ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Μπρούνο Φερνάντες βρέθηκε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή

Ο Μπρούνο Φερνάντες πραγματοποιεί ιδανικό ξεκίνημα στην Αγγλία. Η υπομονή που έκανε τόσο ο ίδιος όσο και η Γιουνάιτεντ φαίνεται πως άξιζε τον κόπο.

Ο Μπρούνο Φερνάντες βρέθηκε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή

Η μεταγραφή του Μπρούνο Φερνάντες πέρασε από χίλια κύματα. Μετά την περσινή σεζόν του με τη Σπόρτινγκ έγινε ξεκάθαρο ότι η Πορτογαλία δεν τον «χωράει» πια. Βέβαια παρόλο που η ώρα για το επόμενο βήμα είχε φτάσει, ο Φερνάντες δεν κατάφερε να πάρει τη μεγάλη μεταγραφή το καλοκαίρι που πέρασε. Παρότι βρέθηκε μια ανάσα μακριά από την Τότεναμ και τη Γιουνάιτεντ λίγο οι τεράστιες απαιτήσεις της Σπόρτινγκ, λίγο το δέσιμό του με τα «Λιοντάρια» έβαλαν στοπ στην μετακίνησή του στο Νησί. Στην πραγματικότητα η μεταγραφή του απλά καθυστέρησε έξι μήνες κι όπως όλα δείχνουν μάλλον έγινε για καλό. Ο Φερνάντες έχει κουμπώσει με τη μια στη Γιουνάιτεντ και αποτελεί ήδη βασικό κομμάτι στα πλάνα του Σόλσκιερ. Άλλωστε λένε το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Έτσι δεν είναι;

Ο Σόλσκιερ ήξερε ποιον παίκτη θέλει

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ηταν γνωστό σε όλους ότι η Γιουνάιτεντ χρειάζεται επειγόντως έναν δημιουργικό χαφ. Η αδυναμία της ομάδας στη δημιουργία έβγαζε μάτι και η μεταγραφή αυτή ήταν παραπάνω από απαραίτητη. Η εξάρτηση της ομάδας από τον Πογκμπά ήταν καταστροφικά μεγάλη. Ο Γάλλος καλούταν να κάνει τα… πάντα και στο τέλος τα άκουγε κιόλας! Χρειαζόταν οπωσδήποτε ένας παίκτης να πάρει από πάνω του το -αποκλειστικό- βάρος της δημιουργίας. Η μεταγραφή ενός τοπ δεκαριού ήταν άμεση προτεραιότητα για τη Γιουνάιτεντ. Top priority που λέμε και στο χωριό μου.

Βέβαια το ρόστερ της Γιουνάιτεντ ήταν τόσο προβληματικό που οι μεταγραφές άμεσης προτεραιότητας ήταν περισσότερες απ’ όσες μπορεί να αντέξει οποιοδήποτε μπάτζετ. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια ομάδα που όλοι γνωρίζουν ότι βρίσκεται σε ανάγκη και ζητάνε τον ουρανό με τα άστρα για να της πουλήσουν. Η Γιουνάιτεντ λοιπόν το καλοκαίρι πήρε τον Βαν Μπισάκα, πήρε και τον Μαγκουάιρ αλλά ΔΕΝ πήρε το δημιουργικό χαφ που έψαχνε. Μπρούνο Φερνάντες

Ο Μπρούνο Φερνάντες ήταν στο στόχαστρο. Το ρεπορτάζ τον ήθελε κλεισμένο από τους «Κόκκινους Διαβόλους» όμως η μεταγραφή κόλλησε. Η Σπόρτινγκ αποδείχτηκε πολύ σκληρός διαπραγματευτής και το γλυκό δεν… έδεσε. Παρά όμως το αρχικό ναυάγιο ο Μπρούνο δεν βγήκε ποτέ από το μεταγραφικό μπλοκάκι της Γιουνάιτεντ. Ο Πορτογάλος ήταν ίσως ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στη θέση 10 και δεν αγωνιζόταν σε κάποιο από τα κορυφαία κλαμπ του πλανήτη.

Η Γιουνάιτεντ λοιπόν έκανε υπομονή. Διατήρησε τις επαφές της με την Σπόρτινγκ και τελικά τον Γενάρη κατάφερε να κάνει δικό της τον παίκτη. Έναν παίκτη που ο προπονητής της ήθελε σαν τρελός! Ο Σόλσκιερ είχε σαφές πλάνο σχετικά με το πως θα χρησιμοποιήσει τον Φερνάντες και τι θα ζητήσει από αυτόν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι με το που πάτησε το πόδι του στο Μάντσεστερ ο Πορτογάλος πήρε τη φανέλα του βασικού στο σπίτι. Φερνάντες και Σόλσκιερ

Σαν να γνωρίζονται από καιρό

Η άμεση ενεργοποίηση του Φερνάντες ως βασικού και αναντικατάστατου παίκτη φανερώνει δύο πράγματα. Πρώτον την τεράστια ανάγκη που είχε η Γιουνάιτεντ για έναν παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά και δεύτερον το πλάνο που ήδη υπήρχε από το τεχνικό επιτελείο σχετικά με το πώς ενσωματωθεί άμεσα στην εντεκάδα. Για το δεύτερο κομμάτι βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και η προσαρμοστικότητα του παίκτη. Ο Μπρούνο ήρθε στο Νησί συνειδητοποιημένος.

Ήξερε ότι αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα του και εμφανίστηκε πανέτοιμος να την αρπάξει. Η Γιουνάιτεντ μπορεί να βρίσκεται σε μια παρατεταμένη κρίση, παραμένει όμως ένα τεράστιο μέγεθος. Για έναν παίκτη που θέλει να αλλάξει επίπεδο τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να έχει ρόλο στη νέα του ομάδα. Ο  Πορτογάλος μπορεί να ήταν έτοιμος για το μεγάλο βήμα, όμως σε μια ομάδα όπως η Σίτι, η Λίβερπουλ ή Μπαρτσελόνα δεν θα ήταν βασικός. Αντίθετα γνώριζε ότι σε αυτή τη Γιουνάιτεντ θα είναι βασικός με το… καλημέρα.

Το αποτέλεσμα; Τρία γκολ και δύο ασίστ σε εφτά συμμετοχές, κορυφαίος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ για τον Φεβρουάριο και φυσικά μέλος της καλύτερης εντεκάδας του μήνα. Αν μη τι άλλο ένα εντυπωσιακό και γεμάτο υποσχέσεις ξεκίνημα! Ο Φερνάντες χρειάστηκε μηδαμινό χρόνο προσαρμογής. Παίζει σαν βρίσκεται χρόνια στην ομάδα και η παρουσία του είναι ήδη κομβικής σημασίας. Εκτελεί όλα τα στημένα, ενώ είναι αυτός που συνήθως θα αναλάβει την πάσα που θα ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα.

Την ίδια στιγμή έχει καταφέρει να κερδίσει και τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι έβγαλαν ήδη σύνθημα για τον δικό τους Μπρούνο. Γιουνάιτεντ και Φερνάντες δείχνουν να ταιριάζουν με την πρώτη… ματιά. Η υπομονή των «Κόκκινων Διαβόλων» τελικά άξιζε τον κόπο. Η μεταγραφή φαίνεται να βγαίνει και αυτό είναι κάτι που -όπως αναφέραμε και παραπάνω- η ομάδα του Σόλσκιερ χρειαζόταν οπωσδήποτε.

Έχει αλλάξει το μομέντουμ όλης της ομάδας

Από τότε που ο Φερνάντες φόρεσε τη φανέλα της ομάδας η Γιουνάιτεντ δεν έχει χάσει παιχνίδι. Στα τελευταία 9 παιχνίδια οι «Κόκκινοι Διάβολοι» μετράνε 6 νίκες και 3 ισοπαλίες και φαίνεται να βρίσκουν ρυθμό σε ένα πολύ σημαντικό σημείο της σεζόν. Προφανώς ο Φερνάντες δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για αυτό το σερί, σίγουρα όμως έχει παίξει έναν αρκετά σημαντικό ρόλο.

Με αυτόν στην εντεκάδα οι ρόλοι είναι πιο ξεκάθαροι. Τα χαφ που παίζουν πίσω του έχουν πλέον ρόλους που ταιριάζουν πολύ καλύτερα στα χαρακτηριστικά τους. Ο Φρεντ θυμίζει σταθερά τον παίκτη για τον οποίο η Γιουνάιτεντ ξόδεψε 50 εκατομμύρια ευρώ, ο Μάτις θυμίζει ξανά ποδοσφαιριστή και ο ΜακΤόμινεϊ επέστρεψε από τον τραυματισμό του για να δώσει ενέργεια και τρεξίματα. Κανείς από αυτούς τους τρεις δεν χρειάζεται πλέον να έχει στο μυαλό του τη δημιουργία.

Τους ζητούνται πράγματα που μπορούν να κάνουν και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο Μπρούνο. Αν σκεφτεί κανείς ότι από την ομάδα απουσιάζουν οι δύο καλύτεροι της παίκτες -Πογκμπά και Ράσφορντ- μπορεί δειλά δειλά να διακρίνει κάποια σημάδια αισιοδοξίας. Κι αν ο Ράσφορντ -πρώτος σκόρερ- αναμένεται να λείψει για καιρό ακόμα, ο Γάλλος χαφ από μέρα σε μέρα επιστρέφει.

Με την παράλληλη παρουσία του Πογκμπά, του Φερνάντες και του Φρεντ το κέντρο της Γιουνάιτεντ μοιάζει εξαιρετικά δυνατό και ικανό για ακόμη καλύτερα πράγματα. Αυτή τη στιγμή οι συνθήκες και το μομέντουμ μοιάζουν ιδανικές. Ο Μπρούνο Φερνάντες μάλλον πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό για τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή και όχι μόνο. Βρέθηκε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ