Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Έχασε τη ζωή του ποδοσφαιριστής της Κάρντιφ
Premier League

Έχασε τη ζωή του ποδοσφαιριστής της Κάρντιφ

Την ανακοίνωση του θανάτου του πρώην ποδοσφαιριστή της, Πίτερ Ουίτινγκαμ, πραγματοποίησε η Κάρντιφ Σίτι, βυθίζοντας σε πένθος μία ολόκληρη πόλη.

19.03.2020 | 19:24

Ο 35χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της Κάρντιφ, Πίτερ Ουίτινγκαμ, δε βρίσκεται πια στη ζωή σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της ουαλικής ομάδας. Ειδικότερα, πριν μία εβδομάδα περίπου ο παλαίμαχος παίκτης δέχτηκε ένα πολύ σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι κατά την παρουσία του σε παμπ στο Μπάρι. Έτσι, διακομίστηκε άμεσα σε τοπικό νοσοκομείο. Ο Πίτερ, Ουίτινγκαμ έδωσε μάχη για τη ζωή του αλλά το BBC ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες το θάνατό του.

H Κάρντιφ ένιωσε την ανάγκη να ενημερώσει τους οπαδούς της με την εξής ανακοίνωση: “Με αμέτρητη δόση θλίψης σας ενημερώνουμε ότι ο Πίτερ Ουίτινγκαμ απεβίωσε στην ηλικία των 35 ετών. Η ξαφνική είδηση του θανάτου του μας έχει ταρακουνήσει. Οι σκέψεις μας είναι στη γυναίκα του Αμάντα, στο γιο και στην οικογένειά του. Εκ μέρους τους ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Πάνω από όλα ο Πίτερ ήταν οικογενειάρχης και κάποιος που φώτιζε το δωμάτιο με το χιούμορ, τη ζεστασιά και το χαρακτήρα του. Σαν επαγγελματίας προόδευσε στη Κάρντιφ χάρη στο ταλέντο, τη χάρη και την ταπεινότητά του. Κανείς δεν το έκανε καλύτερα. Η απώλεια του Πίτερ θα πονέσει όλους όσους τον γνώρισαν. Σε αγαπάμε και θα σε θυμόμαστε πάντα”.

Η ομάδα της καρδιάς του

Ο Πίτερ Ουίτινγκαμ υπέγραψε στην Κάρντιφ το 2007 έναντι 350χιλιάδων ευρώ. Στο σύλλογο της Ουαλίας εξελίχτηκε σε θρύλο μετρώντας 98 γκολ σε 459 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Το 2017 αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα και να μετακινηθεί στη Μπλάκμπερν. Τον Αύγουστο του 2018 κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Η Κάρντιφ, όμως, ήταν η ομάδα με την οποία συνδέθηκε όσο ελάχιστοι παίκτες. Σε μία δεκαετία κατάφερε να φτάσει με την Κάρντιφ μέχρι τον τελικό του Λιγκ Καπ και του FA Cup, το 2008 και το 2012 αντίστοιχα. Κορυφαία στιγμή αποτέλεσε η προσφορά του στην άνοδο της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ. Τα μακρινά του γκολ και η γενικότερη συνεισφορά τού εξασφάλισαν μία θέση στην κορυφαία ενδεκάδα της δεκαετίας του EFL (2005-2015).

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version