ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Όμπλακ κρατούσε, Γιορέντε κερνούσε!

Μεγάλη πρόκριση για την Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στην Λίβερπουλ, μετά από ένα καθηλωτικό ματς με πολλές ανατροπές.

Όμπλακ κρατούσε, Γιορέντε κερνούσε!

Στην προημιτελική φάση του Τσαμπιονς Λιγκ πέρασε η Ατλέτικο Μαδρίτης η οποία απέκλεισε την πρώην, πλέον, κάτοχο Λίβερπουλ μέσα στο Άνφιλντ με συνολικό σκορ 4-2. Οι “ροχιμπλάνκος” είχαν σε τεράστια μέρα τον Όμπλακ ο οποίος κράτησε την ομάδα του όρθια μέχρι την παράταση όπου ανέλαβε δράση ο Γιορέντε.

Το σουτ που τσίτωσε την Λίβερπουλ

Παρά την βροχή που έπεφτε στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά, το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό  ρυθμό. Μόλις στα πρώτα δεύτερα, ο Φέλιξ έβγαλε με κάθετη πάσα τον Ντιέγκο Κόστα σε καλή θέση το σουτ του οποίου πέρασε μόλις έξω. Η φάση αυτή φαίνεται πως ξύπνησε τους γηπεδούχους οι οποίοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα.

Στο 14′ η Λίβερπουλ μάλιστα έφθασαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ. Ο Όμπλακ όμως κατάφερε να διώξει με υπερένταση το διαγώνιο σουτ του Τσάμπερλεϊν μέσα από την περιοχή. Η Ατλέτικο απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες σχεδόν αμέσως, όταν 17′ η κεφαλιά του Φελίπε έπειτα από κόρνερ πέρασε δίπλα από το δοκάρι .

Η συνέχεια όμως είχε μόνο Λίβερπουλ. Στο 33΄ ο Σαλάχ έκλεψε την μπάλα και βρήκε τον Μανέ σε πλεονεκτική θέση αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Όμπλακ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και ο Φιρμίνο μπήκε στην πορεία της μπάλας αλλά την βρήκε ελάχιστα, με τον τερματοφύλακα της Ατλέτικο να διώχνει ενστικτωδώς.

Στο 43ο λεπτό όμως ήρθε το γκολ. Ο Άρνολντ έβγαλε ακόμα μία φαρμακερή σέντρα, ο Βαϊνάλντουμ βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ατλέτικο.

Φορτσάτοι και στο δεύτερο οι “ρεντς”

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Κλοπ μπήκε με την ίδια όρεξη που άφησε το πρώτο. Στα πρώτα λεπτά το Άνφιλντ είχε γείρει και ο Όμπλακ έπαιζε ουσιαστικά… μόνος του κρατώντας την ομάδα μέσα στο κόλπο της πρόκρισης. Αρχικά είπε όχι σε Σάλαχ και Τσάμπερλεϊν, ενώ στο 60′ αρνήθηκε εντυπωσιακά το γκολ και στον Φιρμίνο, με τον Βραζιλιάνο να μην μπορεί να τον νικήσει με προβολή από κοντά.Από την πλευρά της η Ατλέτικο απείλησε κυρίως στην κόντρα. Με κύριο εκφραστή τον Ζοαό Φέλιξ οι Μαδριλένοι έψαχναν χώρους, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την αστάθεια που έδειχνε ο Άντριαν.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε πάντως στο 65′ και πάλι η Λίβερπουλ για το 2-1. Αυτή την φορά η κεφαλιά του προωθημένου Ρόμπερτσον μέσα από την περιοχή εξουδετερώθηκε από το δοκάρι προτού απομακρύνει η άμυνα της Ατλέτικο. Στην συνέχεια, οι παίκτες του Κλοπ αραίωσαν τις επισκέψεις τους μέχρι να φθάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Πάλι όμως έβρισκαν είτε στο τοίχος που λέγεται Όμπλακ, είτε απλά αστοχούσαν.

Στο τελευταίο λεπτό το Άνφιλντ… πάγωσε αλλά το γκολ που σημείωσε ο Σαούλ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ και κάπως έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Δύο γκολ σε τρία λεπτά άλλαξαν το σκηνικό

Το δεύτερο τέρμα που δικαιούταν με βάση την ροή του αγώνα πέτυχε νωρίς η Λίβερπουλ με τον Φιρμίνο.  Η αρχική κεφαλιά του Βραζιλιάνου ύστερα από σέντρα του Βαϊνάλντουμ πήγε στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά έγραψε το 2-0 στο 93′. Σκορ που δεν έμεινε για πολύ καθώς στο 96′, ο Άντριαν έδωσε την μπάλα στους αντιπάλους, ο Φέλιξ βρήκε τον Γιορέντε ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-1. Μάλιστα πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου του έξτρα χρόνου, ο ίδιος παίκτης βρέθηκε σε παρόμοια θέση και πυροβόλησε. Η κατάληξη ήταν η ίδια γράφοντας το 2-2.

Πλέον, η Λίβερπουλ χρειαζόταν δύο γκολ. Η Ατλέτικο όμως ήξερε πως να κρατήσει την Λίβερπουλ μακριά από την περιοχή της. Μάλιστα ήταν αυτή που κατάφερε να πετύχει ένα ακόμη τέρμα στο 119′ με τον Μοράτα και να πάρει μία μεγάλη πρόκριση για τους “8” του Τσαμπιονς Λιγκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ