ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπάγερ Λεβερκούζεν

Κάι Χάβερτς: Το επόμενο μεγάλο δεκάρι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου!

Ο Κάι Χάβερτς έγινε ο νεότερος παίκτης με συμμετοχή σε 50 γκολ στην Μπουντεσλίγκα. Αυτό βέβαια είναι απλά η αρχή για έναν πολύ… ξεχωριστό ποδοσφαιριστή.

Κάι Χάβερτς: Το επόμενο μεγάλο δεκάρι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου!

Ο Χάβερτς δεν έχει την ίδια προβολή με τους άλλους «χρυσούς» πιτσιρικάδες της νέας γενιάς των σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Παίκτες όπως ο Σάντσο, ο Φέλιξ, ο Χαάλαντ «πουλάνε» πολύ περισσότερο από τον low profile Γερμανό. Επειδή όμως μιλάμε για μπάλα, η ποδοσφαιρική αξία και ποιότητα του Χάβερτς δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Ο Γερμανός της Λεβερκούζεν είναι ένας παίκτης με σπάνια χαρίσματα, ο οποίος δείχνει καταδικασμένος να… πετύχει.

Μεγάλο του ατού η… σπανιότητα

Παρατηρώντας κανείς το Χάβερτς να αγωνίζεται μπορεί να διακρίνει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια κάποια εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Ένα ψηλό κορμί, με μεγάλο διασκελισμό που δύσκολα του παίρνεις τη μπάλα από τα πόδια και που σου αφαιρεί το δικαίωμα να του δώσεις έστω και… μισό εκατοστό.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός είναι ο ορισμός αυτού που λέμε ντελικάτος παίκτης. Διαθέτει συγκλονιστική τεχνική κατάρτιση, μεγάλη διορατικότητα και χαρακτηριστική άνεση στην πάσα. Παράλληλα στο ρεπερτόριό του συμπεριλαμβάνεται και το σκοράρισμα. Η ποιότητα του Χάβερτς είναι αδιαπραγμάτευτη, βγάζει μάτι. Αυτό όμως που καθιστά την περίπτωσή του τόσο ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα για όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης είναι η θέση στην οποία αγωνίζεται. Φαινομενικά πρόκειται για ένα δεκάρι, αν όμως κάποιος παρατηρήσει πιο προσεκτικά θα δει ότι ο Χάβερτς παίζει μια θέση που είναι δύσκολο να προσδιορίσεις. Χάβερτς

Οι χώροι που κινείται δεν παραπέμπουν σε έναν τυπικό επιθετικό μέσο. Θα γυρίσει σχεδόν έξω από την περιοχή για να πάρει τη μπάλα, θα τραβηχτεί στα πλάγια για να πάει στο ένας με έναν, ενώ θα πατήσει περιοχή σα να αγωνίζεται ως δεύτερος φορ! Η ποικιλία που παρουσιάζει ο Χάβερτς στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού είναι εντυπωσιακή.

Αυτή η ποικιλία είναι που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την προσπάθεια περιορισμού του.  Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις στα 20 του χρόνια έχει προλάβει να σημειώσει 30 γκολ και να μοιράσει 20 ασίστ με τη φανέλα της Λεβερκούζεν, ενώ είναι ήδη 7 φορές διεθνής -1 γκολ- με την εθνική Γερμανίας. Κι αυτά μόνο για αρχή.

Σωστή νοοτροπία και άγνωστο… ταβάνι

Ένας παίκτης μπορεί να είναι κορυφαίος χωρίς να είναι σπάνιος. Μπορεί απλά να διαθέτει χαρακτηριστικά που έχουν και άλλοι απλά σε ανώτερο, πιο εξελιγμένο βαθμό. Προφανώς μέσα από τη δουλεία και την εμπειρία μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, όμως μπορείς να προσδιορίσεις το ταβάνι του. Ακόμη κι αν αυτό το ταβάνι είναι πολύ ψηλό.

Όταν όμως ένας παίκτης δεν είναι καθόλου… συνηθισμένος τότε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια που μπορεί να φτάσει. Ο Κάι Χάβερτς είναι ένας παίκτης-μυστήριο. Αν συνεχίσει να εξελίσσεται όπως κάνει μέχρι στιγμής ενδέχεται να έχουμε να κάνουμε με έναν παίκτη που θα αφήσει εποχή! Ανεξαρτήτως πάντως από το πώς θα εξελιχθεί ποδοσφαιρικά, ο μικρός δείχνει να διαθέτει ήδη ένα πολύ βασικό στοιχείο για να κάνει μεγάλη καριέρα. Αυτό δεν είναι άλλο από τη νοοτροπία. Μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως, με 137 επίσημες συμμετοχές στα 20 του και με χρηματιστηριακή αξία που αγγίζει τα 100 εκατομμύρια (στα 90 τον κοστολογεί το transfermarkt) κι όμως παραμένει -σχετικά- άγνωστος.

Όταν λέμε άγνωστος εννοούμε βέβαια για τον μέσο ποδοσφαιρόφιλο, γιατί αυτοί που… πρέπει γνωρίζουν τον Χάβερτς πολύ καλά. Το προηγούμενο καλοκαίρι μετά τα όργια με την φανέλα των «Ασπιρίνων» -20 γκολ, 7 ασίστ- πολλοί από τους μεγάλους προσπάθησαν να το κάνουν δικό τους. Παρά το έντονο ενδιαφέρον τα μυαλά του Χάβερτς δεν πήραν αέρα και παρέμεινε στο ασφαλές περιβάλλον της Λεβερκούζεν κρατώντας πάντα χαμηλό προφίλ. Σωστή απόφαση. Με τις «Ασπιρίνες» συνέχισε να παίζει ακατάπαυστα,  πήρε γεύση από Τσάμπιονς Λιγκ, κέρδισε έξτρα εμπειρία. Σύντομα όμως η Λεβερκούζεν δεν θα τον χωράει. Πολύ σύντομα μάλιστα.

Καλοκαίρι μεταγραφής

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Χάβερτς το καλοκαίρι θα αλλάξει φανέλα. Μάλιστα η μεταγραφή του αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δαπανηρή για την ομάδα που θα καταφέρει να τον πάρει. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου είναι οι ομάδες που έχουν δείξει το εντονότερο ενδιαφέρον. Από κοντά και η Ντόρτμουντ που δεν φαίνεται όμως να μπορεί να αντέξει το κόστος της μεταγραφής.

Το ποσό που φαίνεται να αξιώνει η Λεβερκούζεν αυτή τη στιγμή είναι στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Πολλά; Σίγουρα. Αν σκεφτεί όμως κανείς με τα δεδομένα της αγοράς σήμερα θα συνειδητοποιήσει ότι η τιμή είναι… λογική. Τον περασμένο Ιούλιο η Ατλέτικο πλήρωσε στη Μπενφίκα 120 εκατομμύρια για να πάρει τον Φέλιξ με… μισή καλή χρονιά. Τα 100 για τον Χάβερτς με δύο γεμάτες σεζόν και μάλιστα σε ένα πρωτάθλημα σαφώς ανώτερο από το πορτογαλικό μάλλον είναι οκ.

Μην ξεχνάμε ότι ο Γερμανός επιτελικός μέσος είναι μόλις 20 χρονών και το ρίσκο του να μη βγει η μεταγραφή -σύμφωνα με το τι έχουμε δει από αυτόν μέχρι τώρα- πολύ μικρό. Σε κάθε περίπτωση το όνομα Κάι Χάβερτς αναμένεται να μας απασχολήσει έντονα το ερχόμενο καλοκαίρι τόσο στο μεταγραφικό παζάρι όσο και στο Γιούρο 2020. Και κάτι μου λέει ότι θα μας απασχολεί για πολλά ακόμα καλοκαίρια και… χειμώνες.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ