ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μουνιαίν: «Μπιλμπάο, αγάπη μου αποχωρώ» – Αποχωρεί ο ηγέτης μετά από 15 χρόνια (vid)
Ο Ράκιτιτς αποκάλυψε τον… νέο σταθμό του Μόντριτς – «Έλα, σε περιμένω!»
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ίντερ

Πώς ο Σνάιντερ έκανε την Ρεάλ να μετανιώσει που προτίμησε τον Κακά

Ο Κακά αποκτήθηκε το 2009 για να αποτελέσει μέρος των Galacticos 2, διαβάστε πως ο Σνάιντερ πήρε....την εκδίκηση σου και έκανε την Ρεάλ να μετανιώσει που προτίμησε τον Βραζιλιάνο

Πώς ο Σνάιντερ έκανε την Ρεάλ να μετανιώσει που προτίμησε τον Κακά

Μπορεί ο Γούσλει Σνάιντερ μόνο μία χρονιά να έφτασε στο world-class επίπεδο, αλλά κανένας φίλος του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να ξεχάσει εύκολα τα κατορθώματα του.

Ο Ολλανδός εξτρέμ ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής του Άγιαξ. Στην Ολλανδική ομάδα έκανε και το επαγγελματικό ντεμπούτο του. Το 2007 λόγω των εξαιρετικών του εμφανίσεων η Ρεάλ Μαδρίτης τον ένταξε στο ρόστερ της.

Οι μερέγχες κατέκτησε τη σεζόν 2007-08 το πρωτάθλημα Ισπανίας με τον Σνάιντερ να έχει ενεργό ρόλο. Όμως στο πλαίσιο της δημιουργίας των Galacticos 2 η βασίλισσα δαπάνησε 65 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον μεσό-επιθετικό Κακά από την Μίλαν.

Μουρίνιο: ‘ Ποιο είναι το καλύτερο δεκάρι; Ο Γουέσλει Σνάιντερ και ο Ντέκο. Μπορούν να αμυνθούν, να πατήσουν περιοχή αλλά και να σκοράρουν.’

Με αυτήν την μεταγραφική κίνηση της Ρεάλ, ο Σνάιντερ δεν χωρούσε στο ρόστερ της βασίλισσας και θα έπρεπε να κουνήσει μαντήλι για άλλες πολιτείες. Η Ίντερ κινήθηκε γρήγορα και τον απέκτησε έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Μουρίνιο ήθελε ο Ολλανδός εξτρέμ να δώσει ποιότητα αλλά και δυναμική στο ρόστερ του κάτι που έγινε πραγματικότητα. Στα πρώτα ματς ιδιαίτερα ο Σνάιντερ εντυπωσίασε τόσο τους φιλάθλους της Ίντερ όσο και τον Μουρίνιο με την ευελιξία του, τις δεξιότητες του αλλά και το ότι είχε διάρκεια στο παιχνίδι του.

Με βάση αυτές τις εμφανίσεις ο Μουρίνο δήλωσε στην Daily Telegraph το 2015 ότι: ‘ Ποιο είναι το καλύτερο δεκάρι; Ο Γουέσλει Σνάιντερ και ο Ντέκο. Μπορούν να αμυνθούν, να πατήσουν περιοχή αλλά και να σκοράρουν.’

Ο Σνάιντερ μπορούσε να παίζει και με τα δύο πόδια. Είχε χαμηλό κέντρο βάρους και μπορούσε να γυρίσει απίστευτα γρήγορα από την άμυνα στην επίθεση. Συνεργάστηκε εκείνη την χρονιά με τους υπόλοιπους επιθετικούς των Νερατζούρι, τους Σαμουέλ Ετό και Ντιέγκο Μιλίτο.

Το να αποχωρείς από την Ρεάλ πάντα είναι ένα ρίσκο. Όμως ο Σνάιντερ έκανε όπως φάνηκε την σωστή κίνηση στην καριέρα του. Από το να βρίσκεται στον πάγκο των μερέγχες, επέλεξε να πρωταγωνιστεί στο Ιταλικό πρωτάθλημα με τους Νερατζούρι.

https://twitter.com/i/status/1088434290348773376

Εκείνη την χρονιά με την Ίντερ σάρωσε…όλους τους τίτλους. Κατέκτησε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Σούπερ Καπ Ιταλίας, αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2009-2010.

O Ολλανδός μεσό-επιθετικός πέρα από γκολ και εξαιρετικές εμφανίσεις, μοίραζε και πολλές ασίστ. Η 15η και πιο σημαντική ασίστ του σε εκείνη την σεζόν ήταν στο τελικό κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Σνάιντερ με την πάσα του έφερε σε θέση για γκολ τον Μιλίτο, ο οποίος στο 35′ έκανε το 0-1. Ο Αργεντινός επιθετικός διαμόρφωσε το τελικό 0-2 στο 70′.

Ο Σνάιντερ πήρε με αυτόν τον τρόπο την εκδίκηση του αφού με τους Νερατζούρι σήκωσε το τρόπαιο της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μέσα στην έδρα της πρώην του ομάδας, στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

‘ Ο κόσμος ακόμη με πλησιάζει και με λέει πως έπρεπε να μου δοθεί η χρυσή μπάλα το 2010. Συνεχίζω να τους λέω ότι του κατέκτησα το Τσάμπιονς Λιγκ είναι καλύτερο από κάθε άλλο τρόπαιο.’

Μπορεί να έκανε μια ξέφρενη χρονιά ο Σνάιντερ και να έφτασε ακόμη και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, όμως ο εξτρέμ της Ίντερ ήρθε τέταρτος στην χρυσή μπάλα πίσω από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα, Ινιέστα και Τσάβι.

Ο Σνάιντερ δήλωσε στο Fox Sports NL το 2019 ότι: ‘ Ο κόσμος ακόμη με πλησιάζει και με λέει πως έπρεπε να μου δοθεί η χρυσή μπάλα το 2010. Συνεχίζω να τους λέω ότι του κατέκτησα το Τσάμπιονς Λιγκ είναι καλύτερο από κάθε άλλο τρόπαιο.’

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ