ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Οι δύο βασικοί «πυλώνες» της Γερμανίας στο EURO2024
H Γιουβέντους κάνει δικό της τον στόπερ που ήθελε διακαώς η Μπαρτσελόνα
Αλλάζουν… μυαλά στην Μπαρτσελόνα – Προς παραμονή ο Τσάβι
Εθνική Ελλάδος: Η πιθανή ενδεκάδα στον «τελικό» με το Καζακστάν
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
«Ο Κλοπ είναι ένας χαζός, άχαρος, πονεμένος loser»! (vid)
Η Λίβερπουλ βρήκε στην Ντόρτμουντ τον επιθετικό της νέας της εποχής!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» το διαμάντι της Γιουνάιτεντ… αλά Ρονάλντο!
Άρσεναλ: Σημαντική απουσία ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Το φάντασμα του Κριστιάνο στοιχειώνει ακόμη τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Το καλοκαίρι του 18 ο Κριστιάνο άφησε τη Ρεάλ για τη Γιουβέντους. Σχεδόν δύο σεζόν μετά οι «Μερένχες» δεν έχουν καταφέρει να «ξεπεράσουν» τον Πορτογάλο.

Το φάντασμα του Κριστιάνο στοιχειώνει ακόμη τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Το γιατί ο Κριστιάνο έφυγε από τη Ρεάλ είναι κάτι που κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το διαζύγιο αυτό δεν βγήκε κοινή συναινέσει. Ο Πορτογάλος για τους δικούς του λόγους αποφάσισε να αλλάξει σελίδα. Οποιαδήποτε ομάδα κι αν έχανε έναν παίκτη σαν τον Κριστιάνο θα δυσκολευόταν να καλύψει το κενό. Ακόμη κι αν μιλάμε για τη μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης. Μόνο που τελικά η αναπλήρωση αυτού το κενού αποδεικνύεται για τη «Βασίλισσα» ακόμη πιο σύνθετη απ’ ότι αρχικά έδειχνε.

Δύο χρόνια… φαγούρα

Η Ρεάλ λοιπόν μαζί με τον Κριστιάνο έχασε τον άνθρωπο που είχε πάντα μια λύση. Ο Πορτογάλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους -αν όχι ο μεγαλύτερος- σκόρερ όλων των εποχών. Όσο περνούσαν τα χρόνια και πλησίαζε όλο και περισσότερο μέσα στο κουτί τόσο πιο «φονικός» γινόταν. Του αρκεί μισή επαφή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Εκεί όμως που καταλαβαίνει κανείς ακόμη περισσότερο την επιρροή του Κριστιάνο στο παιχνίδι είναι στο πόσο καλύτερους έκανε όσους έπαιζαν γύρω του στη Μαδρίτη. Η απίθανη επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης με Κριστιάνο, Μπέιλ και Μπενζεμά

Όταν το 2018 έφευγε για το Τορίνο ο πανικός ήταν… περιορισμένος. Λογικό. Η ομάδα ερχόταν από τρία σερί Τσάμπιονς Λιγκ και είχε στην επιθετική της γραμμή αρκετούς παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά. Η φυγή του 33χρονου τότε Κριστιάνο αντιμετωπίστηκε σε κάποιο βαθμό και ως ένα τέλος εποχής. Πολλοί πίστεψαν ότι ακόμη και γι αυτόν τον υπεραθλητή θα ερχόταν σιγά σιγά η ποδοσφαιρική πτώση. Μπενζεμά, Μπέιλ, Ίσκο, Ασένσιο, Λούκας Βάσκεθ και το παιδί-θαύμα Βινίσιους ήταν αρκετοί για να πείσουν τους ανθρώπους της Ρεάλ ότι δεν χρειάζεται καν κάποιον αντί-Κριστιάνο.

Τελικά αυτό δεν πήγε και πολύ καλά. Μόνο ο Μπενζεμά στάθηκε -και ακόμα στέκεται- στο ύψος των περιστάσεων. Ο Μπέιλ μάλλον δεν ενδιαφέρεται καν να παίξει ποδόσφαιρο, ο Ίσκο μέχρι προσφάτως αγνοούταν ενώ και ο Ασένσιο ήταν αγνώριστος μέχρι να τραυματιστεί σοβαρά. Λούκας Βάσκεθ και Βινίσιους έτσι κι αλλιώς δεν προορίζονταν για να κάνουν τη διαφορά αλλά και αυτοί δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Λάμπει δια της απουσίας του ο Κριστιάνο

Η περσινή σεζόν βέβαια πήγε συνολικά κατά διαόλου για τη Ρεάλ, η οποία έδειξε να κατάλαβε ότι το κενό του Κριστιάνο δεν καλύπτεται εκ των έσω. Γι’ αυτό το καλοκαίρι που μας πέρασε έφερε στη Μαδρίτη έναν από τους ελάχιστους παίκτες που θα μπορούσαν έστω να… περιορίσουν τη ζημιά. Τον Εντέν Αζάρ. Ούτε αυτό όμως πήγε πολύ καλά.

Έκανε την απουσία ακόμη πιο αισθητή

Στη μέχρι στιγμής παρουσία του στη Ρεάλ ο Αζάρ είναι απογοητευτικός. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι περισσότερο βοήθησε να καταλάβουν όλοι τι θα πει… Κριστιάνο Ρονάλντο παρά τον αντικατέστησε! Και μπορεί αυτό να ακούγεται κάπως άδικο για έναν παίκτη του επιπέδου του Βέλγου όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Καλός ο Αζάρ αλλά δεν είναι Κριστιάνο

Ναι η αποστολή του ήταν εξαρχής δύσκολη, ναι έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς όμως και ο ίδιος δεν έπεισε ποτέ ότι μπορεί να τα καταφέρει. Είναι κοινό μυστικό ότι ο Αζάρ είναι ακριβώς το αντίθετο από τον Κριστιάνο σε ότι αφορά τα επίπεδα και την ένταση που προπονείται. Ο Βέλγος θεωρεί ότι το -τεράστιο- ταλέντο του είναι αρκετό για να κάνει τη διαφορά ακόμη και στο κορυφαίο επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής αυτό του… έβγαινε.

Με τη φανέλα της Τσέλσι έκανε πράγματα και θαύματα όλα αυτά τα χρόνια και αποτέλεσε τον κορυφαίο παίκτη στο Νησί. Όμως άλλο Τσέλσι και άλλο Ρεάλ. Όπως και άλλο 22 άλλο 29. Ο Αζάρ εμφανίστηκε στην Ισπανία με… κοιλίτσα και εμφανώς ανέτοιμος για αγωνιστική δράση. Όταν -όπως είναι φυσικό- ρωτήθηκε για την φυσική του κατάσταση απάντησε ότι οι διακοπές είναι προσωπική υπόθεση και πως θα είναι έτοιμος όταν πρέπει. Μόνο που αυτό δεν το είδαμε ποτέ.

Ξεκίνησε τη σεζόν τραυματίας  χάνοντας τα πρώτα τρία παιχνίδια της Πριμέρα. Πήρε κάποια παιχνίδια στα οποία ήταν το λιγότερο μέτριος για τα στάνταρ του και τέλη Νοέμβρη ξαναχτύπησε. Επέστρεψε στην αγωνιστική δράση πριν δέκα μέρες και μόλις στο δεύτερο ματς μετά την επιστροφή του χτύπησε και πάλι και αναμένεται να χάσει σχεδόν όλο το υπόλοιπο της σεζόν. Ατυχία; Σίγουρα, αλλά για έναν παίκτη που τα προηγούμενα χρόνια έχανε ενάμισι παιχνίδι τη χρονιά μάλλον είναι και ζήτημα δουλειάς. Δεν ξέρουμε αν του χρόνου δούμε τον κανονικό Αζάρ, η φετινή χρονιά όμως έφυγε χωρίς ο Βέλγος να προσφέρει απολύτως τίποτα. Βαρύ για κάποιον που κόστισε 120 εκατομμύρια ευρώ, 20 περισσότερα απ’ ότι πουλήθηκε ο Κριστιάνο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αξεπέραστος

Νομίζω ότι πλέον όλοι έχουν κατανοήσει ότι ο Κριστιάνο είναι αναντικατάστατος. Έχει φροντίσει ο ίδιος να μας το θυμίζει κάθε φορά που πατάει το χορτάρι με τη φανέλα της Γιουβέντους. Στα 35 συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα και παραμένει ένας από του δύο κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Κι αν η πρώτη μεταβατική χρονιά στην Ιταλία ξεγέλασε κάποιους φέτος βλέπουμε ξανά τον γνωστό Κριστιάνο. Αυτόν ντε που σκοράρει 16 γκολ σε 11 συνεχόμενα ματς!

Ο Πορτογάλος δείχνει να αγνοεί τη φθορά του χρόνου και παραμένει προνόμιο για όποια ομάδα τον έχει στη σύνθεσή της. Επειδή λοιπόν ο Κριστιάνο είναι ένας και επειδή η Ρεάλ αποκλείεται να πάρει τον Μέσι πρέπει να βρει ένα τρόπο για να συνεχίσει… τη ζωή της. Η ομάδα του Ζιντάν εκεί που φαινόταν να ρολάρει ξαφνικά κατέρρευσε. Μέσα σε δύο αγωνιστικές έχασε την πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ μετά την εντός έδρας ήττα από τη Σίτι.

Μάλιστα σαν να μην έφταναν όλα αυτά την Κυριακή υποδέχεται την Μπαρτσελόνα σε ένα Κλάσικο που αν χάσει πιθανό θα τελειώσει και η σεζόν της. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν στην ομάδα ήταν ο Κριστιάνο; Αρκετά! Κανείς δε μπορεί να κάνει τον μάντη αλλά η απουσία από την επίθεση ενός παίκτη με ηγετικά χαρακτηριστικά και με την ικανότητα να δώσει λύση από το… τίποτα κοστίζει στη Ρεάλ.

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα φαίνεται ότι η Ρεάλ θα πορευτεί χωρίς έναν τέτοιο παίκτη για τη συνέχεια της σεζόν. Από του χρόνου είτε θα περιμένει να εμφανιστεί ο… πραγματικός Αζάρ, είτε θα κοιτάξει για κάποια λύση προς Γαλλία μεριά. Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε κάποια στιγμή να μπει στα παπούτσια του Πορτογάλου. Μέχρι τότε; Calma!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ