Μίλαν

Ανατριχίλα: Δεν ξεχνάει τον Αστόρι η Μίλαν (pic)

Όσα χρόνια και αν περάσουν κανείς δεν θα ξεχάσει τον Νταβίντ Αστόρι. Κινήσεις, όπως αυτές της Μίλαν, δείχνουν πως θα έπρεπε να είναι το ποδόσφαιρο.

Τέτοιες μέρες κάθε χρόνο η Ιταλία “παγώνει”. Όχι γιατί η θερμοκρασία τον Μάρτιο πέφτει αισθητά. Αλλά γιατί ξυπνάνε μνήμες. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, μέσα σε αυτούς βρίσκεται και η Μίλαν, τον Νταβίντ Αστόρι. Τον αρχηγό της Φιορεντίνα που έφυγε τόσο γρήγορα και άξαφνα από τη ζωή.

Ήταν τον πρώτο μήνα της Άνοιξης του 2018 όταν όλοι έπαθαν το αρχικό σοκ. Ο έμπειρος αμυντικός δεν κατέβηκε ποτέ στο θάλαμο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα για πρωινό. Η ώρα πέρασε. Κανείς δεν μπορούσε να τον βρει πουθενά.

Μέχρι που κάποιοι παίκτες των “βιόλα” εισέβαλαν στο δωμάτιό του. Η θέα αποτρόπαιη. Η καρδιά του Αστόρι τον είχε προδώσει με τον χειρότερο τρόπο. Είχε σταματήσει να χτυπάει. Έτσι, εκείνος δεν κατάφερε να δώσει το “παρών” στα επόμενα παιχνίδια της αγαπημένης του ομάδας, της οποίας και φόραγε το περιβραχιόνιο. Σύντομα η είδηση έγινε γνωστή σε όλη τη χώρα. Όλη η Ιταλία έμεινε με το στόμα ανοιχτό, για το πως έφυγε από τη ζωή ένας τόσο νέος άνθρωπος που είχε να προσφέρει τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στην οικογένειά του πάρα πολλά. Κανείς δεν ξεχνά. Ούτε η Μίλαν

Η Μίλαν, η Ίντερ και η Γιουβέντους, η Ρόμα… Κανείς δεν (τον) ξεχνά!

Ο Νταβίντ Αστόρι είχε προλάβει να αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες της Ιταλίας. Να παίξει κόντρα σε κάποιες άλλες. Όλοι όμως είχαν να πουν πάντα τα καλύτερα λόγια για εκείνον και το ταλέντο του. Το ήθος του. Το πόσο “καθαρός” αμυντικός ήταν.

Γι’ αυτό άλλωστε ήταν από τα στελέχη της εθνικής Ιταλίας εκείνη την εποχή. Μέχρι εκείνο το πρωινό που την… έκανε εκείνος για να παίζει μαζί με τους θρύλος της “σκουάντρα ατζούρα” στον Παράδεισο. Μέσα σε λίγες ώρες όλη η Ιταλία ήταν στο πλευρό της οικογένειάς του. Ήταν στο πλευρό των ανθρώπων που τον χρειάζονταν περισσότερο.

Η Μίλαν, η Γιουβέντους, η Ίντερ, η Ρόμα και όλες οι υπόλοιπες ιταλικές ομάδες ενώθηκαν. Έχει περάσει καιρός από τότε που το αίμα όλων “πάγωσε” στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του, αλλά κανείς δεν τον έχει ξεχάσει. Και ούτε πρόκειται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ