα αγωνιστεί ως δεξί μπακ ενώ αριστερός οπισθοφύλακας θα είναι ο Ζουάν Μπερνάτ. αξία

Στα χαφ θα βρεθεί ο Μάρκο Βεράττι που επιστρέφει στην ενδεκάδα της Παρί μαζί με τον Ιντρίσσα Γκεγέ. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Έβερτον αναμένεται να προτιμηθεί σε σχέση με τον Άντερ Χερρέρα. Οι Νειμάρ και Ντι Μαρία δεν θα είναι μόνο ως εξτρέμ αλλά θα έχουν και την υποχρέωση να γυρνούν πίσω στην μεσαία γραμμή για να βοηθούν σε δύσκολες καταστάσεις.

Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθούν οι Κυλιάν Μπαπέ και Μάουρο Ικάρντι. Πολλοί φορμαρισμένοι και οι δύο και πρέπει η άμυνα της Μπορούσια Ντόρτμουντ να δώσει ιδιαίτερη προσοχή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ντόρτμουντ έχει χάσει τα τέσσερα από τα τελευταία έξι εντός έδρας παιχνίδια σε φάσεις νοκ άουτ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ