ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπάγερν Μονάχου

Ποιος; Ποιος; ο Πολωνός (vid)

Ο συνήθης ύποπτος, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, γλίτωσε τη Μπάγερν Μονάχου από τα χειρότερα χαρίζοντας την εντός έδρας νίκη με 3-2 επί της Πάτεμπορν.

Ποιος; Ποιος; ο Πολωνός (vid)

Στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής η Μπάγερν Μονάχου υποδέχθηκε την Πάτεμπορν στην “Αλιάνζ Αρίνα”. Η πρωτοπόρος της Μπουντεσλίγκα κέρδισε δύσκολα με 3-2 μετά από μία κακή εμφάνιση συνολικά. Έτσι, παρέμεινε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα αυξάνοντας τη διαφορά στους 4 πόντους από τη Λειψία έστω και προσωρινά. Παράλληλα, η Πάτεμπορν αν και το “πάλεψε” παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας μετά τη νέα της ήττα.

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στο βασικό τους σχήμα απόντων των Γκορέτσκα, Παβάρ και Πέρισιτς. Ο Μίλερ έμεινε στον πάγκο και ο Φλικ παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 3-4-2-1 δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε Τολίσο και Κουτίνιο. Αυτό το μερικό ροτέισον επηρέασε τη δημιουργικότητα των “βαυαρών”. Έτσι, μέχρι το πρώτο 25λεπτο δυσκολεύονταν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα.

Χρειάστηκε μία ατομική ενέργεια για να μπουν μπροστά στο σκορ. Ειδικότερα, μετά από αδυναμία των φιλοξενούμενων να διώξουν τη μπάλα, αυτή κατέληξε στον Γκνάμπρι. O Γερμανός κράτησε τη μπάλα παρά την πίεση μέσα στην περιοχή και αφού προσποιήθηκε εκτέλεσε για το 1-0. Στη συνέχεια, η Μπάγερν διατήρησε την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να προκαλεί κινδύνους. Ο Κουτίνιο αδυνατούσε να προβληματίσει την αντίπαλη άμυνα και ο Λεβαντόφσκι δεν τροφοδοτούταν.

https://twitter.com/FCBayernEN/status/1230945006095159298

Έτσι, η ουραγός της βαθμολογίας έφτασε στην ισοφάριση στο 43ο λεπτό. Ειδικότερα, μετά από ένα γέμισμα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ο Νόιερ βγήκε από την περιοχή χωρίς να εκτιμήσει σωστά τη φάση. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Σερμπένι, ο οποίος ξεπέρασε το Γερμανό γκολκίπερ και από τα πλάγια πάτησε περιοχή και στην ουσία ισοφάρισε προ κενού τέρματος. Το ημίχρονο έκλεισε με τους πρωταθλητές Γερμανίας να αγγίζουν το 2-1 στο 45΄. Ωστόσο, μετά τη σέντρα του Γκνάμπρι, η απομάκρυνση του Στρόντεκ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της ομάδας του.

Στην επανάληψη, η Μπάγερν Μονάχου μπήκε πιο δυνατά και απείλησε δις στο 52ο λεπτό. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και τις δύο φορές δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίνγκερλε με δυνατό σουτ και κοντινή κεφαλιά. Ωστόσο, η πίεση ψηλά των γηπεδούχων απέφερε τελικά καρπούς στο 70ο λεπτό. Συγκεκριμένα, μετά από ένα κλέψιμο ψηλά στο γήπεδο, ο Γκνάμπρι “έσπασε” τη μπάλα ιδανικά στο Λέβα, ο οποίος με άψογο πλασέ έγραψε το 2-1.

Η ταχύτητα, όμως, της Πάτεμπορν σε συνδυασμό με τη ψηλή γραμμή άμυνας της Μπάγερν κόστισε εκ νέου στους “βαυαρούς”. Συγκεκριμένα, στο 75ο λεπτό, ο Σρμπένι βγήκε απέναντι από το Νόιερ και ο Μίχελ μετά την ασταθή απόκρουση του Γερμανού γκολκίπερ επωφελήθηκε ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Η ομάδα του Φλικ έψαχνε εκ νέου την ανατροπή αλλά και οι παίκτες που μπήκαν αλλαγή, όπως ο Μίλερ και ο Κομάν δε βρίσκονταν σε καλή μέρα. Τελικά η λύση ήρθε από τους καλύτερους παίκτες της βραδιάς. Γκνάμπρι και “Λέβα” συνδυάστηκαν στο 88ο λέπτό, με τον Πολωνό να αξιοποιεί το γύρισμα του πρώτου και να διαμορφώνει το τελικό 3-2. Αυτό ήταν και το 24ο τέρμα του Λεβαντόφσκι στη φετινή Μπουντεσλίγκα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ