ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Κόσμος

Ίντερ Μαϊάμι: Η ομάδα του Μπέκαμ…έχει πρεμιέρα απόψε

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την νεοσύστατη ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ Ίντερ Μαιάμι που κάνει το ντεμπούτο της σήμερα στο MLS.

Ίντερ Μαϊάμι: Η ομάδα του Μπέκαμ…έχει πρεμιέρα απόψε

Η πολυσυζητημένη ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ίντερ Μαιάμι, κάνει ντεμπούτο στο MLS  στις 1η Μαρτίου ενάντια στην LAFC στο γήπεδο Banc of California. Ο γνωστός Άγγλος ποδοσφαιριστής θα προσπαθήσει να φέρει το ποδόσφαιρο στο Μαϊάμι, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει με επιτυχία μέχρι τώρα.

Η προηγούμενη απόπειρα  ήταν η Fusion το 1998, η οποία  μπορεί να κατέκτησε το 2001 το Supporters Shield, αλλά δεν…κέρδισε την αγορά του Μαϊάμι και διαλύθηκε το 2002. Τώρα στην Νότια Φλόριντα μια ομάδα συνεργατών που ανάμεσα τους βρίσκεται ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Σίμον Φούλερ από το American Idol θα προσπαθήσουν να το κατορθώσουν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι απόψε ντεμπούτο στο Αμερικανικό πρωτάθλημα θα κάνει και η Nashville SC, ενώ υπολογίζεται πως ακόμη τέσσερις ομάδες θα μπουν στο MLS το 2022 με το συνολικό αριθμό να φτάνει τις 30. Για την είσοδο του στο MLS το Toronto FC είχε πληρώσει το 2007 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Charlotte που θα κάνει την εμφάνιση της το 2022 πλήρωσε 325 εκ ευρώ.

Μεγάλο ρίσκο, δύσκολο εγχείρημα αλλά η αγορά της Φλόριντα και του Μαϊάμι είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να κάνει μεγάλο brand name την νεοσύστατη Ίντερ. Η διοργανώτρια Αρχή ήθελε πίσω αυτήν την πόλη για να ενισχύσει το image του και για να εξαπλωθεί στο χάρτη των τηλεοπτικών.

Το Μαϊάμι είναι μια πόλη που οι περισσότεροι κάτοικοι μιλούν ως μητρική γλώσσα τα Ισπανικά και όχι τα Αγγλικά. Θεωρείται η πιο βόρεια πόλη της Λατινικής Αμερικής και η Ίντερ προσπαθεί να προσαρμοστεί στην κουλτούρα της πόλης. Ανεξάρτητα από τα οικονομικά στοιχεία και τους προυπολογισμούς, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ θέλει να εκφράζει τις ιδέες των ντόπιων αλλά και να έχει κοινή λογική με τον τόπο και τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεται. Πολύ απλά θέλει να είναι ένα κομμάτι της πόλης και της καθημερινότητας των ανθρώπων της.

Ο επενδυτής Jorge Mas δήλωσε ότι: ‘ Μας ενδιαφέρει λιγότερο το όνομα των παικτών, από τον χαρακτήρα τους.’ Αυτό γίνεται γιατί η Ίντερ θέλει από νωρίς να βάλει τα θεμέλια και να στεριώσει ως η ποδοσφαιρική ομάδα του Μαϊάμι και της Φλόριντα.

Σε ποιον ανήκει;

Η ιδέα ανήκει στο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος είχε υπογράψει το 2007 με το MLS ένα συμφωνητικό, με το οποίο καθόρισαν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την δημιουργία ενός νέου franchise. Η επενδυτική ομάδα δημιουργήθηκε το 2013 υπό το όνομα Miami Beckham United και αποτελείται από τον Βολιβιανό επιχειρηματία με έδρα στο Miami Μαρσέλο Κλάουρε, τον Μασαγιόσι Σον, τα αδέρφια Χόρχε και Ζοζέ Μας(2017). Αυτή η επενδυτική ομάδα είναι πια γνωστή με το όνομα Miami Freedom Park LLC.

Από αυτόν τον Ιανουάριο σύμφωνα με ειδήσεις η Inter Miami βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές από το Κατάρ για την εξαγορά της έναντι 180 εκατομμυρίων στερλινών

Φανέλα

Το ροζ χρώμα κυριαρχεί στην φανέλα όπως και στις θέσεις του γηπέδου της Ίντερ στο  Fort Lauderdale. Ενώ η εταιρία που θα την προμηθεύσει θα είναι η Adidas.

Γήπεδο

Η Inter Miami θα κάνει το ντεμπούτο της εντός έδρας απέναντι στους πέντε φορές πρωταθλητές MLS LA Galaxy στις 14 Μαρτίου στο γήπεδο Fort Lauderdale. Βέβαια υπό κατασκευή βρίσκεται το Miamo Freedom Park, το οποίο σύμφωνα με τα σχέδια αναμένεται να είναι εντυπωσιακό και ανοίξει τις πόρτες του από το 2022.

Μαϊάμι,εκδρομές…έτσι μας μάθαινε από παιδιά

Ο Μπέκαμ και οι συνεργάτες του θεωρούν μια ομάδα για να έχει επιτυχία πρέπει να στηρίζεται στους ανθρώπους της περιοχής. Υπάρχει κοινό της ομάδας που την θεωρούν όχι μόνο ομάδα του Miami αλλά όλης της Φλόριντα. Οι τρεις σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών είναι οι The Siege, Southern Legion, and Vice City 1896. Στόχος είναι η ομάδα να προσελκύσει οπαδούς επειδή θα δώσει έμφαση στην ιδιαιτερότητα του δημογραφικού στοιχεία και στην πολιτισμική κληρονομιά της Νότιας Φλόριντα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στο Μαϊάμι δεν θεωρούν το ποδόσφαιρο…ως soccer αλλά όπως όλος ο κόσμος ως…futbol. Η αιτία είναι ότι η πόλη είναι πολυπολιτισμική και η λατινική και ισπανική κουλτούρα φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους με την παγκόσμια νοοτροπία και όχι την Αμερικάνικη.

https://twitter.com/i/status/1231368910848610304

Για τα συνθήματα έχει δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα The Siege στα οποία υπάρχουν αναλυτικά και σαφώς έχουν λατινικές επιρροές.

Στο πρώτο ματς της ιστορίας του νεό-σύστατου συλλόγου η Ίντερ νίκησε την Tampa Bay Rowdies στις 22 Φεβρουαρίου με 1-0 χάρη στο γκολ του Ροντόλφο Πιζάρο. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική και οι οπαδοί με τα συνθήματα έδιναν ιδιαίτερο τόνο στο παιχνίδι.

Ο προπονητής Diego Alonso είχε εντυπωσιαστεί από τους φιλάθλους της Miami και δήλωσε ότι: ‘ Είναι απίστευτο ότι ταξίδεψαν τόσα χιλιόμετρα για να μας στηρίξουν σε ένα φιλικό. Είναι καταπληκτικό. Θα ήθελα στο πρώτο μας παιχνίδι να νικήσουμε όπως σήμερα. Είμαστε χαρούμενοι που το πρώτο μας παιχνίδι θα είναι  sold out. Όπως χαιρόμαστε που σήμερα μοιραστήκαμε την νίκη με τόσους φιλάθλους μας. Νοιώθαμε σαν να παίζαμε εντός έδρας σήμερα και οι γηπεδούχοι εκτός εξαιτίας των φιλάθλων μας.

Χρώματα και έμβλημα

Σε εκδήλωση στις 5 Σεπτεμβρίου 2018 αποκαλύφθηκε το όνομα και τα χρώματα του συλλόγου. Το πλήρες όνομα είναι Club Internacional de Fútbol Miami (Inter Miami CF), ενώ το σήμα επηρεασμένο από την παράδοση του Art Deco περιλαμβάνει δύο γεράνια, έναν ήλιο με 7 ακτίνες ( το νούμερο στην φανέλα του Μπέκαμ) και το όνομα της πόλης από πάνω. Τα χρώματα είναι το μαύρο, το ροζ και το άσπρο. Το ροζ έχει επιρροή με την πόλη αφού συμβολίζει την διάσημη παραλία Miami Vice.

Ο Μπέκαμ είχε δηλώσει τότε ότι:«Τέσσερα χρόνια πριν ονειρευτήκαμε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο. Σήμερα είμαστε περήφανοι να ανακοινώσουμε το επίσημο σήμα του. Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι που μόλις ξεκίνησε. Αυτό είμαστε εμείς. Αυτό είναι το Μαϊάμι» ανέφερε ο σύλλογος στο μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η νέα αυτή ομάδα, σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, θα ενταχθεί στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (MLS) από το 2020. Τον περασμένο Ιανουάριο και μετά από τέσσερα χρόνια ενεργειών προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Μπέκαμ επισημοποίησε τη δημιουργία της ομάδας του.
Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Παρί Σεν Ζερμέν, έκλεισε την καριέρα του στους Γκάλαξι του Λος Αντζελες. Δεδομένου αυτού του γεγονότος, απέκτησε το δικαίωμα να αποκτήσει μία ομάδα έναντι μόλις 25 εκατ. δολαρίων, έναντι περίπου 150 εκατ., που είναι το ελαχίστως απαιτούμενο κεφάλαιο

Όνομα

Το όνομα έκανε αίσθηση αφού μας παραπέμπει στην Ιταλική ομάδα Ίντερ. Στις 12/2 οι Νερατζούρι νίκησαν την πρώτη δικαστική νίκη και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πιθανόν να αναγκαστεί να αλλάξει το όνομα της ομάδας του.

Το MLS δεν κατάφερε να αποδείξει το δικαίωμά του στο όνομα παρά το γεγονός ότι υποστήριξε πως πολλά κλαμπ χρησιμοποιούν το όνομα Ιντερ αλλά η Ιταλική ομάδα έχει το copyright για την αγορά των ΗΠΑ.

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει οικονομικό πλήγμα στην Ίντερ Μαιάμι, η οποία ήδη έχει πουλήσει πληθώρα αναμνηστικών στους νέους φιλάθλους της.

5 άξονες που θα βασιστεί το project της Ίντερ Μαιάμι

1 Παγκόσμιο brand

Μόλις έγινε η ανακοίνωση ότι ο David Beckham θα έχει δική του ομάδα στο MLS, όλα τα μάτια έπεσαν πάνω στην νεοσύστατη Inter Miami. Έγιναν πολλές συζητήσεις και άρχισαν οι φημολογίες για το ποιοι παίκτες θα έρθουν, τι χρώμα θα έχει η ομάδα και πιο θα είναι το σήμα της. Η Inter Miami εμπορικά δεν θέλει να περιοριστεί στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά να προσελκύσει κοινό παγκοσμίως. Η πόλη της Φλόριντα μπορεί να της δώσει το prestige που θέλει. Για την ιστορία το πιο ηχηρό όνομα που αποκτήθηκε ήταν ο Ροντόλφο Πιζάρο της Μοντερρέι και όχι ο Καβάνι ή ο Μόντριτς όπως ακουγόταν.

2 Το Μαιάμι γίνεται ποδοσφαιρική πόλη

Στο κυνήγι του μάρκετινγκ βρίσκεται η ομάδα του Μπέκαμ, αρχικά στην πόλη στην οποία βρίσκεται. Θυμίζουμε ότι υπάρχουν οι Μαιάμι Χιτ στο NBA αλλά και οι Miami Dolphins στο MLB.

3 Στάδιο world class προδιαγραφών

Και το  Lockhart stadium και το Miami Freedom Park από το 2022 θα είναι world class προδιαγραφών. Τα σχέδια τόσο για το γήπεδο όσο και για τα τμήματα υποδομής είναι εντυπωσιακά.

4 Τμήματα υποδομής και νέοι ηλικιακά ποδοσφαιριστές

Η Ίντερ Μαιάμι αποφάσισε να εντάξει στο ρόστερ της νέους ηλικιακά ποδοσφαιριστές Julian Carranza, Christian Makoun and Matias Pellegrini παρά να φέρει διάσημους βετεράνους ποδοσφαιριστές.

5 Οι αντίπαλοι είναι το Ορλάντο

Κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, έχει και έναν αντίπαλο για τα τοπικά ντέρμπι. Στην προκειμένη περίπτωση για την Ίντερ αυτή είναι η Orlando City, με την οποία θα παίζουν το ‘Ελ Κλάσικο της Φλόριντα’ κάτι παρόμοιο με το ‘El Trafico’ ανάμεσα σε  LAFC and LA Galaxy.

Ο Μπέκαμ περιμένει από τον Diego Alonso πολλά πράγματα, θυμίζουμε ότι έχει κατακτήσει δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ στην Βόρεια Αμερική.

Το ρόστερ του 2020

  • Τερματοφύλακες (3): Drake Callender, John McCarthy, Luis Robles
  • Αμυντικοί (10): Mikey Ambrose, A.J. DeLaGarza, Grant Lillard, Christian Makoun, Dylan Nealis, Alvas Powell, Andres Reyes, Ben Sweat, Roman Torres, Denso Ulysse
  • Μέσοι(8): George Acosta, Luis Argudo, Jay Chapman, Lee Nguyen, David Norman Jr., Matias Pellegrini, Wil Trapp, Victor Ulloa
  • Επιθετικοί (5): Juan Agudelo, Julian Carranza, Jerome Kiesewetter, Lewis Morgan, Robbie Robinson

Καλύτερος παίκτης- Rodolfo Pizarro

Ο 26χρονος Μεξικανός εξτρέμ Rodolfo Pizarro αναμένεται να είναι ο καλύτερος παίκτης και αστέρας της Inter Miami. Αποκτήθηκε από την ομάδα της πατρίδας του Monterrey CF έναντι 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Εκεί στις τελευταίες δύο σεζόν σκόραρε 8 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ. Είναι γρήγορος και προσφέρει όταν χρειαστεί βοήθεια στην άμυνα. Ο πιο γνωστός παίκτης της Ίντερ Μαιάμι σκόραρε και το πρώτο γκολ στην ιστορία της ομάδας στο φιλικό που πρωτοαναφερθήκαμε πριν λίγες μέρες.

Ο Λουίς Ρόμπλες θα είναι ο αρχηγός ενώ ο 19χρόνος εξτρέμ Ματίας Πελεγκρίνι από την Εστουντιάντες και ο 19χρόνος Αργεντινός επιθετικός Χουλιάν Καράντζα σίγουρα θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Προπονητής

Ο τεχνικός διευθυντής δήλωσε για τον προπονητή της ομάδας Αλόνσο ότι: ‘ Ο Αλόνσο έχει κοουτσάρει μεγάλες ομάδες και έχει κατακτήσει τίτλους σε μεγάλα τουρνουά. Το επίπεδο βέβαια εδώ είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό στην Νότια Αμερική. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατέκτησε το Concacaf Champions League το 2019 με την Μοντερέι. Στο παλμαρέ του υπάρχει ένα πρωτάθλημα Μεξικού και δύο Champions League με την Πατσούκα το 2016 και το 2017΄.

Πως αναμένεται να τα πάει;

Φέτος αναμένεται η Ίντερ Μαιάμι να κάνει μια χρονιά προσαρμογής στο MLS. Είναι από τα αουτσάιντερ παρότι οι  Luis Robles, A.J. DeLaGarza, Lee Nguyen και Alvas Powell έχουν εμπειρία από το Αμερικανικό πρωτάθλημα. Το δυνατό σημείο της Ίντερ είναι ότι έχει ισορροπημένο ρόστερ και μεγάλο βάθος σε όλες τις θέσεις. Είναι ένα μείγμα βετεράνων ποδοσφαιριστών με εμπειρία στο MLS με νέους φιλόδοξους ποδοσφαιριστές. Ο προπονητής Αλόνσο θα ξέρει λογικά πως να διαχειριστεί τις καταστάσεις αφού έχει μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο και έχει κατακτήσει 2 Τσάμπιονς Λιγκ.

https://twitter.com/InterMiamiCF/status/1233485094066716677

Η ομάδα βέβαια είναι νεοσύστατη και η πρώτη χρονιά θα δημιουργήσει προβλήματα, τα οποία οι υπεύθυνοι δεν θα ξαναείχαν αντιμετωπίσει. Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν μεγαλύτερα ονόματα και μερικές φορές δεν θα μπορεί να ανταγωνιστεί πιο δυνατές ομάδες με βάση το τωρινό ρόστερ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ