ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Κρος και Καζεμίρο: Τα πιο πολύτιμα πετράδια στο στέμμα της Βασίλισσας!

Ο Κρος και ο Καζεμίρο είναι όλα τα λεφτά για τη Ρεάλ φέτος. Το Κλάσικο ήταν ακόμη μια απόδειξη ότι οι δυο τους αποτελούν βαρόμετρο για την ομάδα του Ζιντάν.

Κρος και Καζεμίρο: Τα πιο πολύτιμα πετράδια στο στέμμα της Βασίλισσας!

Μπορεί μετά το τελευταίο Κλάσικο όλοι να ασχολούνται με τον σκόρερ Βινίσιους όμως ο Τόνι Κρος και ο Καζεμίρο ήταν μακράν οι καλύτεροι παίκτες του γηπέδου. Ο Γερμανός κυριάρχησε απόλυτα στη μεσαία γραμμή και ήταν αυτός που όρισε το τέμπο στο οποίο έπαιξε η Ρεάλ. Ο Βραζιλιάνος από την άλλη επιβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο αμυντικό χαφ στον κόσμο. Οι δύο μέσοι της Ρεάλ είναι σε καταπληκτική κατάσταση φέτος και η δική τους παρουσία κρίνει πολλά για το τι θα πετύχουν οι «Μερένχες».

Ο Κρος δεν είναι άνθρωπος

Νιώθω ότι ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τον Κρος να κάνει λάθος πάσα. Προφανώς και κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όμως η αίσθηση παραμένει η ίδια. Ο Γερμανός μοιάζει με ένα ποδοσφαιρικό ρομπότ προγραμματισμένο να κάνει πάντα τη σωστή επιλογή. Αν έπρεπε να περιγράψει κανείς το παιχνίδι του με μια μόνο λέξη αυτή θα ήταν “ισορροπία”.

Ο Κρος αποτελεί το πιο «καθαρόαιμο» κεντρικό χαφ στον κόσμο! Δεν είναι ούτε επιθετικογενής ούτε αμυντικογενής και αυτό τον κάνει τόσο ξεχωριστό. Είναι φυσιολογικό κάποιος παίκτης να παρουσιάζει μια τάση -αμυντική ή επιθετική- τάση στο παιχνίδι του. Ο ρόλος των παικτών που παίζουν σαν κεντρικά χαφ είναι να προσφέρουν εξίσου και στους δύο τομείς. Γι’ αυτό άλλωστε έχουν προκύψει και όλα αυτά τα κλισέ που θέλουν τα παιχνίδια να κρίνονται πάντα στον «νευραλγικό χώρου του κέντρου». Δεν υπάρχει άνθρωπος με περισσότερες ευθύνες μέσα σε ένα γήπεδο από αυτόν που παίζει στη θέση 8.

Ο Τόνι Κρος είναι ο άνθρωπος που ξέρει να αναλαμβάνει καλύτερα από τον καθένα αυτές τις ευθύνες. Ο κινητήριος μοχλός της Ρεάλ Μαδρίτης τα κάνει όλα! Είναι αυτός που καθορίζει τα πάντα σχετικά με την ανάπτυξη της «Βασίλισσας». “Όταν ο Τόνι θέλει να ηρεμήσει το παιχνίδι όλη η ομάδα θα παίξει σε πιο χαμηλούς ρυθμούς. Όταν θέλει να ανέβει ο ρυθμός θα παίξουμε πιο γρήγορα. Πρακτικά ο Τόνι είναι αυτός που αποφασίζει πως θα παίξουμε”.

Η παραπάνω φράση ανήκει στον Καζεμίρο και αρκεί για να καταλάβει κανείς πόσα σημαίνει ο Κρος για το παιχνίδι της Ρεάλ. Ένας πλήρως ολοκληρωμένος παίκτης που δεσπόζει με την παρουσία του στο χώρο του κέντρου χωρίς να είναι ούτε γρήγορος ούτε δυνατός. Μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα άλλωστε δεν χρειάζεται τίποτα απ’ όλα αυτά. Τσάβι και Ινιέστα μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν.

Καζεμίρο ο καλύτερος στον κόσμο

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει την τύχη να έχει στο δυναμικό της έναν παίκτη σαν τον Καζεμίρο. Έναν πραγματικό αντιστάρ που θα τρέξει για όλους και που στο τέλος του αγώνα η φανέλα του μόνο άσπρη δεν θα είναι! Ο Καζεμίρο είναι κτήνος! Μπαίνει σε κάθε φάση σα να κρίνεται η ζωή του και ο φόβος είναι άγνωστη λέξη γι’ αυτόν. Είναι αυτός που θα κλέψει τη μπάλα και θα την προωθήσει σωστά στους αρτίστες που παίζουν μπροστά του. Η παρουσία του είναι κομβικής σημασίας στα πλάνα του Ζιντάν.

Ο Ζιζού είναι ο προπονητής που ανέδειξε και καθιέρωσε τον Καζεμίρο στη βασική εντεκάδα της Ρεάλ. Αποτέλεσε κεντρικό πυλώνα στις ομάδες που κατέκτησαν τρία σερί Τσάμπιονς Λιγκ και εδραιώθηκε ως ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ στον κόσμο. Όταν ο Ζιντάν το καλοκαίρι του 18 έφυγε από τη Ρεάλ ο Καζεμίρο -όπως και όλη η Ρεάλ- «έπεσε». Με την επιστροφή του Γάλλου όμως ο Βραζιλιάνος χαφ είναι ξανά ο παίκτης που μάθαμε. Για την ακρίβεια είναι ακόμη καλύτερος!

Αυτή τη στιγμή δυσκολεύομαι να σκεφτώ κάποιον καλύτερο αμυντικό χαφ από τον Καζεμίρο. Με ανεξάντλητες δυνάμεις και αμέτρητες κερδισμένες μονομαχίες μοιάζει με την πιο κεντρική κολώνα στο οικοδόμημα της Ρεάλ. Από τα 33 ματς που έχει δώσει η «Βασίλισσα» σε Πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει αγωνιστεί σε… δύο! Το ένα επειδή ο Ζιντάν τον άφησε στον πάγκο και το άλλο λόγω τιμωρίας καρτών. Σε κανένα από αυτά τα δύο παιχνίδια η Ρεάλ δεν κέρδισε.

Στα υπόλοιπα 31 ματς ο Καζεμίρο βγήκε αλλαγή σε… ένα! Και τώρα εγώ θα τον πω βιονικό κι εσείς θα με πείτε γραφικό και θα ‘χετε και δίκιο. Αλλά πως αλλιώς να περιγράψεις έναν τέτοιο παίκτη που μάλιστα αγωνίζεται και στη θέση που απαιτεί τα μεγαλύτερα… πνευμόνια;

Έχουν βγει μπροστά

Βέβαια ούτε τον Κρος μάθαμε φέτος ούτε τον Καζεμίρο. Και οι δύο είναι παίκτες παγκόσμιας κλάσης και αγωνίζονται εδώ και χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο. Φέτος όμως μοιάζει να έχουν κάνει ένα βήμα μπροστά. Η χρονιά για τη Ρεάλ είναι η πιο ιδιαίτερη των τελευταίων ετών. Πέρυσι μπορεί όλα να πήγαν κατά διαόλου αλλά δικαιολογίες υπήρχαν πολλές.

Με Λοποτέγι στον πάγκο στην πρώτη χρονιά χωρίς Κριστιάνο και με μια ομάδα κορεσμένη από τις επιτυχίες. Το περσινό φιάσκο της Ρεάλ ήταν λίγο πολύ μέσα στο πρόγραμμα. Επειδή όμως Ρεάλ είσαι και οι δικαιολογίες δεν γίνεται να διαρκέσουν για περισσότερο από μια σεζόν, φέτος τα πράγματα είναι αλλιώς. Η «Βασίλισσα» δεν σηκώνει ανάλογη σεζόν με την περσινή. Θέλει πάντα να κερδίζει. Φέτος παλεύει να αποδείξει ότι έχει επιστρέψει στα γνωστά της στάνταρ. Το αν τα έχει καταφέρει ή όχι είναι μια μεγάλη κουβέντα με πολλές παραμέτρους και διαφορετικές οπτικές γωνίες. Ας συμφωνήσουμε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Για να γίνει αυτό εκτός από την αλλαγή προπονητή έπρεπε κάποιοι παίκτες να βγουν μπροστά. Οι Κρος και Καζεμίρο -μαζί με τον Μπενζεμά- έχουν έναν αναβαθμισμένο ρόλο που περιέχει σαφώς περισσότερες ηγετικές υποχρεώσεις. Μέχρι στιγμής ανταποκρίνονται στο ρόλο τους και με τα παραπάνω. Στο Κλάσικο της Κυριακής η φάση του πρώτου γκολ της Ρεάλ αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ο τρόπος που στήνει την επίθεση ο Κρος και η ένταση που βγάζει στον πανηγυρισμό ο Καζεμίρο δείχνουν με διαφορετικούς τρόπους ότι φέτος οι δυο τους δεν αστειεύονται καθόλου. Κι αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για τη Ρεάλ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ