ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παρί Σεν Ζερμέν

Ο μεγάλος Έντισον Καβάνι δεν αξίζει στη μικρή Παρί!

Ο Καβάνι έφτασε τα 200 γκολ με τη φανέλα της Παρί. Μια φανέλα που σεβάστηκε όσο λίγοι. Η Παρί από την άλλη συνεχίζει να μην έχει ιδέα τι θα πει σεβασμός.

Ο μεγάλος Έντισον Καβάνι δεν αξίζει στη μικρή Παρί!

Ο Έντισον Καβάνι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Παρί που φτάνει τα 200 τέρματα. Προφανώς και αποτελεί τον πρώτο σκόρερ που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της. Στη σύγχρονη εποχή που το χρήμα ρέει άφθονο στη γαλλική πρωτεύουσα πολλοί πρωτοκλασάτοι παίκτες πέρασαν από την Παρί. Λίγοι από αυτούς δέθηκαν πραγματικά με την ομάδα και έπαιξαν για την φανέλα της. Ο Καβάνι ήταν ένας από αυτούς. Βέβαια ένας νεόπλουτος σύλλογος που αρνείται πεισματικά να καταλάβει ότι τα λεφτά δεν αγοράζουν το ειδικό βάρος δεν θα μπορούσε να εκτιμήσει τη στάση του «Ματαντόρ».

Μπήκε σε όλα τα καλούπια για χάρη της

Ο Καβάνι ήρθε στην Παρί το καλοκαίρι του 2013 ως μια από τις πολλές δαπανηρές μεταγραφές που έκανε η διοίκηση των Αράβων με σκοπό να κερδίσει… τα πάντα. Ο Ουρουγουανός που ήταν από τα πιο καυτά ονόματα στην Ευρώπη εκείνη την εποχή κόστισε πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ σε μια περίοδο που η αγορά δεν είχε… παρανοήσει όπως σήμερα.

Οι εμφανίσεις του Καβάνι με την Νάπολι ανάγκασαν τους Άραβες της Παρί να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα. Σε αντίθεση με πολλούς άλλους ακριβοπληρωμένους αστέρες που ήρθαν στο Παρίσι όλα αυτά τα χρόνια ο Καβάνι «μάτωσε» για κάθε ευρώ που ξοδεύτηκε γι’ αυτόν. Προερχόμενος από μια χώρα που το ποδόσφαιρο είναι ιεροτελεστία δεν έδειξε ποτέ τουπέ ούτε νοιάστηκε για το σταριλίκι. Ο Καβάνι βρήκε τρόπο και αγάπησε την Παρί. Παθιάστηκε μαζί της. Έδωσε και την ψυχή του γι’ αυτήν.

Σκίστηκε για την ομάδα και σκόραρε περισσότερο από τον καθένα που φόρεσε τη φανέλα της. Έπαιξε εξτρέμ για να χωρέσει στην ίδια εντεκάδα με τον… πολύ Ζλάταν. Ανέχτηκε όλα τα καπρίτσια του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού κλόουν που ονομάζεται Νεϊμάρ. Μέχρι που είδε έναν τύπο σαν τον Μάουρο Ικάρντι να του τρώει την θέση.

Το έχουμε ξαναγράψει και θα το γράφουμε μέχρι να γίνουμε κουραστικοί. Για να μεγαλώσει μια ομάδα χρειάζεται σπουδαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες να συνδεθούν μαζί της. Παίκτες ή προπονητές που με το που ακούς το όνομα τους να σκέφτεσαι κατευθείαν και το κλαμπ στο οποίο έχουν μεγαλουργήσει. Για να συμβεί αυτό βέβαια πρέπει η ομάδα να δείξει τον ανάλογο σεβασμό στους ανθρώπους αυτούς. Να τους κάνει «σημαίες» της. Ο Καβάνι έκανε ότι μπορούσε για να γίνει σημαία της Παρί. Όπως όλα δείχνουν όμως δεν θα τα καταφέρει. Και δεν θα τα καταφέρει όχι βάση των επιδόσεών του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά επειδή το ίδιο το κλαμπ φρόντισε να τον απαξιώσει εντελώς.

Δεν της αξίζει!

Ποιος να του το λεγε του Καβάνι ότι η ομάδα στην οποία έδωσε τα πάντα θα τον πετάξει σαν στημένη λεμονόκουπα για να δώσει τη θέση του στον Μάουρο Ικάρντι. Έναν τύπο που όταν η Ίντερ αποφάσισε να αλλάξει σελίδα και να «σοβαρευτεί» τον έδιωξε κακήν κακός. Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Κόντε όταν ανέλαβε την Ίντερ ήταν να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει χώρος για τον Ικάρντι στη δική του ομάδα.

Φυσικά η Παρί δεν έχασε την ευκαιρία να προσθέσει στο ρόστερ της έναν ποδοσφαιριστή που είχε κάνει άνω κάτω μια ολόκληρη ομάδα με πράγματα που καμία σχέση δεν έχουν με το ποδόσφαιρο. Αυτός ο τύπος που -οι κακές γλώσσες λένε ότι- ο Μέσι «έκοψε» από την εθνική λόγω του χαρακτήρα του είναι αυτός που ήρθε να πετάξει εκτός εντεκάδας τον «Ματαντόρ». Τον μεγάλο Έντισον Καβάνι ή αν σας κάνει καλύτερα,  τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.

Στα μέρη του Καβάνι κάτι παιδάκια σαν τον Ικάρντι δεν… τα παίζουν στις αλάνες. Δεν τα βλέπουν καν όταν χωρίζονται οι ομάδες. Σκεφτείτε λοιπόν πως ένιωσε ο Καβάνι όταν παραγκωνίστηκε για χάρη του Ικάρντι, ο οποίος εδώ που τα λέμε δεν είναι καν καλύτερος φορ από τον ίδιο. Και δεν φτάνει μόνο αυτό! Όταν ο Καβάνι κατάλαβε πως θα εξελιχθεί το έργο και ζήτησε να φύγει η Παρί του αρνήθηκε! Η πρόταση της Ατλέτικο απορρίφθηκε και ο Καβάνι έμεινε στο Παρίσι να κάνει τα ρεπό του Ικάρντι.

Κάπως έτσι ο Καβάνι θα αποχωρήσει από την Παρί σαν «τελειωμένος». Σαν αυτός που η ομάδα δεν τον είχε πλέον ανάγκη κι αφού φρόντισε να του το δείξει με κάθε τρόπο τον άφησε στο τέλος να φύγει. Σίγουρα όχι ο καλύτερος τρόπος να φερθείς σε έναν ποδοσφαιριστή που πέρασε στην ομάδα τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια και πρόσφερε όσο λίγοι όντας πάντα παράδειγμα αφοσίωσης. Αλλά είπαμε. Η Παρί δεν ξέρει από αυτά και ούτε -δείχνει να- θέλει να μάθει.

Έχει ακόμη πολλά να δώσει

Όσο το συντομότερο έρθει το τέλος αυτής της σχέσης τόσο το καλύτερο. Είναι κρίμα να βλέπεις έναν παίκτη σαν τον Καβάνι να σκουπίζει τον πάγκο της Παρί. Γιατί μπορεί ο Ουρουγουανός να διανύει το 33ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο έχει σίγουρα ακόμη πολλά να δώσει. Μια νέα πρόκληση σε μια ομάδα που θα τον εμπιστευτεί ξανά μπορούν να «αναστήσουν» τον Καβάνι.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις έγιναν γνωστές οι τάσεις φυγής του από την Παρί ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτόν ουκ ολίγες από τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Ατλέτικο, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτές που έδειξαν πιο ζεστές. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το καλοκαίρι το τηλέφωνο του Καβάνι θα πάρει φωτιά! Ο Ουρουγουανός μένει ελεύθερος και μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του όπου ο ίδιος επιθυμεί.

Πέρυσι τέτοια εποχή είχε δηλώσει ότι νιώθει πολύ καλά στην Παρί και στο Παρίσι και ότι σκέφτεται ακόμη και την απόσυρση μετά τη λήξη του συμβολαίου του. Μόνο που δε νομίζω μια προσωπικότητα σαν τον Καβάνι να αποσυρθεί μετά από μια σεζόν όπως η φετινή. Η δίψα του να δώσει απαντήσεις και να αποδείξει ότι έκαναν λάθος που του φέρθηκαν έτσι θα τον ωθήσει να συνεχίσει. Θα ενοχλήσει τον ποδοσφαιρικό του εγωισμό.

Μπορεί λοιπόν η Παρί με τη στάση της άθελά της να παράτεινε την ποδοσφαιρική ζωή του Καβάνι. Αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο τότε την ευχαριστούμε. Γιατί ο Ουρουγουανός είναι παικταράς και θέλουμε να τον βλέπουμε για όσο το δυνατό περισσότερα χρόνια γίνεται. Ποιος ξέρει μπορεί η φανέλα της επόμενης ομάδας του να του πηγαίνει καλύτερα!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ