ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Λίβερπουλ σε κατάσταση… αμηχανίας!

Η Λίβερπουλ μέσα σε 11 μέρες έχασε μαζεμένες ευκαιρίες για μια ιστορική σεζόν. Οι «Ρεντς» ήθελαν και ίσως άξιζαν πολύ περισσότερα απ’ ότι τελικά θα πάρουν.

Λίβερπουλ σε κατάσταση… αμηχανίας!

Η Λίβερπουλ μπήκε στη φετινή σεζόν με σπασμένα φρένα. Η αντίδραση που έβγαλε μετά την περσινή απώλεια του τίτλου από τη Σίτι ήταν κάτι παραπάνω από σεμιναριακή. Εξωπραγματική ίσως είναι η κατάλληλη λέξη για να την περιγράψει. Η ομάδα του Κλοπ σάρωσε τα πάντα στο διάβα της. Από πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν δεν άφησε καμία αμφιβολία για το τι χρώμα θα βαφτεί ο φετινός τίτλος. Με τις επιδόσεις της η Λίβερπουλ ανέβασε από μόνη της τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Μπήκε στο κυνήγι διάφορων ιστορικών ρεκόρ δείχνοντας μάλιστα απόλυτα ικανή να τα καταρρίψει. Μέσα σε διάστημα 11 ημερών όμως τα ρεκόρ χάθηκαν το ένα μετά το άλλο. Κι όσο κι αν δεν το παραδέχεται κανείς εντός ομάδας αυτό… πόνεσε.

Φυσικά και την ένοιαζε

Γίνεται μια ομάδα η οποία πέρυσι κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και φέτος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια να «χαλιέται» που έχασε την ευκαιρία να σπάσει μερικά ρεκόρ; Φυσικά και γίνεται! Ειδικά όταν αυτή η ομάδα λέγεται Λίβερπουλ. Για τους «Κόκκινους» η απουσία επί τρεις δεκαετίες από την κορυφή συνιστά… ανωμαλία.

Κανένας άνθρωπος μέσα και έξω από το κλαμπ δεν πρέπει να εφησυχάσει μετά την κατάκτηση της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Προφανώς και η επιστροφή στην κορυφή μετά από τόσα χρόνια είναι ένα τεράστιο γεγονός που ο σύλλογος δικαιούται να πανηγυρίσει με όλη του την ψυχή αλλά… μέχρι εκεί. Η Λίβερπουλ πρέπει να κοιτάξει πως αυτά τα πέτρινα χρόνια δεν θα ξαναέρθουν ποτέ. Δε νοείται μια ομάδα αυτού του βεληνεκούς να ξαναζήσει μια τέτοια περίοδο.

Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια η Λίβερπουλ δεν αντιμετώπισε κάποια απρόοπτα προβλήματα. Μόνο τον εαυτό της έχει να κατηγορήσει για την κατάσταση που βρέθηκε. Όταν αποφάσισε να λειτουργήσει με μια στοιχειώδη σοβαρότητα είδαμε όλοι τι συνέβη. Ο Κλοπ έχει κάνει καταπληκτική δουλεία στους «Κόκκινους». Βήμα βήμα έχτισε μια ομάδα που κάθε χρόνο παρουσιαζόταν καλύτερη. Μέχρι που έφτασε στο σημείο να θεωρείται η κορυφαία ομάδα στον κόσμο!

Φέτος η Λίβερπουλ έχτισε από την αρχή της σεζόν την εικόνα μιας «άτρωτης» ομάδας. Μήνα με το μήνα μάλιστα έδειχνε όλο και καλύτερη. Βλέποντας την αρμάδα του Κλοπ να παίρνει τη μια νίκη μετά την άλλη τα βιβλία της ιστορίας άνοιξαν. Σπουδαία ρεκόρ, σπουδαίων ομάδων έδειχναν εφικτοί στόχοι για μια Λίβερπουλ που έμοιαζε να μην έχει ταβάνι στις φιλοδοξίες της. Το αήττητο της Άρσεναλ, το τρέμπλ της Γιουνάιτεντ, οι back to back κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ της Ρεάλ, ήταν όλα στο τραπέζι για τους «Κόκκινους». Όχι πια.

Και τώρα… αμηχανία

Η Λίβερπουλ είδε τις ευκαιρίες της για να μπει δίπλα στα ονόματα ομάδων που έγραψαν ιστορία να καταρρέουν σαν ντόμινο. Βίωσε μάλιστα εμφατικές ήττες και αποκλεισμούς. Πρώτη και πιο απρόσμενη η τριάρα από τη Γουότφορντ. Σε ένα παιχνίδι χαμηλού κινδύνου οι «Κόκκινοι» με πλήρη σύνθεση έχασαν με 3-0 από μια ομάδα που παλεύει για να σωθεί. Μάλιστα όποιος είδε το ματς μπορεί να επιβεβαιώσει ότι αυτό το 3-0 μάλλον αδικεί… τη Γουότφορντ.

Μετά ακολούθησε η ήττα με 2-0 από την Τσέλσι για το κύπελλο Αγγλίας. Σε μια αναμέτρηση που και οι δύο ομάδες κατέβηκαν με τους μισούς τους βασικούς οι «Μπλε» έριξαν στο καναβάτσο την ομάδα του Κλοπ και την απέκλεισαν από τη συνέχεια του θεσμού. Με τη ρεβάνς κόντρα στην Ατλέτικο να ακολουθεί η Λίβερπουλ έστρεψε εκεί την προσοχή της. Μια ενδεχόμενη πρόκριση θα καμουφλάριζε σε μεγάλο βαθμό τις δύο εγχώριες ήττες. Μια πρόκριση που δεν ήρθε ποτέ όμως.

Την περασμένη Τετάρτη στο Άνφιλντ η Λίβερπουλ άξιζε να περάσει. Ήταν καλύτερη, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες, βρέθηκε με σκορ πρόκρισης (2-0 στο 95) στην παράταση και τελικά κατάφερε να χάσει με 2-3.  Όσο άδικα κι αν ήρθε -βάση της εικόνας των δύο ομάδων- ένας αποκλεισμός της εν δυνάμει πρωταθλήτριας Ευρώπης από τη φάση των 16 δεν χωνεύεται εύκολα. Κάπως έτσι η Λίβερπουλ έχει βρεθεί από Μάρτη μήνα χωρίς… στόχους. Το πρωτάθλημα είναι τελειωμένη υπόθεση και απλά περιμένει πότε θα το σηκώσει.

Το μοναδικό που μπορεί να της δώσει κίνητρο είναι το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών που κατέχει η Σίτι από τη σεζόν 17/18. Έχω την εντύπωση όμως ότι στον πλανήτη Λίβερπουλ επικρατεί αυτή τη στιγμή μια… αμηχανία. Μέχρι το τέλος της σεζόν οι «Κόκκινοι» δεν θα παίξουν κανένα μεγάλο ματς που θα κρίνει κάτι σημαντικό. Για μια ομάδα που έχει μάθει να ζει με την πίεση του πρωταθλητισμού το να μένει χωρίς στόχους από τον Μάρτη είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Θα το ξεχάσει γρήγορα

Η ευκαιρία να γράψεις ιστορία δεν παρουσιάζεται κάθε μέρα. Γι’ αυτό και οι ομάδες που τα καταφέρνουν περηφανεύονται τα κατορθώματά τους, γι’ αυτό αγχώνονται όταν μια άλλη ομάδα απειλεί την ιστορική τους θέση. Από την άλλη μεριά όταν μια ομάδα χάνει μια ευκαιρία να ισοφαρίσει ή να σπάσει ιστορικά ρεκόρ θέλοντας και μη το ξεχνάει σχετικά γρήγορα.

Η Λίβερπουλ θα ζήσει με την πίκρα της αποτυχίας των σπασμένων ρεκόρ ως το τέλος της σεζόν. Όχι παραπάνω. Όταν η κούπα της Πρέμιερ Λιγκ σηκωθεί στον ουρανό του Άνφιλντ κανείς δεν θα έχει μυαλό για να θυμάται τι δεν πέτυχε η ομάδα. Αντίθετα θα υπάρχει χώρος μόνο για χαρά και αισιοδοξία. Τα βιβλία της ιστορίας θα μπουν πίσω στη θέση της και μια ολόκληρη πόλη θα πάρει φωτιά. Η Λίβερπουλ μετά από πολλά χρόνια δείχνει να  πατάει σταθερά σε μονοπάτια επιτυχιών.

Το επερχόμενο πρωτάθλημα που θα προσθέσει στην τροπαιοθήκη της έχει τεράστια σημασία για την ψυχολογία του κλαμπ. Σπάει μια κατάρα που στοίχειωνε για χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία της Ευρώπης. Η Λίβερπουλ θα μπει σαν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και τη νέα σεζόν.

Με τον Κλοπ στο τιμόνι οι μέρες που έρχονται γεννούν προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Ο Γερμανός έχει ταιριάξει γάντι στην «πιο σέξι ομάδα της Ευρώπης» όπως ο ίδιος αποκαλεί την Λίβερπουλ και έχει ήδη πετύχει πάρα πολλά στο μεγάλο λιμάνι. Πιο βασικό απ’ όλα είναι η πίστη ότι η ομάδα του μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Τα ρεκόρ άλλωστε είναι για να σπάνε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ