ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Η Ατλέτικο «γκρέμισε» το αήττητο της Λίβερπουλ και πήρε προβάδισμα!

Η Ατλέτικο... εγκλώβισε τους σταρ της Λίβερπουλ και πήρε μία τεράστια νίκη με σκορ 1-0, στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Champions League. Σκόρερ ο Σαούλ στο 4', δεύτερη ήττα των πρωταθλητών Ευρώπης φέτος!

Η Ατλέτικο «γκρέμισε» το αήττητο της Λίβερπουλ και πήρε προβάδισμα!

Ατλέτικο! Πάθος! Τακτική! Προσήλωση στο πλάνο του προπονητή! Ντιέγκο Σιμεόνε!

Όλα τα παραπάνω έκριναν την πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Champions League, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να επικρατεί 1-0 της Λίβερπουλ στο «Wanda Metropolitano» και να πηγαίνει με ένα, ισχνό έστω, προβάδισμα στο «Anfield», για να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης!

Το γκολ του Σαούλ Νίγκεθ στο 4′ χώρισε τις δύο ομάδες, με τη ρεβάνς στην Αγγλία να είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 22:00 ώρα Ελλάδος.

Είδαμε μία Ατλέτικο με τον κλασικό τρόπο παιχνιδιού της να… εγκλωβίζει την καλύτερη ομάδα του κόσμου αυτή τη στιγμή και να υποχρεώνει τους φιλοξενούμενους στη δημιουργία μόλις 6 τελικών προσπαθειών! Ναι καλά είδατε! Έξι μόνο, για μία ομάδα που έχει τρελάνει όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με τα κατορθώματά της.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα για τη βασική ομάδα της Λίβερπουλ φέτος. Η πρώτη ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου, όταν ηττήθηκε στο «San Paolo» στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με σκορ 2-0 από τη Νάπολι. Η άλλη ήττα καταγράφηκε στις 17 Δεκεμβρίου για τους «κόκκινους», με 5-0 από την Άστον Βίλα για το Λιγκ Καπ Αγγλίας, αλλά ήταν ένα ματς στο οποίο αγωνίστηκαν… πιτσιρίκια της Κ23.

Η αποψινή ήττα, μάλιστα, ήρθε σε ένα γήπεδο όπου η Λίβερπουλ είχε κατακτήσει την 6η κούπα της πριν από 10 μήνες περίπου!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ματς με διάταξη 4-4-2 και τους Κορέα, Μοράτα στην επίθεση, καθώς ο Ντιέγκο Κόστα δεν ήταν απόλυτα έτοιμος για να ξεκινήσει λόγω τραυματισμού. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Όμπλακ, τετράδα στην άμυνα οι Βρσάλικο, Σάβιτς, Φελίπε, Λόντι, στα χαφ ήταν οι Σαούλ, Τόμας, ενώ στα άκρα αγωνίστηκαν ο Λεμάρ και ο Κόκε.

Το κλασικό 4-3-3 χρησιμοποίησε ο Γιούργκεν Κλοπ, με τον Άλισον κάτω από τα δοκάρια, τους Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ και Ρόμπερτσον στην άμυνα, τους Χέντερσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ στη μεσαία γραμμή και τη συνηθισμένη επιθετική τριάδα (Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ).

Η Ατλέτικο ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αναμέτρηση και έδειξε από πολύ νωρίς στη Λίβερπουλ ότι δεν… αστειεύεται!

Οι «ροχιμπλάνκος» κέρδισαν κόρνερ από δεξιά όπως επιτίθονταν, η μπάλα έφτασε στην περιοχή, με τον Φαμπίνιο καταλάθος να στρώνει την μπάλα στον Σαούλ και τον τελευταίο να διαμορφώνει από κοντά το 1-0! Ένα λάθος του Βραζιλιάνου χαφ, που έδωσε την ευκαιρία στον Νίγκεθ να πετύχει ένα σχετικά εύκολο γκολ!

Η Λίβερπουλ άργησε να… ξυπνήσει από τον λήθαργο και η Ατλέτικο είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 στο 20′. Ο Λόντι επιχείρησε μία επικίνδυνη σέντρα από αριστερά, με τον Ρόμπερτσον να βάζει το πόδι του σωτήρια και να διώχνει σε κόρνερ την μπάλα.

Ο Μοράτα ερχόταν πολύ απειλητικά από πίσω και αν εκεί δεν ήταν ο Σκωτσέζος μπακ, τότε πιθανότατα το σκορ θα είχε αλλάξει και θα γινόταν το 2-0!

Η Λίβερπουλ… αποφάσισε να μπει στον αγώνα στο 29′, όταν και έκανε την πρώτη της τελική προσπάθεια! Ο Ρόμπερτσον δοκίμασε το σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του Φαμπίνιο έφυγε πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η καλύτερη στιγμή της Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 35′, όταν ο Σαλάχ σούταρε από ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση, αλλά η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Φελίπε και έφυγε κόρνερ!

Στο β’ μέρος η Λίβερπουλ μπήκε με μία πολύ δυνατή ευκαιρία. Την σπουδαιότερη μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Γκόμεζ έκανε ένα εξαιρετικό γέμισμα στην περιοχή και ο Σαλάχ ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Όμπλακ!

Η Ατλέτικο είχε δύο καλές στιγμές στη συνέχεια! Ο Μοράτα ολομόναχος στο 68′ μέσα από την περιοχή έκανε… τσαφ και δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα, ενώ στο 71′ ένα μακρινό σουτ του Λόντι έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Άλισον.

Στο 73′ ο Χέντερσον δεν κατάφερε να σκοράρει, χάνοντας μία μοναδική ευκαιρία! Ο Οριγκί έκανε το γέμισμα και ο Άγγλος μέσος σούταρε από το ύψος του πέναλτι για να στείλει την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Όμπλακ!

Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς, όπου η Λίβερπουλ πρέπει να κάνει μία ακόμη ανατροπή! Μία από τις πολλές που μας έχει συνηθίσει σε όλη την ιστορία της…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε, 4-4-2): Όμπλακ- Βρσάλικο, Σάβιτς, Φελίπε, Λόντι- Κόκε, Σαούλ, Τόμας, Λεμάρ (45′ Γιορέντε)- Κορέα (77′ Κόστα), Μοράτα (70′ Βιτόλο)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ, 4-3-3): Άλισον- Αλεξάντερ-‘Αρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον- Χέντερσον (80′ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ- Σαλάχ (72′ Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο, Μανέ (45’ Ορίγκι)

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ