ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δάκρυσαν και οι πιο δυνατοί με το αντίο του Νάβας προς τη Σεβίλλη!
Η Φιορεντίνα πριν τον Ολυμπιακό «αγκάλιασε» την Ευρώπη κόντρα στη Νάπολι! (vid)
Λούκα Μόντριτς: Η χειρότερη μεταγραφή που έγινε ο μεγαλύτερος θρύλος!
ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Μόντριτς ανακοίνωσε την απόφασή του στη Ρεάλ!
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέλει πίσω το «διαμάντι» που… λάμπει στη Χιρόνα!
Η Τσέλσι έχει βρει τον ιδανικό παίκτη για τη μεσαία της γραμμή!
Ο Ιμπραΐμοβιτς θέλει να «εκτοξεύσει» τη Μίλαν!
Τσέλσι: Ο Ποτσετίνο ετοιμάζεται για μεγάλες επιτυχίες του χρόνου!
Non-stop προβλήματα στην Μπαρτσελόνα: Έξαλλος με τον Τσάβι ο Λεβαντόφσκι!
Λίβερπουλ: Τα λόγια του Κλοπ συγκινούν μέχρι και οπαδό της Έβερτον
Η Ρεάλ τρελάθηκε και θέλει τον Μπαπέ πριν το Euro!
Προπονητής για πρώτη φορά σε αντρική ομάδα ο Φαν Πέρσι!
Το έριξε στο φαΐ και τις μπύρες ο Ζίλε κι έχει κάνει μια κοιλιά ως το «Γουέμπλεϊ»!
Επίσημα το πιο πολύτιμο «διαμάντι» της Αγγλίας ο Πάλμερ! (pic)
Επίσημο: Απέλυσε τον Αλέγκρι η Γιουβέντους με συνοπτικές διαδικασίες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λειψία

Μήπως τελικά ο Τίμο Βέρνερ είναι λίγο υποτιμημένος;

Ο Τίμο Βέρνερ διανύει μια καταπληκτική χρονιά αλλά δεν συγκεντρώνει πάνω του την ανάλογη προσοχή. Γιατί συμβαίνει αυτό και πως επηρεάζει τον Γερμανό φορ;

Μήπως τελικά ο Τίμο Βέρνερ είναι λίγο υποτιμημένος;

Ο Βέρνερ είναι αυτό που λέμε… όλα τα λεφτά τη φετινή σεζόν για τη Λειψία. Ο Γερμανός φορ ξεκίνησε τη σεζόν με το γκάζι πατημένο και δεν έχει ρίξει ταχύτητα ούτε για μισό δευτερόλεπτο. Τα 26 γκολ και οι 10 ασίστ που μετράει μέχρι στιγμής θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικά νούμερα ενός πρωτοκλασάτου σέντερ φορ στο σύνολο μιας χρονιάς. Κι όμως ο Βέρνερ έπιασε αυτούς τους αριθμούς ενώ είναι ακόμη Φλεβάρης. Παρόλα αυτά ο θόρυβος γύρω από το όνομά του δεν είναι τόσο έντονος όσο θα περίμενε κανείς και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Ή μάλλον καλύτερα λόγοι.

Υποτιμημένος με… αιτία

Πρώτος και καλύτερος λόγος η ομάδα στην οποία αγωνίζεται. Η Λειψία είναι μια ομάδα με φιλοδοξίες η οποία λειτουργεί σαν σκαλοπάτι για παίκτες με μεγάλες βλέψεις στην καριέρα τους. Ο Τίμο Βέρνερ είναι ένας από αυτούς. Ωστόσο ακόμη κι αν έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στις υψηλές θέσεις του Γερμανικού ποδοσφαίρου, η φανέλα της δεν παύει να ζυγίζει όσο ένα… πούπουλο.

Απόλυτα λογικό. Δεν πρόκειται καν για περίπτωση ομάδας που άλλαξε στάτους επειδή κάποιος αποφάσισε να επενδύσει σε αυτή. Η Λειψία πριν δέκα χρόνια… δεν υπήρχε! Προσοχή. Όχι μεταφορικά. Δεν υπήρχε στην κυριολεξία. Ιδρύθηκε το 2009. Ουσιαστικά είναι μια ομάδα της Red Bull.  Αν η εταιρία αύριο αποφασίσει να σταματήσει να ασχολείται μαζί της θα σταματήσει να υπάρχει. Όσο κι αν έχει απομακρυνθεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο από τις αξίες του η περίπτωση της Λειψίας είναι κάτι που αρνείται να αποδεχτεί. Πάλι καλά.

Κανένας παίκτης που αγωνίζεται σε μια ομάδα με μηδενική ιστορία και χωρίς οπαδούς δεν μπορεί να «αγαπηθεί» από τον κόσμο. Όπως και κανείς παίκτης δεν μπορεί να δεθεί με μια τέτοια ομάδα, να νιώσει ότι παίζει για τη φανέλα της και για τον κόσμο της. Να παθιαστεί μαζί της. Στη Λειψία ο τεχνοκρατισμός είναι τόσο έντονος και το περιβάλλον τόσο αποστειρωμένο που αναπόφευκτα σε απωθεί.

Εκτός όμως από τον χαρακτήρα της ομάδας υπάρχει ακόμη ένας λόγος για την «υποτίμηση» του Βέρνερ. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την… τιμή του! Ο Γερμανός είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξεκάθαρα έχει στόχο να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Εδώ και χρόνια τον «γυροφέρνουν» διάφοροι από τους μεγάλους της Ευρώπης.  Γι’ αυτό πέρυσι το καλοκαίρι όταν ανανέωσε απαίτησε να μπει ρήτρα μόλις στα 30 εκατομμύρια! Ποσό αστείο για την αξία του παίκτη σε σχέση με τα δεδομένα της αγοράς.

Συμπέρασμα; Είναι δεδομένο ότι θα φύγει το καλοκαίρι χωρίς η μεταγραφή του να γίνει σίριαλ εκατομμύριών. Δεν μπορεί επομένως ο κόσμος και ο Τύπος να ασχοληθεί μαζί του όπως κάνει με περιπτώσεις παικτών για τους οποίους θα «κονταροχτυπηθούν» όλα τα μεγαθήρια προσφέροντας τον ουρανό με τ’ άστρα. Ο Βέρνερ θα δει τι προτάσεις έχει και θα επιλέξει που θέλει να πάει. Τόσο απλά.

Πόσο τον επηρεάζει; Καθόλου!

Φυσικά του ίδιου του Βέρνερ δεν του καίγεται καρφί που δεν γίνεται τόσο συχνά εξώφυλλο και ποστ ή που ο κόσμος δεν αγοράζει τη φανέλα του. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να παίξει ποδόσφαιρο σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Και ως προς αυτό το στόχο τα πάει εξαιρετικά. Η ποδοσφαιρική του διαδρομή τον έφερε στη Λειψία.

Εκεί λοιπόν άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και πολύ καλά έκανε. Στα 23 του έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως ένας από τους κορυφαίους «μπόμπερ» στη Μπουντεσλίγκα, με συνεχόμενες παραστάσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ , ενώ παράλληλα μετράει ήδη 29 συμμετοχές με την εθνική Γερμανίας. Καθόλου άσχημα.

Τα δύο τελευταία χρόνια το όνομα του παίζει έντονα στο μεταγραφικό παζάρι. Κι αν τις προηγούμενες φορές τελικά παρέμεινε στη Λειψία φέτος φαίνεται ότι ήρθε η ώρα. Λίβερπουλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Μπαρτσελόνα και φυσικά… Μπάγερν τον έχουν ψηλά στη μεταγραφική τους λίστα. Με τη ρήτρα του τόσο χαμηλά θα είναι πολύ εύκολο για οποιαδήποτε από αυτές τις ομάδες να την καλύψει. Ο Βέρνερ φρόντισε με την απόδοσή του εντός και εκτός γηπέδου να έχει όλες του τις επιλογές ανοιχτές για το καλοκαίρι.

Με τις επιδόσεις του στον αγωνιστικό χώρο διατήρησε -και μάλλον αύξησε- το ενδιαφέρον των μεγάλων. Με την τοποθέτηση της χαμηλής ρήτρας έκανε τον εαυτό εύκολα διαθέσιμο γι’ αυτούς. Έτσι μπορεί να διαλέξει ο ίδιος που θα πάει. Σατανικό.

Μέχρι στιγμής πάντως οι δηλώσεις του δείχνουν… Αγγλία. Έχει αναφερθεί πολλές φορές με κολακευτικά στο επίπεδο και στον ανταγωνισμό της Πρέμιερ Λιγκ και έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να αγωνιστεί εκεί. Πρόσφατα μάλιστα δήλωσε κολακευμένος από το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ την οποία χαρακτήρισε την καλύτερη ομάδα του κόσμου. Σκεφτείτε απλά τη Λίβερπουλ έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή να προσθέτει στο ρόστερ της και τον Βέρνερ. Αυτό μόνο. Τίποτα άλλο.

Γερμανός σε όλα του

Όποια ομάδα πάντως κι αν καταφέρει να τον κάνει δικό της θα έχει πετύχει μια πολύ σημαντική μεταγραφή. Όλα βέβαια κρίνονται στο γήπεδο όμως τα μέχρι στιγμής δείγματα του Βέρνερ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αμφιβολίες.

Πρόκειται για έναν παίκτη κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παικτών που «παράγει» τα τελευταία χρόνια το γερμανικό ποδόσφαιρο. Ο Τίμο Βέρνερ είναι ένα… ρομπότ! Μέσα στο γήπεδο κάνει πολύ περισσότερες δουλειές από ένα τυπικό σέντερ φορ. Τρέχει ασταμάτητα, πρεσάρει, αποφεύγει τις περιττές ενέργειες. Την ίδια στιγμή μπορεί άνετα να παίξει και στα πλάγια της επίθεσης αν του ζητηθεί.

Είναι ένας παίκτης συνόλου που κάθε προπονητής θέλει να έχει στο οπλοστάσιό του. Η ευχέρεια του τόσο στο σκοράρισμα όσο και στη δημιουργία τον καθιστά πολυσύνθετο και άρα ικανό να υπηρετήσει διάφορα πλάνα. Στη Λειψία τον έχουμε δει τόσο ως μόνο του στην κορυφή, όσο και με παρτενέρ σε δυάδα στην επίθεση. Και στις δύο περιπτώσεις ήταν εξαιρετικός. Συνολικά με τη φανέλα της ομάδας μετράει 87 γκολ και 37 ασίστ σε 146 συμμετοχές και όλα αυτά με τα καλύτερα χρόνια να είναι μπροστά του.

Ο Τίμο Βέρνερ είναι ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία του καλοκαιρινού μεταγραφικού παζαριού.  Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι με βάση το transfermarkt η αξία του ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ και θα πωληθεί μόλις με 30! Ένας επιθετικός που είναι ήδη «διπλός» σε γκολ και ασίστ και είναι δεδομένο ότι θα τελειώσει τη σεζόν –στη χειρότερή- με 30+ τέρματα. Τρέχτε να προλάβετε!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ