ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπόκα Τζούνιορς

Ο Κάρλος Τέβεζ χώρεσε όλη τη μαγεία του ποδοσφαίρου σε μια στιγμή

Ο Τέβεζ με δικό του γκολ έδωσε στην ομάδα που λατρεύει από παιδί το πρωτάθλημα. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν χθες το Μπομπονέρα είναι ανεκτίμητες.

Ο Κάρλος Τέβεζ χώρεσε όλη τη μαγεία του ποδοσφαίρου σε μια στιγμή

Δεν είναι πάντα εύκολο να περιγράψεις τα συναισθήματά σου. Φοβάσαι μήπως δεν καταφέρεις να εκφράσεις με ακρίβεια αυτό που νιώθεις. Ειδικά όταν τα συναισθήματα είναι έντονα οι λέξεις σχεδόν νομετελειακά θα τα αδικήσουν. Ο Κάρλος Τέβεζ χθες βίωσε μια στιγμή που εκατομμύρια παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο ονειρεύονται να ζήσουν. Κι αν δεν ανατρίχιασες κι εσύ μαζί του, τότε μάλλον δεν αγαπάς τον βασιλιά των σπορ.

Οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους

Πως ακριβώς να περιγράψεις τη στιγμή που με δικό σου γκολ δίνεις στην ομάδα που υποστηρίζεις από παιδί το πρωτάθλημα κλέβοντάς το από την αιώνια και μισητή αντίπαλό σου; Δεν υπάρχουν λόγια που θα αποδώσουν τα συναισθήματα μια τέτοιας στιγμής χωρίς να την «αδικήσουν». Η Ρίβερ ήθελε νίκη με την Ατλέτικο Τουκουμάν για να «κλειδώσει» την κούπα ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα της Μπόκα. Μετά την περσινή ταπείνωση στους τελικούς του Λιμπερταδόρες οι «Γενοβέζοι» ήταν μια ανάσα από το να δουν τους μισητούς συμπολίτες να πανηγυρίζουν ξανά αντί για αυτούς.

Η Ρίβερ έμεινε πίσω στο σκορ αλλά στο 35 είχε ισοφαρίσει. Είχε την κατοχή είχε τις ευκαιρίες αλλά στο τέλος κόλλησε στην ισοπαλία. Απ΄την άλλη η Μπόκα έψαχνε ένα γκολ που σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Ρίβερ θα της έδινε το πρωτάθλημα. Το ματς ήταν πολύ νευρικό. Οι γηπεδούχοι εμφανώς αγχωμένοι προσπαθούσαν ανεπιτυχώς να διαχειριστούν την πίεση. Και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Κάρλος Τέβεζ. Τέβεζ

Ένας άνθρωπος που είναι πρώτα οπαδός της ομάδας και μετά ποδοσφαιριστής της. Παίρνει τη μπάλα έξω από την περιοχή, οπλίζει και πυροβολεί. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το Μπομπονέρα παίρνει φωτιά. Οι φλέβες στα πρόσωπα πετάγονται από το πάθος και την ένταση των πανηγυρισμών. Ο «Απάτσι» ανεβαίνει στα κάγκελα και γίνεται ένα με αυτούς που μοιράζονται την ίδια αγάπη για την Μπόκα. Είναι δικό τους παιδί. Ένας από αυτούς. Απλά τυχαίνει να φοράει τη φανέλα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας. Τίποτα παραπάνω.

Ο Τέβεζ δεν είχε σκοπό να φύγει χθες από το γήπεδο με σκυμμένο -ξανά- το κεφάλι. Ο ποδοσφαιρικός του εγωισμός δεν το σήκωνε. Στις πλάτες του κουβαλούσε την ευθύνη μιας ολόκληρης ομάδας για την οποία κάθε πλήγμα από τους «απέναντι» σημαίνει… τα πάντα. Κι αφού οι «απέναντι» τα κάνανε μαντάρα ο Τέβεζ φρόντισε να είναι η Μπόκα που θα πανηγυρίσει αυτή τη φορά. Τέβες με οπαδούς

Η Μπόκα καθόρισε όλη του τη ζωή

Φυσικά ο Κάρλος Τέβεζ έχει μια πολύ μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία να αφηγηθεί. Έχοντας παίξει σε κάποιες από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και έχοντας κερδίσει σχεδόν τα πάντα στα 36 δεν έχει τίποτα πια να αποδείξει. Ή τουλάχιστον έτσι θα περίμενε κανείς. Ο Καρλίτο όμως μάλλον δεν το βλέπει έτσι. Στην πραγματικότητα παίζει το παιχνίδι με την ίδια λύσσα που είχε πάντα. Βλέπετε έχει την τύχη να φοράει τη φανέλα της ομάδας με την οποία δέθηκε πριν τον μάθουμε όλοι εμείς.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη φτωχή πλευρά του Μπουένος Άιρες η Μπόκα τον διάλεξε δεν την διάλεξε. Όπου κι αν έπαιξε, σε όποια γωνιά του κόσμου κι αν βρέθηκε δεν την έβγαλε από το μυαλό του ούτε στιγμή. Αν ήταν στο χέρι του δεν θα την άφηνε ποτέ, αλλά το ταλέντο του ήταν πολύ μεγάλο για να μην τον οδηγήσει στην Ευρώπη. Ποτέ όμως δεν ήταν ουσιαστικά ευτυχισμένος μακριά από την Μπόκα του. Δεν δέθηκε πραγματικά ούτε με τη Γιουνάιτεντ, ούτε με τη Σίτι, ούτε με την Γιουβέντους. Γι’ αυτό και βιάστηκε να γυρίσει κοντά της.

Ο Τέβεζ δεν αποτελεί μια κλασσική περίπτωση Λατινοαμερικάνου που στην ποδοσφαιρική παρακμή του επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε για τα τελευταία ένσημα. Αντίθετα θυμίζει την περίπτωση ενός έτερου θρύλου της ομάδας. Του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε. Όταν πήρε την απόφαση της -πρώτης- επιστροφής ήταν βασικός στη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ Γιουβέντους έχοντας σκοράρει 29 γκολ τη σεζόν 14/15.

Ήταν δηλαδή ένας παίκτης κορυφαίου επιπέδου. Του έλειπε όμως το σπίτι του. Το Μπομπονέρα, η ατμόσφαιρα, οι οπαδοί, η κίτρινη-μπλε φανέλα. Το 2018 λοιπόν μετά από μια αρπαχτή -η αλήθεια είναι- στην Κίνα επέστρεψε μόνιμα εκεί που ανήκει. Την Κυριακή το κάρμα φρόντισε να του ανταποδώσει την αφοσίωση και την αγάπη που τόσα χρόνια έδειξε στη Μπόκα.

Δεν θα μας καταλάβουν ποτέ!

Κάπως έτσι το φτωχόπαιδο από το Μπουένος Άιρες έφτασε σήμερα να είναι ένας ζωντανός θρύλος του κλαμπ. Και για να μην ξεχάσει ποτέ από πού έρχεται και που πάει, άφησε τις ουλές στο πρόσωπό του να του το θυμίζουν. Όταν ήταν παιδί ο Τέβεζ είχε ένα ατύχημα κατά το οποίο το πρόσωπό του είχε παραμορφωθεί όταν έπεσε πάνω καυτό, βραστό νερό. Με το που υπέγραψε στην Μπόκα η ομάδα του πρόσφερε τη  δυνατότητα πλαστικής επέμβασης έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά. Ο Τέβεζ αρνήθηκε. Είπε ότι θέλει το πρόσωπό του να παραμείνει ως έχει για του θυμίζει ποιος ήταν και ποιος έχει γίνει.

Η ποδοσφαιρική διαδρομή του Κάρλος Τέβεζ δεν είναι υποδειγματική. Ο «Απάτσι»  δεν ήταν ποτέ αυτό που λέμε πρότυπο επαγγελματία. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του μπλέχτηκε σε διάφορους καβγάδες και υπέπεσε σε δεκάδες πειθαρχικά παραπτώματα. Τίποτα όμως απ΄όλα αυτά δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην αυθεντικότητα που αυτός ο τύπος έβγαζε και βγάζει σε κάθε του κίνηση, κάθε του δήλωση, κάθε του πανηγυρισμό. Σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός και η ανεπτυγμένη τεχνογνωσία μετατρέπουν τους ποδοσφαιριστές σε μηχανές ο Τέβεζ μας θυμίζει ότι υπάρχουν ακόμα όλα αυτά που κάνουν το ποδόσφαιρο πολλά περισσότερα από ένα σπορ. Τέβεζ πανηγυρισμός

Η τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Αργεντινής είναι ένα τέλειο παράδειγμα για να καταλάβει κανείς τι συγκινήσεις μπορεί να προσφέρει αυτό το άθλημα. Την ίδια ώρα, σε δύο διαφορετικά γήπεδα, εκατομμύρια οπαδοί δυο εκ των μεγαλύτερων σωματείων της Λατινικής Αμερικής βίωναν το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων. Ο παράδεισος των μεν ήταν η κόλαση των δε. Πέρυσι οι ρόλοι ήταν αντίθετα. Φέτος ο θεός του ποδοσφαίρου φρόντισε να αντιστραφούν με υπεύθυνο τον καταλληλότερο άνθρωπο. Μα ποιον άλλον; Τον Κάρλος Τέβεζ! Όπως ακριβώς έπρεπε!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ