ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Ντε Μπρόινε: Το…Βελγικό πολυεργαλείο της Μάντσεστερ Σίτι

Αναλύουμε γιατί ο Ντε Μπρόινε θεωρείται πολυεργαλείο για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ντε Μπρόινε: Το…Βελγικό πολυεργαλείο της Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι χθες το βράδυ κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο διπλό στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα νίκησε την βασίλισσα μέσα στην έδρα της με 1-2. Ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Κέβιν ντε Μπρόινε. Ο Βέλγος χαφ έπαιξε εξαιρετικά, ευστόχησε στο πέναλτι στο 83′ ενώ έδωσε ασίστ για το γκολ του Γκαμπριέλ Χεσούς στο 78′.

Οι Πολίτες μπορεί να έχουν χάσει την φετινή Πρέμιερ Λιγκ από την Λίβερπουλ και να έχουν υποστεί δύο χρόνια μπαν για την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση από την Ουέφα, όμως δείχνουν πως αυτά τα γεγονότα δεν επηρεάζουν την ψυχολογία τους και την απόδοση τους.

Ένα από τα πιο σημαντικά γρανάζια του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ο Βέλγος μεσό-επιθετικός Κέβιν Ντε Μπρόινε. Η Σίτι τον απέκτησε από την Βόλφσμπουργκ το 2015 και δεν το μετάνιωσε. Έχει κατακτήσει με τους γαλάζιους του Μάντσεστερ όλους του εγχώριους τίτλους με πιο σημαντικούς τα δύο πρωταθλήματα (2018,2019) και το Κύπελλο Αγγλίας (2019).

Πως παίζει φέτος ο Ντε Μπρόινε;

Την περσινή χρονιά ο Βέλγος χαφ έλειψε από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Οι συχνοί τραυματισμοί του τον άφησαν εκτός για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο 28χρόνος Βέλγος αγωνίστηκε σε 19 ματς Πρέμιερ Λιγκ έχοντας ως απολογισμό 2 γκολ και 2 ασίστ αλλά και σε τέσσερα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φέτος έχει αγωνιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν και αποτελεί από τα πιο βασικά γρανάζια των Πολιτών κυρίως για την δημιουργία φάσεων. Σε 26 εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ μετράει 8 γκολ ενώ έχει μοιράσει και 16 ασίστ με την βαθμολογία του στο σύστημα βαθμολόγησης να είναι 7.92.

Ρίο Φέρντιναντ: ‘Αυτός ( Ο Ντε Μπρόινε) είναι από τους καλύτερους χαφ αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Δεν νομίζω ότι κάποιος αυτή τη στιγμή έχει την δική του ποιότητα. Κάνει τα πάντα στο γήπεδο, είναι αθλητικός, τρέχει πάνω κάτω και δίνει αξιόλογες πάσες. Οι αποφάσεις του στην επίθεση κατά 99% θα είναι σωστές.’

Αυτή τη στιγμή είναι ο πρώτος στις ασίστ στο Αγγλικό πρωτάθλημα με 16, ενώ ο δεύτερος Αλεξάντερ-Άρνολντ έχει 12. Όλα δείχνουν ότι…θα επιστρέψει στον θρόνο του αφού τις σεζόν 2017 και 2018 είχε και πάλι την πρωτοκαθεδρία στις ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ. Πέρσι εκμεταλλεύτηκε την μεγάλη απουσία του ο Αζάρ που αγωνιζόταν στην Τσέλσι και με 15 ασίστ του απέσπασε τα πρωτεία.

Σε ποια θέση παίζει;

Ο Ντε Μπρόινε θεωρείται χαφ, απλώς λόγω του τρόπου που αγωνίζεται δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια την θέση του.  Μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως οχτάρι, γιατί κινείται στην μεσαία γραμμή, τρέχει σαν μηχανάκι, δημιουργεί φάσεις, μοιράζει συνεχώς ασίστ και ενίοτε σκοράρει. Είναι….ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Πεπ Γκουραδιόλα.

Μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως οχτάρι, γιατί κινείται στην μεσαία γραμμή, τρέχει σαν μηχανάκι, δημιουργεί φάσεις και μοιράζει ασίστ και ενιότε σκοράρει. Είναι….ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Πεπ Γκουραδιόλα. 

Βέβαια όποτε χρειαστεί αγωνίζεται και ως εξτρέμ. Ο Ντε Μπρόινε έχει άνεση να παίρνει σωστές αποφάσεις στο επιθετικό κομμάτι. Ενώ σε δηλώσεις τους πολλοί μεγάλοι ποδοσφαιρικοί αστέρες του…βγάζουν το καπέλο γιατί δίνει πάσες και μοιράζει ασίστ με μεγάλο συντελεστή δυσκολίας , οι οποίες πραγματικά είναι αξιέπαινες.

Ο Ντε Μπρόινε έχει πολυάριθμες ποδοσφαιρικές αρετές τις οποίες σε κάθε ματς, τις ξεδιπλώνει στον αγωνιστικό χώρο. Η ικανότητα του να δημιουργεί φάσεις για γκολ από πάσες με ακρίβεια τον καθιστούν ξεχωριστό. Ο Βέλγος εξτρέμ μπορεί να παίξει επίσης και με τα δύο πόδια εξίσου εξαιρετικά και να αλλάζει πολύ εύκολα την κατοχή από το ένα πόδι στο άλλο. Για αυτό το λόγο διεισδύει στις αντίπαλες άμυνες από διαφορετικές οπτικές γωνίες και μπορεί να σουτάρει αποτελεσματικά σε κάθε περίσταση.

O διεθνής Βέλγος μεσό-επιθετικός δεν χρησιμοποιεί πολλές φορές την προσποίηση για να σουτάρει, κάτι που εκπλήσσει πολλούς αντιπάλους του, ενώ ως γνωστών στέλνει την μπάλα κυρίως χαμηλά και στις γωνίες του τέρματος του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Η προτεραιότητα του είναι να δημιουργεί φάσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν σκοράρει κιόλας. Τα στατιστικά δείχνουν ότι κανένα άλλο χαφ δεν σκοράρει τόσο πολύ όσο ο Βέλγος χαφ. Ουκ ολίγες φορές ο Ντε Μπρόινε στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ έχει δώσει…τρίποντα με τα γκολ του στους Πολίτες. Ενώ όπως είδαμε και στο ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης είναι και ο εκτελεστής των πέναλτι για την Μάντσεστερ Σίτι.  O διεθνής Βέλγος μεσό-επιθετικός δεν χρησιμοποιεί πολλές φορές την προσποίηση για να σουτάρει, κάτι που εκπλήσσει πολλούς αντιπάλους του, ενώ ως γνωστών στέλνει την μπάλα κυρίως χαμηλά και στις γωνίες του τέρματος του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Ειδικά υπό το κοουτσάρισμα του Γκουαρδιόλα, ο Ντε Μπρόινε πρεσάρει πολύ και δεν αφήνει ελεύθερους χώρους στον αντίπαλο.  Η αντοχή του αλλά και επιθυμία του να ανακτήσει άμεσα την μπάλα μετά από απώλεια της κατοχής, αποδεικνύει ότι συμμετέχει ενεργά στο παιχνίδι. Ένα μειονέκτημα βέβαια είναι όταν έχει μακριά τον αντίπαλο όταν τον μαρκάρει. Ο ενθουσιασμός του ορισμένες φορές τον παρασύρει και μπορεί να νικηθεί αν ο αντίπαλος είναι πιο έμπειρος.

Ο Ντε Μπρόινε δίνει ενέργεια στην ομάδα. Μπορεί να κρατήσει την μπάλα και να τρέξει γρήγορα στο ανοιχτό γήπεδο με σκοπό την δημιουργία αντεπιθέσεων, ενώ μπορεί να χειριστεί την επίθεση ακόμη και όταν η αντίπαλη άμυνα δεν αφήνει εύκολα χώρους.

Ο ρόλος του Ντε Μπρόινε στην Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι αναπτύσσεται φέτος κυρίως με ένα 4-3-3. Ο Ντε Μπρόινε παίζει κυρίως ως οχτάρι, αφού καλύπτει κυρίως την δεξιά πλευρά στο κέντρο, δημιουργεί φάσεις, μοιράζει ασίστ και σκοράρει.  Όταν η Σίτι ανεβαίνει επιθετικά έχει παρατηρηθεί ότι σε κάθε μία από τις δύο λωρίδες βρίσκεται ένας δικός της ποδοσφαιριστής.

Τι έχουν πει για αυτόν;

Μετά το ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρνιναντ δήλωσε στο BT Sport ότι: ‘ Αυτός ( Ο Ντε Μπρόινε) είναι από τους καλύτερους χαφ αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Δεν νομίζω ότι κάποιος αυτή τη στιγμή έχει την δική του ποιότητα. Κάνει τα πάντα στο γήπεδο, είναι αθλητικός, τρέχει πάνω κάτω και δίνει αξιόλογες πάσες. Οι αποφάσεις του στην επίθεση κατά 99% θα είναι σωστές.’

Στις 16/12/ 2019 ο Γκουαρδιόλα «έπλεξε το εγκώμιο» του Κέβιν Ντε Μπρόινε, μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στο 0-3 της Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Άρσεναλ. Ο Καταλανός προπονητής δήλωσε διαπίστωσε ότι: ‘ Είναι ένας εξωπραγματικός παίκτης και θέλουμε πολύ την ποιότητα του. Βλέπει πάσες που οι κανονικοί άνθρωποι δε μπορούν να βλέπουν, έχει μία πολύ ιδιαίτερη οπτική. Πάντα μιλάμε μαζί του και του λέμε ότι πρέπει να πετυχαίνει περισσότερα γκολ. Πέτυχε δύο υπέροχα τέρματα κι έδωσε μία ασίστ στον Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο Κέβιν μπορεί να παίξει σε διαφορετικές θέσεις, αλλά φυσικά όταν σκέφτεται περισσότερο την επίθεση και λιγότερο την άμυνα, είναι πολύ καλύτερα’

Ο Γκουαρδιόλα είναι μεγάλος φαν του Ντε Μπρόινε κακά τα ψέματα. Στις 23/4/2019 ο Καταλανός προπονητής αναρωτήθηκε: ‘ Aν ο Κέβιν δεν είναι ο καλύτερος παίκτης στην Αγγλία τότε ποιος είναι ;’ 

Ο Νταβίντ Σίλβα είχε επίσης αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα ότι: ‘ Ο Ντε Μπρόινε με την μπάλα είναι εκπληκτικός. Μπορεί να κάνει τα πάντα και να βάλει στο παιχνίδι το δικό του ρυθμό. Έχει σπουδαίο όραμα και μπορεί με την πάσα του να βρει τον κάθε ένα. Είναι πολύ ωραίο να τον έχεις συμπαίκτη.’

Αναδρομή στην καριέρα του Ντε Μπρόινε

Ο χαφ της Μάντσεστερ Σίτι γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου του 1991 στο Ghent του Βελγίου. Όταν ήταν μικρός του άρεσε πολύ το ποδόσφαιρο και η ομάδα του ήταν η Λίβερπουλ, ενώ θαύμαζε τον Μίκαελ Όουεν. Όνειρο του ήταν κάποτε να αγωνιστεί με τους Κόκκινους στο Άνφιλντ. Τα πρότυπα της παιδικής του ηλικίας ήταν οι Ζιντάν και Ροναλντίνιο.

Ξεκίνησε να παίζει μπάλα από τα τέσσερα του χρόνια κυρίως στο σχολείο του και έξι χρονών μάθαινε μπάλα στα τμήματα υποδομής της KVV Drongen. Το 1999 εντάχθηκε στην ακαδημίες της Γκένγκ  . Ενώ στα δεκατέσσερα του έκανε το μεγάλο βήμα ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο . Από μικρός είχε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και όλοι ασχολούνταν μαζί του λόγω της εξαιρετικές του δεξιότητες. Ο Ντε Μπρόινε έλεγε ότι:’ Οι άνθρωποι έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρω επειδή έχω αδύναμο χαρακτήρα. Έλεγα στον εαυτό μου για να δούμε ποιος θα πει την τελευταία κουβέντα.
Το 2008 η σκληρή του δουλειά απέδωσε καρπούς και επιλέχθηκε για το ρόστερ της Βελγικής ομάδας. Έκανε το ντεμπούτο του τον Μάιο του 2009, ενώ τη σεζόν  2010-11 οπού η Γκένγκ  κατέκτησε το πρωτάθλημα σημείωσε σε 32 ματς, 5 γκολ και 16 ασίστ ενώ έκανε και εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο Βέλγος χαφ συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις με την Γκένγκ και τον Φεβρουάριο του 2012 τον απέκτησε η Τσέλσι, με την οποία έκανε ντεμπούτο τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς.  Ο 20χρόνος δεν εντυπωσιάσει τους Λονδρέζους και δεν τους έδωσε τις απαραίτητες εγγυήσεις για να τον εμπιστευτούν. Για αυτό το λόγο τον έστειλαν δανεικό στην Γερμανική Βέρντερ Βρέμης.

Ο Ντε Μπρόινε δεν είχε πρόβλημα προσαρμογής στην Μπουντεσλίγκα και τον πρώτο χρόνο βραβεύτηκε με το βραβείο του Καλύτερου νέου παίκτη της χρονιάς. Σε 33 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα σκόραρε 10 γκολ ενώ μοίρασε 9 ασίστ με την ομάδα της Βρέμης.

Παρόλο που ξαναγύρισε στους Μπλε του Λονδίνου, δεν μπόρεσε και πάλι να εντυπωσιάσει με σκοπό να καθιερωθεί στο Στάμφορντ Μπρίτζ. Αγωνίστηκε σε 9 ματς, στα 5 από τα οποία ως βασικός.

Ο Ντε Μπρόινε χαρακτηριστικά είχε δηλώσει τότε ότι: ‘ Είχαμε μια συζήτηση ( με τον Μουρίνιο) για το αν θα ξαναπάω σε μια ομάδα ως δανεικός. Νιώθω ότι η ομάδα δεν με θέλει και τόσο πολύ εδώ. Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο και είναι καλύτερο να με πουλήσετε. Νομίζω ότι o Ζοζέ είναι λίγο στεναχωρημένος αλλά θέλω  να είμαι σωστός μαζί του, νομίζω ότι καταλαβαίνει πώς θέλω να παίξω.’

Στις χειμερινές μεταγραφές του 2013 η Βόλφσμπουργκ τον αγόρασε με 22 εκατομμύρια ευρώ από την Τσέλσι. Η ομάδα της Κάτω Σαξονίας έδωσε χρόνο αλλά και θέση βασικού στον Βέλγο μεσό-επιθετικό. Στο τέλος της σεζόν ο Ντε Μπρόινε με 16 γκολ συνολικά και 21 ασίστ πήρε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στην Γερμανία. Ενώ η ομάδα του τερμάτισε δεύτερη στο Γερμανικό πρωτάθλημα εξασφαλίζοντας το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς.

Την επόμενη σεζόν η Μάντσεστερ Σίτι δαπάνησε 55 εκατομμύρια στερλίνες για να τον αποκτήσει. Για την ακρίβεια ο Ντε Μπρόινε αποδέχτηκε την δεύτερη προσφορά της Αγγλικής ομάδας τον Αύγουστο του 2015 και υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο.

Σε 146 εμφανίσεις με τους Πολίτες στην Πρέμιερ Λιγκ μετράει μέχρι σήμερα 31 γκολ και 62 ασίστ. Πραγματικά εξαιρετικά νούμερα, πόσο μάλλον όταν τα πετυχαίνει σε μια ομάδα πρωταθλητισμού. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε αποτελεί ένα πραγματικό πολυεργαλείο για την Σίτι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ