ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ολιμπίκ Λυών

Λιόν blog: Τελικά είναι καλή ή κακή η φετινή Λιόν;

Σε μια χρονιά με χίλια σκαμπανεβάσματα, η Λιόν δείχνει ότι χτίζεται πάνω σε σαθρά θεμέλια που ρισκάρουν συχνά την σταθερότητα του οικοδομήματος.

Λιόν blog: Τελικά είναι καλή ή κακή η φετινή Λιόν;

Πως γίνετε η ίδια ομάδα να καταρρέει μετά το 50′ στο ντέρμπι με την Παρί και τρώει πεντάρα στο σπίτι της, να κερδίζει με άνεση το ντέρμπι με την Σεντ Ετιέν το προηγούμενο Σάββατο; Αντίστοιχα πως γίνεται να μην τρώει γκολ από την Γιουβέντους και μέχρι την χειμερινή ανάπαυλα να βολοδέρνει στις τελευταίες θέσεις της Ligue one, ενώ παράλληλα άλλαξε και  προπονητή μεσούσης της χρονιάς ; Ο λόγος για την Λιόν και την πιο αλλόκοτη χρονιά των τελευταίων ετών.

Οι οπαδοί της Λυών φέτος ζουν ένα roller coaster. Το καλοκαίρι πάρα την φυγή του Ντομπελέ, προσλαμβάνεται ο θρύλος της ομάδας Ζουνίνιο και έρχεται και ένα ακόμα τεράστιο ταλέντο για να παίξει στην απέναντι μεριά από τον Μέμφις Ντεπάι, o Ζεφ Ρεν Αντελαΐντ. Από εκεί και πέρα γίνεται ο κακός χαμός. Άθλια εικόνα και αποτελέσματα. Απόλυση του Σιλβίνιο. Πρόσληψη του Ρούντι Γκαρσία. Επεισόδιο με οπαδούς και τον Ντεπάρι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ το κερασάκι ήταν η ρήξη χιαστών στο ίδιο παιχνίδι και για τους δυο υπερταλαντούχους εξτρέμ. Λιόν blog: Τελικά είναι καλή ή κακή η φετινή Λιόν;

Η έκλαμψη

Σε όλο αυτό τον κακό χαμό η Lyon καταφέρνει και περνά στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, μέσα από έναν πολύ ισορροπημένο όμιλο. Αντιμετωπίζοντας την εκπληκτική φέτος Λειψία, την πορτογαλική Μπενφικα και την ρωσική Ζενίτ. Καταφέρνει μάλιστα και παίρνει διπλό στην Λειψία με 2-0 και στην ουσία βάση αυτής της νίκης περνά στην επόμενη φάση. Μέχρι όμως να αντιμετωπίσει την Γιουβέντους του Κριστιανο Ρονάλντο και του Ντιμπάλα στη φάση των 16, η Λιόν θα είναι μια διαφορετική ομάδα. Ομάδα άλλου προπονητή, του αποτυχημένου στη Μαρσέιγ Ρού. Mε Ρούντι Γκαρσία και του ταλαντούχο Τουσάρτ, στη θέση του μεγάλου αστεριού της Μέμφις Ντεπάι.

Αυτή η εκδοχή της Λιόν που δεν περίμενε κανείς να εμφανιστεί, όχι μόνο καταφέρνει και στέκεται αξιοπρεπώς αλλά κέρδισε με 1-0 την ομάδα του Σάρι. Ενώ το αμέσως επόμενο σαββατοκύριακο κέρδισε πιεστικότατα την μεγάλη της αντίπαλο Σεντ Ετιέν με 2 γκολ του νέου wonderkid της, του Ντεμπελέ. Σε ένα ντέρμπι όμως που σημαδεύτηκε από εκτεταμένα θλιβερά επεισόδιά μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων στους δρόμους της πόλης. Δεν έφτανε όμως αυτό καθώς την προηγουμένη Τετάρτη που μας πέρασε η Λιόν έδειξε τις πραγματικές της δυνατότητες καθώς η Παρί την διέλυσε μέσα στο σπίτι της με 1-5.

Το πραγματικό πρόβλημα

Το πραγματικό πρόβλημα της Λιόν παραμένει η σχέση των οπαδών της και κυρίαρχα των ultras με τον πρόεδρο, τον προπονητή ακόμα και τον Ντεπάι. Μια βιτριολική σχέση που ξεκίνησε από την περσινή απόλυση του Γκενέσιο από την τεχνική ηγεσία και έφτασε στη χειρότερη στιγμή της στο εντός έδρας παιχνίδι με την Λειψία όπου ο Ντεπάι είχε ένα επεισόδιο με έναν εισβολέα οπαδό που κρατούσε ένα πανό που έγραφε πως ο ο κεντρικός αμυντικός Μαρσέλο ήταν γαϊδούρι. Λιόν blog: Τελικά είναι καλή ή κακή η φετινή Λιόν;

Η ομάδα ακόμα και αν περάσει την Γιουβεντους, πράγμα ακόμα και με το υπέρ της 1-0 πολύ δύσκολο μιας και η παρέα του Ρονάλντο μπορεί πολύ εύκολα να αντιστρέψει την κατάσταση στο Τορίνο, θα έχει μια καταστροφική χρονιά. Απλά θα διανθίσει αυτή τη χρονιά με ένα πολύ εντυπωσιακό πυροτέχνημα.  Ο Γκαρσία έχει κερδίσει τους οπαδούς, ενώ οι Ultras συνεχίζουν να διαμαρτύρονται σε κάθε στροφή και να προκαλούν αιματηρά επεισόδια. Δεν είναι σαφές αν ο Ζουνίνιο ή ο Ολάς έχουν τον έλεγχο. Η ομάδα στερείται την ποιότητα των προηγούμενων εποχών, παρά το τεράστιο παιδομάζωμα που έγινε το καλοκαίρι, με τα λεφτά από τις πωλήσεις των Ντομπελέ και Μεντί.

Είναι σαφές ότι ο σύλλογος αντιμετωπίζει μια κρίση ταυτότητας από τον πρόεδρο προς τα κάτω. Οι εποχές που η Λιόν ήταν φόβητρο όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Στη ομάδα πλέον δεν υπάρχει ο Ζουνίνιο στον αγωνιστικό χώρο, ούτε ο Νασρί, ούτε ο Μπενζεμά, αλλά ούτε καν παίκτες σαν τον Μεντί και τον Ντομπελέ. Στην πραγματικότητα, χωρίς τις εμπνεύσεις του Ντεπάει για το υπόλοιπο της σεζόν, τα πράγματα μπορούν ακόμα να γίνουν πολύ χειρότερα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ