ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Νάπολι

Ο Μέρτενς…έγραψε ιστορία στους Παρτενοπέι ισοφαρίζοντας τον Χάμσικ

Ο Μέρτενς ισοφάρισε τον Χαμσικ στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της Νάπολι.

Ο Μέρτενς…έγραψε ιστορία στους Παρτενοπέι ισοφαρίζοντας τον Χάμσικ

Το Τσάμπιονς Λιγκ έχει την τιμητική του αυτήν την περίοδο. Από την προηγούμενη εβδομάδα οι 16 καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες κονταροχτυπιούνται για μια θέση στα προημιτελικά. Στα χθεσινά ματς αίσθηση προκάλεσε ότι η Νάπολι ήρθε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Οι Παρτενοπέι έδειξαν ότι ήταν καλύτεροι σε ορισμένα λεπτά και θα μπορούσαν να πάρουν πολύ εύκολα και την νίκη.

Ο Ντρις Μέρτενς άνοιξε το σκορ στο 30′ για τους γηπεδούχους. Αυτό το γκολ πέρα από το προβάδισμα που έδωσε στην ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, είχε και ιστορική σημασία. Ο διεθνής Βέλγος επιθετικός ισοφάρισε στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών της Νάπολι με 121 γκολ τον Μάρεκ Χάμσικ. Ενώ στην τρίτη θέση έμεινε ο Ντιέγκο Μαραντόνα με 115 τέρματα.

Ο 32 χρόνος επιθετικός μπορεί να έγραψε ιστορία με το γκολ του και να έδωσε ένα αβαντάζ στην ομάδα του κόντρα στους Καταλανούς. Αλλά σε μια διεκδίκηση με τον Μπουσκέτς ο Μέρτενς χτύπησε τον αστράγαλο του και στο 54′ τον αντικατέστησε ο Πολωνός επιθετικός Αρκάντιουζ Μίλικ.

Πριν από λίγες ώρες ο Ιταλός δημοσιογράφος  Gianluca Di Marzio ανέφερε ότι ο Βέλγος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δέκα ημέρες. Αυτό είναι ένα πλήγμα στην Νάπολι, η οποία όμως λογικά θα τον έχει στην ρεβάνς με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου.

Ο Ντρις Μέρτενς αποκτήθηκε από την PSV Αιντχόβεν το 2013 έναντι 9,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στην πρώτη του σεζόν σκόραρε 13 γκολ σε 47 παιχνίδι και κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας.  Ο Βέλγος επιθετικός έζησε από μέσα την αγωνιστική αναγέννηση της Νάπολι και συνέβαλε τα πλείστα για να γίνει η ομάδα του Ιταλικού Νότου ξανά μια μεγάλη ευρωπαϊκή  ποδοσφαιρική δύναμη. Σε 310 εμφανίσεις κατάφερε να πετύχει τα 121 γκολ, ενώ ο Χαμσίκ χρειάστηκε 520 παιχνίδια.

https://twitter.com/i/status/1232622101263155200

Όσο περνούσαν τα χρόνια ανέβαινε η απόδοση του Βέλγου επιθετικού, ο οποίος πάντα είχε μια θέση στις μεγάλες διοργανώσεις με την Εθνική του ομάδα. Η καλύτερη χρονιά ήταν τη σεζόν 2016-17 όταν κατάφερε να βάλει 34 φορές της μπάλα στα δίχτυα σε όλες τις διοργανώσεις.

Φέτος σε 29 ματς ο Μέρτενς μετράει  12 γκολ, ενώ η Νάπολι βρίσκεται στην έκτη θέση. Η πέμπτη Ρόμα είναι έξι βαθμούς μακριά, ενώ μέχρι την 13η Φιορεντίνα έχουν 7 βαθμούς διαφορά. Συνεπώς η Νάπολι οδηγεί το…τρενάκι των ομάδων που βρίσκονται κάτω από την πεντάδα της Σέριε Α,  με την Μίλαν να την ακολουθεί κατά πόδας.

Θα συνεχίσει στην Νάπολι ο Μέρτενς;

Το συμβόλαιο του Μέρτενς λήγει την φετινή αγωνιστική περίοδο. Η Νάπολι έχει δηλώσει ότι προσπάθησε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Βέλγο επιθετικό. Όμως θέλει να εξετάσει ότι επιλογές έχει για να επιλέξει την καλύτερη. Τον Ιανουάριο ακουγόταν δυνατά το σενάριο μεταγραφής του στην Τσέλσι, ενώ και η Ίντερ έχει εκφράσει μεγάλο ενδιαφέρον για να τον εντάξει στο ρόστερ της.

Όπως και να έχει πάντως οι Παρτενοπέι σίγουρα πρέπει να είναι ευγνώμονες που ένας ποδοσφαιριστής με τόσο μεγάλη ποιότητα πέρασε από τα μέρη τους.

Τι δήλωσε ο Μαραντόνα για τον Μέρτενς;

Τον Οκτώβριο του 2019 ο Μέρτενς σκόραρε δύο φορές στην νίκη με 3-2 των Παρτενοπέι επί της Ρεντ Μπούλ Σάλτσμπουργκ. Με αυτά τα γκολ προσπέρασε τον θρυλικό Αργεντινό επιθετικό Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Ο Ντιεγκίτο δήλωσε στην Corriere dello Sport ότι: ‘ Δεν στεναχωρήθηκα. Στην πραγματικότητα, χειροκρότησα τον Μέρτενς Όταν σκόραρε, σκέφτηκα πρώτα ότι βοήθησε να νικήσει την Νάπολι και μετά ότι μου κατέρριψε το ρεκόρ.’

Ο Μαραντόνα επίσης δήλωσε ότι: ‘ Ο Μέρτενς γεννήθηκε για να είναι επιθετικός, αλλά αυτό δεν το ήξερε. Όλα τα γκολ του θα μπορούσε να τα βάλει κάποιος που δεν ειναι φορ περιοχής.’

Για να κάνουμε μια μικρή αναδρομή στους τοπ 5 ποδοσφαιριστές με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της Νάπολι.

5) Έντισον Καβάνι 104 

Ο 33 χρόνος πια Ουρουγουανός επιθετικός της Παρί έκανε το μεγάλο βήμα στα ευρωπαϊκά γήπεδα με την φανέλα της Παλέρμο στην Σέριε Α. Οι Παρτενοπέι τον απέκτησαν αρχικά ως δανεικό την σεζόν 2010-11, στο χρονικό διάστημα που σκόραρε 26 γκολ σε 35 εμφανίσεις. Ο δανεισμός είχε κοστίσει 5 εκατομμύρια ευρώ στην Νάπολι, η οποία ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς των 12 εκ. ευρώ και αγόρασε τα δικαιώματα του Ουρουγουανού επιθετικού. Ο Καβάνι μέχρι το 2013 απέδωσε τα μέγιστα αφού σκόραρε 52 γκολ σε 69 εμφανίσεις.

4) Αττίλα Σαλούστρο 107

Ένας από τους θρύλους των Παρτενοπέι είναι ο Αττίλα Σαλούστρο. Γεννήθηκε στην Παραγουάη από Ιταλούς γονείς, αλλά μετακόμισε σε μικρή ηλικία στην Νάπολι.

Ο “Il Veltro” αγωνίστηκε στην μεγαλύτερη περίοδο της καριέρας του στην ομάδα της νότιας Ιταλίας. Ο Σαλούστρο επέλεξε να μην πληρώνεται από την ομάδα, αν και βραβεύτηκε αργότερα με ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Αγωνίστηκε στην Νάπολι για 12 χρόνια (1926-1937) και σκόραρε 107 γκολ. Η καριέρα του τυπικά διακόπηκε λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση παρέμεινε στην Νάπολι, μέχρι τον θάνατο του το 1983.

3) Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα 115

Ο Μαραντόνα μπορεί να μην είναι πρώτος σκόρερ της Νάπολι, αλλά είναι η μεγαλύτερη ατραξιόν στην ιστορία της. Στην παρουσίαση του στις 5 Ιουλίου 1984 τον υποδέχθηκαν 75.000 άτομα στο Σαν Πάολο. Έμεινε στους Παρτενοπέι μέχρι το 1991 και σε 188 εμφανίσεις σημείωσε 81 γκολ.

Με την Νάπολι ο Αργεντινός επιθετικός κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Ιταλίας (1987,1990), ένα Κύπελλο Ιταλίας (1987), ένα κύπελλο Ουέφα (1989) αλλά και ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας (1990).

2) Μάρεκ Χαμσικ 121

Ο Σλοβάκος χαφ ήταν ο ηγέτης των Παρτενοπέι την προηγούμενη δεκαετία. Το 2007 αποκτήθηκε από την Μπρέσια και έμεινε στην ομάδα της Νότιας Ιταλίας μέχρι το 2019. Ήταν από τους παίκτες-κλειδιά που ανέβασαν την ποιότητα της Νάπολι. Σε περίπου 500 εμφανίσεις πέτυχε 121 γκολ, όμως η συνεισφορά του στην Νάπολι ήταν πολύ μεγαλύτερη πέρα από τα γκολ και αυτό του το αναγνωρίζουν όλοι.

1 Ντράις Μέρτενς 121

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ