ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
O Μάρκο Ρόις έχει κεντράρει στον επόμενο σταθμό της καριέρας του!
Ντέκο και Τσάβι ονειρεύονται το ιδανικό 6αρι για την Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης vs Τόμας Τούχελ: Η παράδοση προμηνύει… μακρά νύχτα (stats)
Πογέτ: «Τεχνίτης ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, άλλο είναι αυτό που του λείπει»
To άκρως δελεαστικό μπόνους που τάζει ο Πέρεθ σε κάθε παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης
H Λίβερπουλ «κάηκε» αλλά το Νησί επιμένει στην έλευση του Αμορίμ
Η Ντόρτμουντ στον τελικό και οι Βεστφαλοί… στην νοσοκόμα τους (pics)
Η γκριμάτσα του Μπαπέ όταν τον ρώτησαν για το Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν (vid)
Μπαρτσελόνα: «Μαγειρεύει» από τώρα για το 2025 με συνταγή από το Παρίσι
Και… κλάμα ο Μπαπέ: Η «ξενέρα» σε όλο της το μεγαλείο! (vid)
Έτσι… το γλέντησε μέσα στο Παρίσι η Μπορούσια Ντόρτμουντ! (vid)
Βρήκε τον νέο της… Ζούλιο Σέζαρ η Ίντερ!
Και στο τέλος νικάνε οι Γερμανοί που είναι πιο εύστοχοι και πιο… τυχεροί! (vids)
«Παίζει» με τα όνειρά της: Η Παρί κέρδισε πέναλτι και ο Ορσάτο το πήρε αμέσως πίσω! (vid)
Η Παρί έγινε… ΑΕΚ και σπάει τα δοκάρια! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπάγερν Μονάχου

Μπάγερν Μονάχου: Ένα μάθημα που έπρεπε να έχει πάρει καιρό τώρα

Η Μπάγερν Μονάχου ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν της αλλά πλέον έχει πατήσει το restart και δείχνει ξανά επικίνδυνη εντός και εκτός Γερμανίας.

Μπάγερν Μονάχου: Ένα μάθημα που έπρεπε να έχει πάρει καιρό τώρα

Η Μπάγερν Μονάχου αναμφίβολα τα τελευταία χρόνια είναι η απόλυτη κυρίαρχος στη Γερμανία. Έχει στρογγυλοκαθίσει στο θρόνο της Μπουντεσλίγκα και δεν την κουνάει κανείς. Τι συνέβη όμως φέτος; Έχει μπει η άνοιξη και είναι μόλις στο +3 από τη δεύτερη Λειψία και για καιρό δίχαζε για καιρό με τις εμφανίσεις της.

Το κακό ξεκίνημα της Μπάγερν

Οι Βαυαροί ξεκίνησαν μαλθακά την σεζόν τους, χάνοντας εύκολα το γερμανικό σούπερ καπ από τη Ντόρτμουντ, που αποτέλεσε την πρώτη γερή σφαλιάρα της χρονιάς.

Οι μέτριες εμφανίσεις συνεχίστηκαν και στη Μπουντεσλίγκα, όπου μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές είχε δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Το ταρακούνημα ήταν γερό, αρκετά για να ψάχνει η Μπάγερν ευρείες νίκες που θα σταματούσαν τους ψιθύρους.

Κι έτσι έγινε. Νίκες με 3-0 και 4-0 απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Κολονία. Αλλά δεν ήταν αρκετές. Ο κόσμος διψούσε για… αίμα. Και οι Βαυαροί το έδωσαν. Θύμα η Τότεναμ στο Λονδίνο, την οποία φιλοδώρησαν με επτά γκολ. Επος, διθυραμβικά σχόλια και εξύμνηση των παικτών. Αλλά πολύ θορυβώδης, όσο ήταν και η σιωπή μετά την εντός έδρας ήττα από τη Χόφενχαϊμ και την ισοπαλία με την Αουγκσμπουργκ. Πως γίνεται άλλωστε να διασύρεις την περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ στο σπίτι της και να χάνεις από τη Χόφενχαϊμ στο πρωτάθλημα που είναι… τσιφλίκι σου;

Αυτά τα σκαμπανεβάσματα συνεχίστηκαν. Νίκες με Ολυμπιακό, Μπόχουμ, πεντάρα από την Άιντραχτ. Τεσσάρες σε Ντόρτμουντ και Φορτούνα, δύο σερί χαστούκια από Λεβερκούζεν και Γκλάντμπαχ.

Τα “χρυσά” Χριστούγεννα

Και κάπου εκεί μπαίνει ο Δεκέμβρης. Εν αναμονή της διακοπής του πρωταθλήματος, η Μπάγερν θέλει να κλείσει ιδανικά το 2019. Ευτυχώς για εκείνη, το καταφέρνει. Πετυχαίνει το απόλυτο των νικών και πατάει pause στις υποχρεώσεις ως τρίτη στο -4 από τη Λειψία και στο -2 από τη Γκλάντμπαχ.

Δεν ήταν ακατόρθωτο να καλύψει τη διαφορά ή και να προσπεράσει αλλά είχε πληγωθεί ο εγωισμός της. Και είχε σκοπό να αποδείξει ότι ο θρόνος της ανήκει όχι γιατί απλά έχει καλύτερους παίκτες ή περισσότερα χρήματα. Απλά γιατί έχει την πάστα της πρωταθλήτριας. Και μια πρωταθλήτρια ξέρει ότι δεν πρόκειται για εκατό μέτρα στίβο αλλά για μαραθώνιο. Και εκεί θα έδειχνε τα δόντια της και τις αντοχές της.

Με έξι νίκες και μόλις μία ισοπαλία απέναντι στη Λειψία, η Μπάγερν ήταν ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν έχει κάποιο τρελό… μαξιλαράκι ασφαλείας αλλά πλέον ξέρει. Ξέρει πως για να έχει πρέπει να προσέχει. Κανείς δεν πάει στον αυτόματο πλέον. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, πόσω μάλλον η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος.

Το σωσίβιο της Ευρώπης

Ίσως είναι η μοναδική διοργάνωση που η Μπάγερν δεν τα θαλάσσωσε ούτε για λίγο. Πέρασε εμφατικά στους “16” από τον όμιλο του Ολυμπιακού, αποδεικνύοντας ότι στην Ευρώπη παραμένει ισχυρή δύναμη.

Τώρα στη φάση των “16” η κληρωτίδα της έφερε αντίπαλο την ενθουσιώδη αλλά άπειρη, Τσέλσι του Φρανκ Λαμπαρντ. Και πάρα το γεγονός ότι οι Λονδρέζοι είναι σε καλό φεγγάρι, η Μπάγερν πήγε στην Αγγλία και έκανε… πάρτι.

Πήρε το τεράστιο διπλό με 3-0 και παράλληλα έκανε βήμα πρόκρισης στους “8”. Το ερώτημα είναι…

…«χτυπάει» κάτι παραπάνω η Μπάγερν;

Δε μπορεί να το ξέρει κανείς αυτό. Ειδικά φέτος. Ακόμα και αν δε λαμβάναμε υπόψιν τις υπόλοιπες ομάδες, η ίδια η Μπάγερν κακά τα ψέματα δεν έχει πείσει. Αρχίζει μεν, δεν έχει πείσει ολοκληρωτικά, δε. Με τον Λεβαντοφσκι στα «πιτς» και τις αμφιβολίες για την κατάστασή του όταν επιστρέψει, κανείς δε μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Ειδικά όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ. Που ακόμα και σε δαιμονιώδη φόρμα να είσαι, αν δεν κάνεις δύο ματς, βγήκες εκτός. Δε θα είναι πρώτη φορά που συμβαίνει, άλλωστε. Πάντως… … ένα χαστούκι δεν είναι ποτέ κακό Σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι ανίκητος ή ακλόνητος. Ακριβώς επειδή είσαι μονίμως στην κορυφή, πρέπει να προσέχεις διπλά για να τη διατηρήσεις.

Αν απαιτεί τεράστιες θυσίες για να φτάσεις στην πρωτιά, τότε χρειάζεται να κάνεις τις διπλές για να τη διατηρήσεις. Όλοι εποφθαλμιούν να σου πάρουν τη θέση, να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Στο χέρι σου είναι αν θα το επιτρέψεις.

Ίσως και να είναι καλύτερο να νιώθεις την ανάσα κάποιου στον σβέρκο σου. Έτσι θα μοχθείς περισσότερο να διατηρήσεις τα κεκτημένα σου. Θα βελτιώνεσαι συνεχώς και προφανώς θα κρατιέσαι στην κορυφή. Έτσι και η Μπάγερν πρέπει να πάρει ένα μάθημα από τη φετινή χρονιά. Να επενδύσει, να ρισκάρει και κυρίως να κοιτάξει να δυναμώσει εκείνη και όχι να αποδυναμώνει τους διεκδικητές του τίτλου. Και να εύχεται να έχει ανταγωνιστές που αντέχουν στην κούρσα του τίτλου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ